Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Önkormányzati főbérlet gáz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Önkormányzati főbérlet gáz?

Figyelt kérdés

29 éves férfi egyedülálló, 2 kutya 1 macskával.

Az önkormányzat felajánlotta a megvételt de olyan feltételekkel ami kb lehetetlen! 300 ezer nettós fizu mellett 150 ezret csak ennek törlesztésére kértek volna. És sok milliós azonnali önerőt. Szóval nagyon jól tudtàk hogy nem fog menni.

Számolgattam amúgy és kb 40 év alatt tudnék összegyűjteni egy lakásra. Vagy hitelre is ennyi idő alatt visszafizetni. Vagyis lennék vagy 70 éves mire lenne a nevemen lakás. Nincs értelme. De így hogy ismerkedjek a öntudatos nőkkel mikor alapfeltételnek hiszik a saját ingatlant a 30 körüli férfiaknál. 🤷‍♂️😕

2022. dec. 2. 06:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
0%
Ja értem szoval kapd meg ingyen, nulla kompromisszummal, nulla áldozattal. Hat ez nem így megy. Tisztára megsajnáltalak hogy havi 60 bérleti díjat fizetsz egy 80nmes lakásért. Szegény. :(
2022. dec. 2. 10:27
 42/73 A kérdező kommentje:

41

Nem vártam ingyen. A család összességében 40 éve bérli a lakást. Az utóbbi 3 évben már én egyedül. Én részletfízetéssel 20 ev alatt ki tudtam volna fizetni. De megszabták hogy csak 15 év lehet! És a legkisebb választható lehetőség volt vagy 4 millió azonnali önerő és havi 150 ezer/hó.

Lehetetlen ebből a bérből.

2022. dec. 2. 10:32
 43/73 anonim ***** válasza:
16%

41

A nő is igy kell neki!

Legyen vekony, szép, fullos, de nyujtani nem tud semmit

2022. dec. 2. 10:35
 44/73 anonim ***** válasza:
47%

42 áldozat vagy. Sajnállak. Szörnyű neked.

Mások, akik szerencsések, és havi 200+rezsiért bérelnek garzont, bezzeg nekik kisebb a rezsijük!

2022. dec. 2. 10:43
 45/73 A kérdező kommentje:

43

Ez csak a te tévképzeted. Meg az is hogy egy normális. Tisztességesen dolgozó de szegény körülményekbe született férfi; azonnal értéktelen.

2022. dec. 2. 10:43
 46/73 A kérdező kommentje:

44

Nem értem a felháborodás okát. Nekem a szülők részéről apu balek volt. Hosszú de gazdag családból származott. De mindenről köztük egy hatalmas birtokról és egy lakásról is lemondott azt hiszem a fél testvérei javára. Utána egy szolgálati lakásban laktak anyámmal. Mikor a testvéreim megszülettek akkor kérvényezték ezt a lakast az önkormányzatnàl. Az egyik testvérem borzasztó stílusa miatt nem lett soha megvéve. Aztán a szüleink egymást követően meghaltak. Én at vettem a bérlői viszonyt. Én már 10 évvel ezelőtt is bele akartam ugrani a megvételbe. Apu velem volt de akkor is meghiúsult az anyagias beállítottságú követelőző testvérem miatt. Én tisztességesen kifizettem volna egy élet árán. Az önkormányzat minden évben kéri a munkáltatói igazolásom. Nagyon jól tudtàk úgy alakítani a lakás megvételi ajánlatot hogy számomra lehetetlen legyen. Hogy ez miért jó nekik így? Igazából nálam okosabb emberek se találtak magyarázatot.

2022. dec. 2. 10:51
 47/73 anonim ***** válasza:
100%

Fura nekem ez egy kicsit. Nem tudom, változtak-e a dolgok, de annak idején szüleim is önkormányzati lakásban laktak, és nekik 15 év bérlés után nagyon jó áron adták el. Bár ez 2005-2007 környékén volt, szóval nem tudom mi a mostani a helyzet.

Illetve az se mindegy, hogy pesti vagy, vagy sem. Pesti árakhoz képest a lakás majdnem ingyen van. Mi abszolút baráti áron, 105-ért bérlünk egy 32 nm-es garzont. Plusz a rezsi. Vidéki árnak nem tudom mennyire lenne magas, vagy alacsony, de itt speciel egy szobát se kapsz 60-ért.

Bérletbe kiadni a szobát pedig nem kell feltétlenül idegennek. Barátaid, munkatársaid csak vannak.

Szóval azért bőven van, amit tehetnél, meg nekem kicsit sántít is a sztori, de te dolgod. Nyilván egy értelmiségi, jól kereső, csinos nőnek hátrány lesz az, hogy alig jössz ki a pénzedből, is minden forintot meg kell fontolnod. Hasonló életvitelt folytató nőnek pedig ez lesz a norma, neki nem "gáz" vagy "kevés".

2022. dec. 2. 11:19
 48/73 A kérdező kommentje:

Pesterzsébet :)

A lakás amúgy felújítandó lenne. Ami benne van azt mindent apám csinált amíg élt. Nyilván a jelenlegi helyzeténèl is rosszabb volt sokkal ahogy annak idején kiadtàk a szüleimnek.

Van pár barátom de nem tudok senkiről aki lakhatást keresne. De tényleg őszinte vagyok> senkit nem látnék szívesen otthon állandóan. Alkalmazkodni hozzà. Féltenèm az állataimat. Pl sietve menne el valahova és kimenne a lába mellett a macskám. Egyszer az egyik nővérem kiengedte így. Mázlim volt de az agyvérzés határán voltam hogy elveszett a macska. Hogy miatta most baj éri, meghal , nem làtom többet..

2022. dec. 2. 11:26
 49/73 anonim ***** válasza:
100%

Nem rosszindulatból mondom, de nagyon el vagy tájolódva. Értem en hogy a saját igazadat hajtogatod, de az egy beszűkült valóság, amiben élsz. Ha bérelsz valamit, plane szinte ingyen (a piaci ára ennek kb 250+rezsi lenne) , attól még nem formalhatsz rá erkölcsi jogot. Hogy te x éven keresztül ennyit meg ennyit kiadtál, akkor miért nem adják neked szinte ingyen a tulajdonodba. Ilyen nincs.

Ott is el vagy tévedve, hogy kijelented, hogy te ennyit tudsz, ennyi a fizetésed, te nem vagy képes többre, ez van. A realitás szembe fog jönni. Az embernek fejlődnie kell, kúlönben lemarad, lecsúszik. Keresni kell a jobb fizetést, jobb lehetőségeket, ha többet akarsz, vagy pedig kevesebbet kell akarni.

2022. dec. 2. 11:33
 50/73 A kérdező kommentje:

49

Lehet nem fogalmaztam világosan. Amit kaptam végösszeg az 2 szeresse annak amit 2015 ben adtak a korábbi felmérésnél még apunak. De nem is ez a baj. Én vállaltam volna ezt a hatalmas összeget! Csak 20 vagy 25 év alatt! Vagy kevesebb havi törlesztéssel - önerő nélkül. Talán az önkormányzat nem fog létezni 20 év múlva ? Vagy miért ragaszkodtak a 15 évhez ? Azért mert a 15 évhez magasabb havi törlesztést tudnak irni. Amit tudtak hogy ha kb éheznék se tudok ki forintozni.

2022. dec. 2. 11:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!