Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyukámmal lakok egy lakásban - miért vágják rá egyből, hogy ez "mamahotel" és életképtelen vagyok? Miért lenne jobb, ha egyedül laknék albérletben? (Építkezni szeretnék, de hogy milyen házat azt jobb lenne a párommal együtt eldönteni.)
Ismerkedésnél abszolút negatív kritikát kapok, hogy még az anyámmal élek, és életképtelen vagyok, mert még egy albérletet sem tudok fenntartani...
Mégis mitől lenne jobb, ha egyedül albérletben laknék? - Ha lenne barátnőm, nyilván az ismerkedési szakaszban kivennék egy albérletet, illetve ha komolyabbra fordulna, megbeszélhetnénk, hogy milyen házat építsünk (nem mellesleg jól megy a vállalkozásom, megvan rá a pénz).
30/F
@20
Nem is erre a konkrét kérdésre írtam, hanem a farmolásra. Amúgy 300-at tettem félre havonta, 200-ból éltem, ebből 40 volt az albérlet. Igaz, csak egy szoba volt, de akkor is önálló voltam.
De a mostani árak mellett nincs értelme 50-100 ezreket félretenni, hiszen az ingatlan árak emelkedésével lehetetlen lépést tartani, még akkor is, ha 300-at teszel félre.
Magyarországon el vannak lehetetlenítve az emberek. Nyugati árak, keleti fizetések és életszínvonal. Szomorú.
14 Rátapintottál a lényegre :)
"valaki nem magára főz, mos, takarít" - Pontosan, sokan valamiféle beidegződés miatt elvárják, hogy valaki vezesse a háztartást.
Én a vállalkozásommal havi nettó 1.1-1.3 körül keresek (sokaknak elképzelhetetlen, de rengeteg munka van benne), bevásárlást megoldom, a gép mos, takarítást megoldom (erre igényes vagyok, nem szívesen bíznám másra), a főzés viszont nem fér bele, több szempontból sem csinálnám, ha csak vállalkozói szemmel nézzük, az alap szempont a nettó 6 ezres óradíjam, azaz két órás főzésre nem éri meg időt áldoznom, helyette inkább rendelek pizzát 2 ezerért, és olyan csinálja, aki /velem ellentétben/ ért hozzá...
"Röhejes vagy. Egy mamahoteles sem visz haza milliókat."
Mondjuk, hogy a 90 % nem csinál semmit, csak otthon nyomkodja a gépet. Én felépítettem egy sikeres vállalkozást, építhetném a házam (önerő bőven megvan, hitelt megkapnám), de tényleg úgy gondolom, hogy ezt jobb együtt megbeszélni, ha már együtt akarunk ott élni mondjuk 30 évet...
Én pl. 250-et keresek, de ha már külön élek, akkor megoldom magamnak itthon a főzést, takarítást, mert az időmből kitelik és ennyi pénzt keresve nem is érzem, hogy megengedhetem magamnak azt, hogy állandóan rendeljek vagy étterembe járjak, vagy takarítónőt fogadjak. De aki sok pénzt tud keresni nem attól lesz önállótlan, ha úgy dönt ő mostantól nem főz vagy takarít, mert megengedheti ezeket máshogy is magának.
26/F
22, ez már az előbb is zavart kicsit. Teszem azt, holnap összejössz egy nővel, mondjuk fél év után összeköltöztök, egy évet minimum együtt kéne élni, de inkább többet, mielőtt az ember közösen kezd házat nézni, pláne, ha építeni akar. Ha építesz, az további pár évet igénybe vesz, ráadásul rengeteg tervezés, szervezés, idegeskedés, ami erős kapcsolatokat is könnyen szétszed. Számoljunk 1 év építkezéssel. Már kb 3 évnél tartunk és optimistán számoltam.
Én biztos nem várnék egy random egyenlőre idegenre, akivel vagy együtt leszünk még az építkezés végére, vagy nem, hogy ennek ellenére az ő ízléséhez (is) igazodva csináljam meg az otthonom.
"holnap összejössz egy nővel, mondjuk fél év után összeköltöztök"
Inkább 1 hónap, intenzív típus vagyok, a türelem nem az erősségem :)
"Ha építesz, az további pár évet igénybe vesz"
Valóban kell pár hónap együttélés, hogy kiderüljön, hosszú távon működik-e a dolog. A ház adott esetben 4-6 hónap alatt kész (mondjuk készház, vagy gerendaház esetén).
Es ha a delikvens tégla házat akar? Az hosszabb építési idő pl.
De én továbbra is amondó vagyok, hogy nem alapoznék fél éves kapcsolatra jóformán semmit, nem, hogy közös otthont teremteni. De, én a másik véglet vagyok, én szeretem megismerni azt, akivel összeköltözünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!