Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ma már miért nem együtt teremtik meg a biztonságot?
A szüleink , nagyszüleink idejében két hétköznapi fiatal szimpátia alapján megismerkedett. Szerelem lett. Aztán együtt fizettek egy lakást és összegyűjtötték a saját ingatlan , autó stb árát. Aztán gyereket vállaltak stb.
Manapság mi megy? Ha a férfi már nem rendelkezik egyedül az alapnak mondott javakkal. Azaz nem keres minimum 600 ezer 1 Misi között (és tegyük fel a szülei nem segítenek) úgy ennyi legalább kell hogy 35 éves korára legalább saját lakása legyen. De ez már lókuki! Mert már 30 alatti ferfiaktól is elvarajak! Vagy szó szerint bele se kezdenek az ismerkedesbe. Valami nagyon elvan már rontva a mai világban. Sokunk érzik ezt és nem kell incelnek se lenni hozzà.
Most ez a helyzet van mi lesz 10 év múlva ? Már yact lesz a beugró?
57
Szakács vagyok , érettségivel. De utálom a vendéglátást.
Jó oke tudom ez a gyakori!!!! Nyelvizsgàk és egyetem nélkül mindenki fogyatékos!
48# vagyok. Látom a szövegértés megy kérdező. Sehol nem írtam olyat, hogy ne vállaljon gyereket az, aki ennyit keres. Arra próbáltam rávilágítani, hogy miért nem vagy jó alany annak, aki gyereket szeretne néhány éven belül és gondolkozik... Ha nem érzed a különbséget a kettő között, az szomorú. De nagyon szívesen besétálok veled a "tv-be" és elmondom az álláspontom, hátha fény gyúl' legalább néhány agyban!
Másokra alapozás... A gyerekvállalás erőlteljesen egymásra támaszkodás és alapozás mindenféle szempontból, ami közös döntés nyomán születik meg, tehát ilyen formán az, hogy ne alapozzunk másra, már meg is dőlt. Ha egy nő korábban nettó 800-at keresett, a GYED-e akkor is max 243 ezer forint lesz, a GYES-e meg 28 ezer, szóval ha albérletben élnek, a párjára kell anyagilag támaszkodniuk és kész. Persze visszamehet dolgozni, maradhat otthon a kevesebbet kereső apuka GYED-en, ezer lehetőség van, de ezt most ne keverjük bele. Ha tetszik, ha nem a családalapítás "támaszkodással" jár.
Értem, hogy te esetlegesen nem akarsz már gyereket. Ettől még a 100 nőből akikkel ismerkedsz, 98 lehet hogy szeretne és ha 30 pluszos korodbeli, akkor néhány évnél tovább nem várhat a csodára és az alapozásra. (Jelzem, nem mondom, hogy fair mástól elvárni ehhez mindent, de ettől még az állításom tény.)
És akkor bár erre nem akartam kitérni, de: Nincs jobb lehetőséged. Budapesten? Nane... Építőiparban dolgozom. Egy vas szerelő, egy lakatos, ács, burkoló, villanyszerelő, darukezelő is többet keres lassan a mérnököknél (feketén egész biztosan), de elmehetsz cnc-snek is. Ezekért még csak meg sem kell gebedni a tanulásban, persze nyilván utána dolgozni kell, nem a telefont nyomkodni munkaidőben. De persze könnyebb sírni és várni a sült galambot, meg mutogatni a szemét nőkre.
Más alternatíva: Ilyen fizetésért mi a fenéért élsz Budapesten és költöd el a bevételed felét minimum albérletre? Vidéken is meg lehet keresni ezt a pénzt és fele annyiba kerül a lakhatás. Máris egy fokkal egyszerűbb a jövőkép.
66
Szakács a szakmám. De egy percet nem dolgoztam a vendéglátásban.
Már írtam egy korábbi vàlasznàl hogy betanított munkás vagyok egy raktárban.
Szakácsként jó éjfélkor járni haza! Ha nincs kocsid, motorod, az szívás!
Másnap meló! ;I
Férfiként mondom. Ha a rengeteg megosztottság, düh és energia amit a sok összeugrasztott csoport az országban (jelen témakörben a férfiak és nők) egymás ellen használ fel, az ha megfelelő irányba lenne csatornázva, talán már rég megszünt volna a legnagyobb probléma. Ami az összes kisebb feszültséget generálja. Fel kéne ébredni hogy más országban nagyon nem így megy ez, konkrétan utolsók vagyunk mostanra mindenben, a pénzt ami az embereké lenne azt pedig ellopták. Ugyanezek a tolvajok aranyéletet élnek mindenféle érdemi munka nélkül, elképzelhetetlen vagyonokon ülve. Igen, a fideszről beszélek. Az átlag magyar mostanra harmadát és negyedét keresi mint az átlag európai, és az árak, költségek, mostanra beelőzték a nyugatot is. Kint meg tudsz élni sima átlagmunkából, pl te is kérdező csomagolóként. És nem fogsz nyomorogni. A nőd is bevállalhat gyereket simán, kaptok rá rengeteg könnyítést, kedvezményt, de még szükség se lesz rá mert sima bérből nagyon jól meg tudtok élni. Akár az egykeresős modell is simán összehozható.
Értem a szempontodat. De ne a nőket üsd, ez következménye annak ami van. Üsd a fideszt. Ha mindenki így tenne, talán már jobb hely lehetne az ország is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!