Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők előtt férfiként magyarázkodni tényleg TILOS?
Betanított munkát végzek gyárban, mellette 1 éve gépészmérnökire járok.
Egyik jó barátom jól "leb*szott" miután hallotta társaságban hogy magyarázkodtam egy nőnek. De csak annyi volt, mondtam hogy csak addig végzem ezt a munkát amíg meg nem lesz diploma vagy amikor már gyakornoknak tudok menni.
A leb*szás az volt hogy soha ne magyarázkodjak egy nőnek, mondjam el hogy gyárban dolgozok és kuss. Majd a nő ha akar rákérdez dolgokra.
Meg hogy ezzel azt kommunikáltam hogy szégyellem magam előtte a gyári munkám miatt és ezzel felfedtem az önbizalomhiányomat.
"A nők annyira túlgondolnak mindent"
Egyedül a haverja gondolta túl a dolgokat.
Ha valakinek magyarázkodni kell a munkája miatt,ott vagy:
- önbizalomhiány van ( szégyelled a munkád)
- kevés vagy a csajnak ( úgy érzed,vagy tényleg így van ilyen tekintetben mindegy )
1. A diploma nem tesz jobb emberré. Életemben sokkal több diplomás egoista bunkóval találkoztam, mint nem diplomás egoista bunkóval.
2. Aki a munkád, végzettséged alapján ítél meg,az olyan szűk látókörrel rendelkezik ,hogy foglalkozni se érdemes vele.
Barátság és párkapcsolati szinten sem .
És mielőtt kiforgatná bárki amit fentebb írtam a diplomásokról : a SAJÁT tapasztalatom írtam le, nem általánosítok.
" A diploma nem tesz jobb emberré. Életemben sokkal több diplomás egoista bunkóval találkoztam, mint nem diplomás egoista bunkóval."
Én meg pont fordítva.
Meg sokkal több műveletlen, buta tajparaszttal találkoztam a nem diplomások, mint a diplomások között.
Meg sok olyannal találkoztam, akik az udvarlási szakasz alatt puncsoltak, visszakoztak, hogy nekik nincs diplomájuk, látszott, hogy kevesebbnek érzik magukat, azért, mert nekem van. Miután 1000x elmondtam, hogy engem nem zavar, meg stb., idővel teljesen átváltott az álláspontjuk arra, hogy a diploma tulajdonképpen sz.arra se jó, ne legyek rá büszke, sőt, ne is merjem többé megemlíteni. Egyiknél még az lett a vége, hogy még szánalmas is vagyok, amiért egyetemre jártam, aki egyetem nélkül feltalálja magát, az értékesebb, okosabb ember, és legalább nem hallgatott 5 évnyi mocskos agymosást.
Ennek ellenére soha nem kötném diplomához az ismerkedést, mivel végeredményben nem ez határoz meg egy embert (tendenciák ettől még vannak), és több olyan kollégám is van, akinek nincs diplomája, de ugyanolyan értelmes és jó szakember, mint azok, akiknek van, és ugyanolyan pozíciókban vannak (nálunk legalábbis).
13-as : neked ez a tapasztalatod ,nekem más.
Nem gondolom hogy ezen össze kéne veszni .
Az önbizalomhiány egy más kategória.
Nekem nem egy diplomás párom volt , a szellemi horizontjuk kötött volt , a normális önálló életvezetéshez is segítség kellett .
Diplomás férfiismerőseim java részének a magánéletében ,napi kommunikációjában is lehetett érezni azt az elittudatot,amit még a közömbös attitűddel rendelkező hallgatóság ( nem én!) is negatívan értékelt.
Diplomás nőismerőseim jelentős része szintén olyan egoval rendelkezik, hogy képtelen a fejlődésre,ez miatt folyamatos negatív visszacsatolást kap . Munkában és párkapcsolatban egyaránt.
Természetesen ezért mindig más a hibás.
Ugyanez az alacsonyabb végzettségűeknél is megvan ,de jóval kisebb százalékban .
Ja ,és a különbség: a melósok , szakmunkások nem nézik le a diplomásokat . Nem hiszik hogy különbnek. Pedig sokszor szebben,magasabb anyagi szinten,boldogabbá élnek mint ott ahol a " diploma tesz emberré" .
Megint a saját és környezetemben tapasztaltakról írtam.
Lehet újra lepontozni. :)
És már rég nem a kérdésről beszélünk,úgyhogy itt én befejeztem.
Legyen szép napotok.
Igaza van, de azzal érdemes kiegészíteni, hogy soha senkinek ne magyarázkodj.
Magyarázkodás alatt pedig azt értjük amikor úgy érzed, hogy gáz vagy, szégyellni kell magad es magyarazni kell, hogy ne lássanak mások is annak. Ez a kép valószínűleg úgyis csak a fejedben létezik de a magyarázkodással tényleg a másik ember alá teszed magad.
16
Nem kicsit ömlik belőled a frusztráció. Persze, arról híresek a diplomások, hogy pont nekik van kötött szellemi horizontjuk, meg normál életvezetéshez segítségre szorulnak. 😃
Szerencse, hogy annyi szellemileg brilliáns, művelt, csodaintelligens szakmunkás létezik. Biztos én vagyok a szerencsétlen, hogy én szinte csak hibásan beszélő, primitív techno-t/mulatóst hallgató, helyesen írni képtelen tahókkal találkoztam. A szakmájukat nem nézem le, sokan közülük kiválóan, gyönyörűen dolgoztak, de egyéb téren a többség no comment (tisztelet a kivételeknek, nem győzöm hangsúlyozni).
Persze létezik, amit leírsz, nem vitatom el, csak épp kivétel, nem pedig szabály.
Olyannal is találkoztam, aki pl. azért tartott szűklátókörűnek és szellemi rövidnadrágnak, mert nem hittem az ostoba konteojában, amiről linkelt 3x45 perc tudománytalan, kamu videót, aztán meg ő gúnyoskodott, hogy “hahaha, ezt nem tanítják az egyetemen”
Szóval amikor tanultabb embereket szidnak, alapból fenntartásokkal kezelem, mert simán lehet, hogy ilyesmiről van szó. Be is szokott bizonyosodni. Persze az ellentéte is, csak 1 ilyenre jut 10 olyan, amikor nagyon nem a tanultabbik fél a hülye…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!