Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők egyre jobban nehéz helyzetben vannak a társkeresés terén, ugyanis viszonylag egyre kevesebb a nőknek tetsző vonzó férfi?
30, ezúttal te mismásolsz.
Megteheti ezeket egy férfi. Sőt, van, aki magától meg is teszi. Van, akinek alap, hogy nem besegít, hanem viszi a felét a feladatoknak, akár a ház, akár a gyerek körül és gondoskodik a párjáról is, ha annak szükségevan rá. Van, aki ezt egy évnél tovább képes fenntartani, nem csak a beetetési fázisban. A többségnek pont addig tart a befektetett energia.
Alig ismerek, látok olyat, akinek valóban belülről fakadó igénye van a családra, az együtt töltött időre, a gondoskodásra másokról, pedig gyermekekkel dolgozom, tehát sok családba betekintést nyerek. A férfiak többsége továbbra is női erénynek, sőt, nőiesnek tartja az alapvető dolgokat is. És, ezt a "hibát" számomra semmilyen élmény nem köszörüli ki. Egy olyan ember pedig, legfeljebb anyagilag lehet támasz, akinek nem alap a kölcsönösség és az kiegyensúlyozott munkamegosztás.
Továbbra is a nő fut a gyerekért az oviba, iskolába, ő megy táppénzre, ő kel esténként és bizony a háztartás is többségében a nők reszortja, apu meg egy hős, mert megtalálja olykor a porszívót, vagy legózik egy fél órát a gyerekkel.
Mint mondtam, van ellenpélda és ez szuper. De ne tegyünk úgy, mintha a többség ebbe tartozna.
" ezúttal te mismásolsz."
Semmi mismásolás nem volt abban, amit írtam. Viszont, kezdek félni, hogy a FELNŐTT kategóriában nem felnőttek írogatnak: Egyszer hazugság, utána meg mutogatás, hogy bibibi, te csináltad! Nem, nem mismásoltam.
"Van, aki ezt egy évnél tovább képes fenntartani, nem csak a beetetési fázisban. A többségnek pont addig tart a befektetett energia."
Ezt nem tartom kizártnak. De, ne felejtsük már el a másik oldalt sem. Ott sem tart tovább általában a befektett energia. Mondjuk, az rejtély, hogy ebben a kategóriában miért alap, hogy mindenért a férfiak vannak köpködve.
"Alig ismerek, látok olyat, akinek valóban belülről fakadó igénye van a családra, az együtt töltött időre, a gondoskodásra másokról, pedig gyermekekkel dolgozom, tehát sok családba betekintést nyerek."
Az előző barátnőm tanár volt. Ő is belelát. Simán megmondta, hogy valóban sok férfi tojik az egészre, de szerinte simán a nők ezt választották. Értelemszerűen én sem ilyen vagyok, nem véletlenül pont velem volt.
Viszont, mondta, hogy nagyon sok férfi is van. Sőt, egyedülálló férfiak is nevelnek gyereket és egyre többen. Egyedül. Egyre többször lép le az anya, aki még "élni" akar.
"A férfiak többsége továbbra is női erénynek, sőt, nőiesnek tartja az alapvető dolgokat is."
Ha megnézzük a fiatal korosztályt, akkor a legtöbb férfi élt már egyedül. Vegyük csak az egyetemet, a külföldi munkát és egyebeket. Ők egyedül tartottak fent lakásokat. Takarítottak, kaját csináltak és hasonló dolgok.
És persze, hogy erénynek tartják! Hát így szocializálódtak! Ugyanúgy erénynek tartja a legtöbb nő a klasszikus férfi dolgokat is! Ez viszont nem azt jelenti, hogy eleve el is várják ezeket az emberek.
"És, ezt a "hibát" számomra semmilyen élmény nem köszörüli ki. Egy olyan ember pedig, legfeljebb anyagilag lehet támasz, akinek nem alap a kölcsönösség és az kiegyensúlyozott munkamegosztás."
