Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők előtt férfiként magyarázkodni tényleg TILOS?
Betanított munkát végzek gyárban, mellette 1 éve gépészmérnökire járok.
Egyik jó barátom jól "leb*szott" miután hallotta társaságban hogy magyarázkodtam egy nőnek. De csak annyi volt, mondtam hogy csak addig végzem ezt a munkát amíg meg nem lesz diploma vagy amikor már gyakornoknak tudok menni.
A leb*szás az volt hogy soha ne magyarázkodjak egy nőnek, mondjam el hogy gyárban dolgozok és kuss. Majd a nő ha akar rákérdez dolgokra.
Meg hogy ezzel azt kommunikáltam hogy szégyellem magam előtte a gyári munkám miatt és ezzel felfedtem az önbizalomhiányomat.
24: Becsatlakoznék én is a beszélgetésbe, ha nem gond.
Szerintem érdemes minden egyes ilyen kérdésnél amennyire lehetséges, objektíven hozzáállni a témához, bármi is legyen az. Csak azért elhinni valamit, mert azt egy "elismert" ember mondta, legalább ugyanolyan butaság, mint elvetni azt, amit egy esetleg addig ismeretlen, képzetlen(ebb) ember. Gondoljunk csak arra, hogy Einstein is tévedett, Newton is, Hawking is, miközben rengeteg dologban igazuk is volt és óriási áttörést értek el a területükön.
A lényeg szerintem mindig az, hogy átgondolva, a saját ismereteket és tapasztalatokat felhasználva foglaljunk állást (vagy épp ne foglaljunk, ha úgy ítéljük meg, hogy kevés hozzá a rendelkezésre álló információnk) és soha ne olyan alapon, hogy kitől, kiktől származik az az állítás. Az egészséges szkepticizmus mindig is előre vitte az emberiséget és nem lenne jó egy olyan világban élni, ahol "képzett" emberek szava szent és sérthetetlen lenne. Volt ilyen a történelemben és nem jött be. Ők is emberek és ebből fakadóan tévedhetnek, sőt tévednek is néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!