Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ma már miért nem együtt teremtik meg a biztonságot?
A szüleink , nagyszüleink idejében két hétköznapi fiatal szimpátia alapján megismerkedett. Szerelem lett. Aztán együtt fizettek egy lakást és összegyűjtötték a saját ingatlan , autó stb árát. Aztán gyereket vállaltak stb.
Manapság mi megy? Ha a férfi már nem rendelkezik egyedül az alapnak mondott javakkal. Azaz nem keres minimum 600 ezer 1 Misi között (és tegyük fel a szülei nem segítenek) úgy ennyi legalább kell hogy 35 éves korára legalább saját lakása legyen. De ez már lókuki! Mert már 30 alatti ferfiaktól is elvarajak! Vagy szó szerint bele se kezdenek az ismerkedesbe. Valami nagyon elvan már rontva a mai világban. Sokunk érzik ezt és nem kell incelnek se lenni hozzà.
Most ez a helyzet van mi lesz 10 év múlva ? Már yact lesz a beugró?
Nagyon elegánsan kikerülted a kérdésemet kérdező, de akkor még egyszer:
"Mi a teória azokra a párokra, akik tömegesen vették fel a csokot meg a babavárót. Náluk is milliós fizuja van a pasinak meg saját lakása, csak gondolták buli lenne eladósítani magukat 30 évre a 3 kötelező pulya mellé?'
És itt nem "régi motorosokról" van szó, hanem az elmúlt pár évről.
Kérdező , nem rögtön igazgatói munkára kell gondolni csak fejlődésre. Rendben,nyelvèrzéked nem a legjobb de pl kèzügyessèg? Mindenkinek meg lehet találni amiben jó/ jobb.
De ha várod a sült galambot és siránkozol attól nem lesz jobb.
43
Nem értem mit akarsz azzal. Bevállaltak több gyereket hogy megkapják a hitelt. Lehet valakiknek ez megoldás.
Amúgy én meg akartam venni ezt a lakást amiben lakok. De egyik bank se adott hitelt a 300 nettós fizura amiből is csak a minimálbért igazolta a munkáltató. Én szorgalmasan életem végéig is fizettem volna a törlesztést havonta. Csak legyen egy saját tulajdonom ami biztos pont. Nem csak egy megtűrt személy valakinek a lakásában. Pontosan nem emlekeszem de kb 500 igazolt nettó kellett volna a hitelhez. Vagy fedezet. De mivel se autó, sőt a szüleimnek sincs háza/lakása.
Matekozzunk kicsit. Van 300 ezres jövedelmed és kilátásod sincs jobbra állítólag, oké. Albérletben élsz és kajára is alig jut hó végén, vettem.
Jön egy csaj, ugyanilyen bevétellel. Mondjuk tegyük fel, akkor már félre tudtok tenni havonta 100-150 ezret. Mondjuk közöljük meg, félretesztek évente 1,5 millió forintot.
Tegyük fel, szeretnétek gyereket. A párod lehet veszélyeztetett terhes, táppénzre megy, a fizetése 60%-át kapja csak. A CSED fél |ve a fizetése 100%-a, de ez csak 6 hónap és plusz egy fő lesz a családban, így ettől a többlettől el is tekinthetünk. Ezt követően a GYED-e már csak a fizetése 70%-a lesz, majd a GYES-ről ne is beszéljünk. Nagyvonalakban. Tehát ha egy csajnak családalapítási tervei vannak, akkor melletted semmiféle megtakarítás képzésre és ezáltal anyagi biztonságra nem számíthat. Csúnya lehet ezt kimondani ez anyagi elvárás valahol alap ösztön is. És akkor még nem beszéltem arról, hogy baj lenne (munkahely elvesztése, baleset, tartós táppénz, betegség, egyedi igényű gyerek, stb.), csak egy általános életmenetet néztünk meg. Mikor gyűlik így össze saját lakásra, autóra, bármire?
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a férfinak minden esetben dupla annyit kell keresnie, mint egy nőnek, sőt... csupán csak az ítélkezés és a régi idők visszasírása helyett gondolkozni és számolni kéne.
A szüleim pl. még több generációs ház egyetlen szobájába születtek, ahol az egész család együtt aludt télen (és fiatal harmincas vagyok). Fantasztikus élet lehetett közösen megküzdeni mindenért, mi?
48
Téged ha hatalmamban állna bevinnélek a TV be! És főműsoridőben kiállnák ország előtt és mond el hogy a szegény embereknek nem szabadna gyereket vállalni. Sőt! Az összes egyszerű melós férfinek azt ajanlod hogy felejtse el a nőket és a esetleges boldogságot. Hiszen aki nem keres 600 ezret ? (Vagy pontosítsd mire gondolsz) annak nem lehet parkapcsolata senkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!