Na, végre jól írtad! EMBERRŐL van szó. Nem férfiakról és nőkről. És a hiba itt van: Te a férfiakra húznál valamit, ami mindkét nemnél jelen van valamilyen szinten. Nem homogén halmaz egyik nem sem. Valóban nem tökéletes egyik nem sem, de választani lehet belőlük jókat is.
"Továbbra is a nő fut a gyerekért az oviba, iskolába, ő megy táppénzre, ő kel esténként és bizony a háztartás is többségében a nők reszortja, apu meg egy hős, mert megtalálja olykor a porszívót, vagy legózik egy fél órát a gyerekkel."
És ezeket a férfiakat továbbra is VÁLASZTJÁK! Ezt viszont, ne kenjük a férfiakra.
"Mint mondtam, van ellenpélda és ez szuper. De ne tegyünk úgy, mintha a többség ebbe tartozna."
És úgy se tegyünk, ahogy ez a kategória általában tesz: A férfiak szörnyűek, a nők csodálatosak. Vagy ezt szabad?
"Na, végre jól írtad! EMBERRŐL van szó. Nem férfiakról és nőkről. És a hiba itt van: Te a férfiakra húznál valamit, ami mindkét nemnél jelen van valamilyen szinten. Nem homogén halmaz egyik nem sem. Valóban nem tökéletes egyik nem sem, de választani lehet belőlük jókat is."
Realive kevés nővel lesz életemben párkapcsolatom, így az, hogy a nők kretének, nem fontos számomra. Valamint, kiemelném a valamilyen szintent. Ha valami az egyik nemre jellemzőbb, azt nem szégyen, hazugság, vagy tilos kijelenteni.
Többször kiemeltem, hogy vannak normális férfiak. Te vagy ráfüggve arra, hogy a vizes lepedőt szeretném bárkire is ráhúzni.
Az előző vitapartnered amúgy nem én voltam, miatta ne rajtam verd el a port.
Azt én csúsztatásnak érzem, amit korábban reagáltál, ahogy sok másban is azt érzem olyasmit adsz a számba, vagy épp más szájába, ami nem hangzott el.
Igen, mindenkinek a maga baja, kit választ és az illetőt meddig viseli el. Ettől függetlenül a válasz arra, hogy mi a baja a nőknek az, hogy tömegesen futnak bele az egyoldalú elvárásokba a mai napig. Az pedig, hogy egy férfi kényszerből eltartja és ellátja magát, sajnos nem garancia arra, hogy ezt a továbbiakban is hajlandó megtenni. Ez pl saját tapasztalat is.
Valóban, egyre több a jó példa férfi oldalról, csak még mindig nagyon kevés. Az pedig annyira nem nagy érdem, ha azért neveli a saját gyerekét, mert anyu ugrott ki előbb az egérfogóból. Ismerek ilyet. Azt sokkal többre tartom, mikor egy férfi kiharcolja a közösfelügyeletet a bíróságon, vagy azért neveli a gyerekét ő és marad anyu hétvégi szülő, mert erre vágyik.
A nők között is sok az idióta, megkockáztatom, hogy azonos számú. De,a te korábbi kérdésed arra irányult, miért frusztráltak, sérültek a nők.
Én vagy olyan férfit fogok ki, találok, aki normálisan áll egy kapcsolathoz, vagy egyedül maradok. Ezt már letisztáztam magamban. Mégis, ha itt ez felmerül egy kérdés alatt, jönnek a "mert a nőknek az egekben az igénye" válaszok. Ez se azt mutatja, hogy tömegével vannak azok a férfiak, akik valóban teljesértékű társak tudnának lenni egy olyan nőnek, aki nem alá-fölé rendelt viszonyra vágyik.
"És ezeket a férfiakat továbbra is VÁLASZTJÁK! Ezt viszont, ne kenjük a férfiakra."
Mondtam én, hogy bárkinek fegyvert foftak a fejéhez? Ettől még a felháborodás, amivel kikérted, hogy mindezt egy férfi is megteheti, azt feltételezte, szerinted általában meg is teszik. De nem. Erre reagáltam.
"Mint mondtam, van ellenpélda és ez szuper. De ne tegyünk úgy, mintha a többség ebbe tartozna."
És úgy se tegyünk, ahogy ez a kategória általában tesz: A férfiak szörnyűek, a nők csodálatosak. Vagy ezt szabad"
Szerintem ez ismét ferdítés. Írtam én egy szóval is, hogy a bők csodálatosak, vagy a férfiak szörnyűek? Nem. Azt írtam, sok közöttük, aki szerintem normális párkapcsolatra alkalmatlan, a számomra mindenképp. Nem írtam, hogy az összes férfival gond lenne.
#34: "Valamint, kiemelném a valamilyen szintent. Ha valami az egyik nemre jellemzőbb, azt nem szégyen, hazugság, vagy tilos kijelenteni."
Bárcsak így lenne... Nézd meg, hogy melyik nemre vonatkozik itt és melyik nemre. Férfiakról bármi rosszat kilehet jelenteni és megy a taps, a felpontozás, az egyetértés. Ha ugyanez akárcsak néhány nővel szemben megtörténik, jellemzően kikaparják az ember szemét.
"Az előző vitapartnered amúgy nem én voltam, miatta ne rajtam verd el a port."
Ha nem te voltál, elnézést. Ha valaki reagál rám, amikor másnak írtam, úgy szoktam venni, hogy az illető volt. Bocsi, ha nem te voltál, ebben igazad van.
"Azt én csúsztatásnak érzem, amit korábban reagáltál, ahogy sok másban is azt érzem olyasmit adsz a számba, vagy épp más szájába, ami nem hangzott el."
Ezzel semmi gond. Azonnal tudok ezzel mit kezdeni, ha PONTOSAN bemásolja valakit, hogy mit csúsztattam. Én pl. pontosan betudtam másolni más hazugságát.
"Igen, mindenkinek a maga baja, kit választ és az illetőt meddig viseli el."
Viszont, jellemzően megy a felmentés és a hárító magatartás. (Mindkét nem részéről egyébként.)
"Ettől függetlenül a válasz arra, hogy mi a baja a nőknek az, hogy tömegesen futnak bele az egyoldalú elvárásokba a mai napig."
A 30 alatti korosztálynál azért már nem annyira tömeges elvárás, hogy a nő csináljon mindent. Sőt... Ebből a korosztályból az ismerőseim több, mint felénél a férfi csinálja pl. a kaját szinte mindig. Mára főzős műsorokban is több a férfi séf, valahogy nőit ritkán látni.
Egyszerűen már elavult állítás az, hogy a férfiak elvárásai annyira régimódiak és egyoldalúak lennének.
"Az pedig, hogy egy férfi kényszerből eltartja és ellátja magát, sajnos nem garancia arra, hogy ezt a továbbiakban is hajlandó megtenni. Ez pl saját tapasztalat is."
Ez azért hamar kibukik és egy értelmes ember nem 1 éven belül vállal gyereket valakivel.
"Valóban, egyre több a jó példa férfi oldalról, csak még mindig nagyon kevés. Az pedig annyira nem nagy érdem, ha azért neveli a saját gyerekét, mert anyu ugrott ki előbb az egérfogóból. Ismerek ilyet. Azt sokkal többre tartom, mikor egy férfi kiharcolja a közösfelügyeletet a bíróságon, vagy azért neveli a gyerekét ő és marad anyu hétvégi szülő, mert erre vágyik."
Ezzel egyetértek. Ilyesmikre is gondoltam.
"A nők között is sok az idióta, megkockáztatom, hogy azonos számú. De,a te korábbi kérdésed arra irányult, miért frusztráltak, sérültek a nők."
Köszönöm! Ha megnézed, az oldalon valahogy nem ez megy. Pont egy másik kérdésnél ment női háborgás, hogy hogy lehet azt mondani, hogy ugyanannyi a problémás mindkét nemben.
A kérdés most nem tudom melyik, amire gondolsz. Elnézést, már én is fáradt vagyok, közben melóztam még.
"Én vagy olyan férfit fogok ki, találok, aki normálisan áll egy kapcsolathoz, vagy egyedül maradok. Ezt már letisztáztam magamban. Mégis, ha itt ez felmerül egy kérdés alatt, jönnek a "mert a nőknek az egekben az igénye" válaszok. Ez se azt mutatja, hogy tömegével vannak azok a férfiak, akik valóban teljesértékű társak tudnának lenni egy olyan nőnek, aki nem alá-fölé rendelt viszonyra vágyik."
Teljesen korrekt, én is így válogatok embereket. Nehéz is a helyzet.
És, ha ennyi férfi írja, nem lehet, hogy a nők többségének tényleg elszálltak az elvárásai? Mármint, én a való életben ezt nőktől is rendszeresen hallom.
Az, hogyha a férfiak azt mondják, hogy a nők elvárásai elszálltak, miért zárja ki, hogy sokan közülük teljes értékű társak lehetnének?
Ahogy te is írtad, hogy szerinted sok férfi várja el a kiszolgálást. Ettől, még te is lehetsz teljes értékű társ. Egy kritika megfogalmazása nem jelenti azt, hogy a másik ettől kevesebb lesz.
"Szerintem ez ismét ferdítés. Írtam én egy szóval is, hogy a bők csodálatosak, vagy a férfiak szörnyűek? "
Nem, nem rád írtam. A kategóriára írtam. Itt ez az általános érvényű igazság.
"És, ha ennyi férfi írja, nem lehet, hogy a nők többségének tényleg elszálltak az elvárásai? Mármint, én a való életben ezt nőktől is rendszeresen hallom.
Az, hogyha a férfiak azt mondják, hogy a nők elvárásai elszálltak, miért zárja ki, hogy sokan közülük teljes értékű társak lehetnének?"
Általában olyasmire jön ez a visszavágás, ami szerintem igenis elvárható. Bár, azt is aláírom, hogy az elvárásaimnak az emberek többsége nem felelne meg. Egyik oldalról se. De, amíg az ember kb azt várja el, amit nyújtani tud, addig nem lehet túlzónak titulálni. Szerintem. Én nem várok el többet és még csak különlegesnek se tartom magam, hogy azért legyen magas a léc. Egyszerűen az emberek önmaguktól is nevetségesen keveset várnak el sokszor. Nekem magammal szemben is magas a léc.
Számomra egy olyan ember, aki nagy szemeket mereszt a gondolat hallatán, hogy a gyerek nem 2x fél óra foglalkozást igényel hetente, hanem apu is tanulhat vele, vagy vigyázhat rá, vagy körberöhög, ha heti tevékenység naptárt emlegetek, amiben rögzítjük mik a teendők és itt a házimunkára is gondolok, nem lehet megfelelő társ. Nekem a házimunka vesszőparipám, jobban mint az jellemző. Oké, sok pasi főz. És még? Vagy ebben kimerül a tevékenységek köre?
Nekem nincs erőm, akaratom, türelmem kikényszeríteni a fair hozzáállást. Az pedig számomra nem fair, ha egy-egy részfeladatot vállal valaki.
Sajnos én a saját köreinkben is ebben látom a maximum teljesítményt a többségénél. 27 éves vagyok, tehát 30 alatt is vannak tapasztalatok nálam és ismerősöknél is. Valamennyit hajlandóak megtenni, általában külön kérésre, vagy, mert a másik nem végzi el helyettük. De ez a csúcs teljesítmény.
"azért hamar kibukik és egy értelmes ember nem 1 éven belül vállal gyereket valakivel."
Egy évnél az ember még nem szül persze. De, legyen fél- egy év amíg randizgatnak, majd összeköltöznek, ahol mondjuk még fél-egy évig tartja magát a pasi a beetetési szinten. Aztán? Aztán jönnek a viták, a küzdés, az érzelmi eltávolodás, sokszor évekig tartó folyamatként. Ráment mondjuk 4 éved, meg mondjuk fél év gyász. Aztán újra ismerkedsz stb. Jó esetben hamar, még az összeköltözés előtt kibukik, ha a pasi a nőre akarja lőcsölni a teendőket, de többnyire nem. Hány ilyen ciklus fér bele az ember életébe? Főleg, ha gyereket is akar. Nem sok. Ezért van sok nő ennire sündisznó módban. Mert nem fér bele még egy kretén a keretbe.
Ami a magas elvárásokat illeti még, mindenkinek az a magas, amit ő maga nem tud megugrani. Szerintem. Tehát, ha valaki tömegesen kerül szembe azzal, hogy leveri a lécet, ott szerintem nem a pályával van gond. Ismét kiemelném, mindkét oldalra értem. Sok embernél én is alul maradnék, de ez engem nem aggaszt. Mert sokaknál átugrom a lécet. Ha senkinél nem lennék elég jó, akkor aggódnék a dolog miatt. Tiniként átéltem ezt, akkoriban én is azt hittem, hogy a fiúk a kretének, közben meg, csak én nem voltam a megfelelő helyen. Felnőtt fejjel szerintem ezt illik belátni és kitalálni, hogy tudnál nagyobbat ugrani, vagy másik pályát keresni, ahol megfelelsz. És itt nem az addle az igényeid tanácsot kell érteni. Csak utána kéne menni, miért, min buksz el mindig, jó közegben vagy-e, min lehetne változtatni a siker érdekében.
Aki azt puffogtatja, hogy a világ, a nők, a férfiak, Orbán, az Isten, vagy a csillagok állása miatt nyomorult az élete, az eleve nem alkalmas kapcsolatra szerintem. Mert, aki hárít és mást okol a megoldás keresés helyett, az ezt teszi a kapcsolataiban is. Legyen az munkahelyi, baráti vagy párkapcsolat.
"Miért ne csinálhatná meg ezeket egy férfi? Miért ne nyújthatna ezeken kívül élményeket, intimitást, támaszt és még egy csomó mindent?"
Erre reagáltam az elején, ezt érzem csúsztatásnak. Illetve nem magát a két kérdést, hanem amit sejtet.
Azért nem másoltam ki, mert eleve utánad válaszoltam erre a részre utalva, így azt hittem lekövethető. Általában én is idézgetek, mert úgy valóban egyértelmű.
De, a lényeg, a kérdéskeből az válik ki a számomra, hogy ezeket egy férfi értelemszerűen megcsinálja. Vagy legalábbis erre utalsz, hiszen "miért ne csinálhatná meg". Persze, akire reagáltál, a másik végletet pedzegeti, de, sajnos én is azt tapasztalom amit ő ezért érzem tulzónak a támadásod. Egy férfi is képes mindezt megcsinálni, de sokkal valószínűbb, hogy nem fogja. Egy nőnek ezzel számolnia kell és sokan 2-3 komoly együttélős kapcsolat után, ahol ez jelen volt, már inkább egyedül maradnak, mint egy újabb ilyen. Ezt írta le, kicsit kisarkítva,kicsit kiégve a válaszadó, akire reagáltál.
Arra reálisan nézve sajnos kisebb az esély, hogy nem ilyen lesz, hanem a fentebb már sokat emlegetett "normális". A kimásolt pár sor egy számonkérés, ami a "má' miért ne lehetne" kérdés megfelelője. Legalábbis az én olvasatomban. Amit akkor hozunk fel ellentámadásként, ha a másiknak nagyon nincs igaza, ha vérlázító ferdítést ad elő. Itt pedig nem ez történt. Persze, általánosított, de sajnos a jelenség is elég általános amit leírt.
Bennem ez futott végig a válasz megfogalmazásakor.
Nektek nehezebb mert ti remegtek a nőkért , és sokan nem vagytok azon a minimum szinten amit egy felnőtt férfitól elvárhatnánk.
Fel kell nőni…
Nekem nem kell olyan aki nem tud főzni, nem ismeri a mosógépet, és a fizetése amit megkeres el is megy rá. Bocs de akkor csak nektek van haszon a kapcsolatból hiszen van egy ingyen cseléd.
Én jól értem magam, elváltam. Találkozgatok, de megfogadtam hogy senkit nem engedek be az otthonomba. Ez így megy 3 éve….. nincs hiányom semmiben…..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!