Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ennyi fiatal ( 30-as éveiben járó ) nőnek kutyája?
A legtöbbeket nem az zavarja, hogy te nem akarsz állatot, ezért nem akarsz kutyás nővel összejönni, hanem az, hogy úgy csinálsz, mintha amiatt, hogy te párkapcsolatot akarsz, másoknak kell alkalmazkodnia hozzád. Igen, tök jogos igényed, hogy annak, akivel összejössz, ne legyen állata. De a másik félnek tök jogos igénye, hogy állatot tartson, és olyan párt keressen, akinek ez nem jelent gondot. Ha nem egyeznek az igényeitek, akkor ez van, menni kell tovább, és keresni egy megfelelőt. Nekem pl. a dohányzás válóok, ha megtudom valakiről, hogy akárcsak havi egy szálat elszív, részemről hátraarc. Nem várom, hogy más változzon meg az én kedvemért, és tisztában vagyok azzal is, hogy ezzel a saját merítésemet teszem kisebbé. Ez van.
A régi világra kár fogni, mert ha a régi világban éltél volna, nagy eséllyel most jobbágy lennél, aki túrja a földet a földesúrnak. És abban a korban nem voltak ám annyira elszeparálva az életterek, tehát jó sokat kellett volna egy légtérben töltened az állatokkal... Ilyen a világ, változik, bizonyos dolgokban a kedvünkre, bizonyos dolgokban meg nem.
Nem hinném, hogy be kell állni a sorba, hogy még több állat legyen erről egy menhelyes tudna nyilatkozni.
Hanem a nőknek a prioritásai teljesen felborultak. Oké hogy karrier önmegvalósítás és utána morzsi és a legvégén a pasi és utána persze gyerek de ez nem ideális akár hogy is nézzük.
Ettől függetlenül el kell fogadnom hogy felnőtt egy olyan generáció akinek igen a karriere, a hivatása, a kutyája mindig előrébb lesz a pasinál és a gyereknél is.
A merítés csökkent, meg kell találni akinek fontosak még a régi értékek.
Bocsi előbb elüldte.
Szóval neked kell almalmazkodni, és eszerint párt keresni. Nem másoknak. Igazából szerintem is lassab kisebbségben vannak azok, akik nem tartanak állatot, vagy az állattartás kizáró ok náluk. Nyilván így nehezebb párt keresni, ha eltérsz a többségtől.
És az a baj, hogy erre nincs platform külön. Pont azért mert a legtöbb embernek nem kizáró ok, nem releváns valami olyan oldal vagy hely, ami pont ez alapján szűr. Próbálkozni kell, más mód nincs.
Én amúgy téged is megértelek. Egyrészt macskás vagyok, szóval szintén kiesek az "álltellenes" embereknél. Viszont nekem sem véletlen van macskám, és nem kutyám. Sokkal kevesebb macera. A kutya sem lenne nálam kizáró ok, de őszintén szólva a bokdogságtól sem repesnék, ha a jelöltemnek az lenne. Lehetne vinni napi minimum kétszer sétálni, aktívabbak is mint a macskák, meg nem is kimondottan jó illatúak még a tisztán tartott példányok sem. Szóval azt is megértem, ha valakinek gond az állat. Csak ne vája el senkitől, hogy majd miatta kidobja a kiskedvencét. Hanem lássa be, hogy neki ez akkor egy nehezített pálya, és sok potenciális partnert el kell engednie.
#22 voltam
Szerintem szerencsére nincsenek többségben még az állattartók de nyilván a hangjuk nagyobb.
Ahogy a többi kisebbségnél ugyanez a helyzet. Csak a többség tűr, és elvisel.
Ha szigorúbbak lennének a szabályok ( anno volt kutyaadó magyarországon ) ha szankcionálható lenne pl. a közterületi pórázhasználat ( ami amúgy kötelező ) akkor máris kevesebben lennének ún. 'divatkutyások' mert a városban nagyon sok a divatkutyás ember is.
De sajnos a trend valóban az, hogy egymástól elfordulunk és spirituálisak leszünk, vagy éppen az állatok irányába fordulunk el.
Szerintem ez aggasztó mintsem pozitív. A hatalmas embermennyiség és a hatalmas állatmennyiség sem egészséges a Földnek. De ez már egy másik téma :).
Én egyetértek az utolsó hozzaszolasoddal kérdező, engem is megbotránkoztat, hogy egyesek bevallottan egy szintre helyezik a macskáikkal a párjukat...
De általában előbb jön az elmaganyosodas, aztán a kutya/cica... Ez végülis természetes emberi érzés, a városi ember amúgy is vágyik a természet után. A baj ott kezdődik, amikor hamis ideológiat gyártanak hozzá, és felborul a sorrend.
Vedd úgy, hogy ez remek alkalom arra, hogy felterkepezd a másik értékrendjét, hiszen ez a legfontosabb közös alap egy komoly párkapcsolathoz! Akinek a kutyája van az első helyen, az nem a te embered. Sajnálom ha épp tetszene a csaj, közben a buldoggal puszilkodik, de ez ugyanolyan, mint ha az első randin radmosolyog, és kiderül hogy nincs foga :D akkor meg lehetne a cukorkafogyasztók miatt hoborogni, csak értelme nincs :)
De a férfiak közül is sokan szeretik az állatokat és tartanak állatokat! És attól, hogy valakinek van állata, nem lesz fontosabb, mint a párkapcsolat, feltétlenül - bár van, aki nem akar párkapcsolatot, és az is teljesen rendben van, nem a középkorban élünk már. Attól, hogy van, aki szerencsétlen és magányos, ne kötelezzünk bárkit arra, hogy lemondjon dolgokról, amik fontosak neki. És senki nem fog azért nem tartani kutyát, hogy hátha találkozik valakivel, aki nem szereti őket. Akkor keres olyat, aki szereti.
Hogy sokaknál meg miért van korábban a kutya, mint a párkapcsolat... kutyához könnyebben hozzájut, és olyanra neveli, amilyenre szeretné, olyan kutyát választ, amilyet szeretne. Egy párkapcsolatban meg össze kell szokni a másikkal, és nem az van, hogy kinézek egy pasast a menhelyen, hazaviszem. Kell, hogy passzoljon a kémia, vonzalom, személyiség, belső tulajdonságok, érdeklődési kör, értékrend, életvitel mert egy felnőtt emberről van szó, aki ideális esetben nem vagy alig változik.
És nem gondolom, hogy a párkapcsolat kellene, hogy legyen, bárkinek az egyetlen és fő életcélja.
Ha meg a régi értékrendről beszélünk... te eltartanál egy nőt zokszó nélkül egész életetekben úgy, hogy ő nem dolgozik, csak háztartást vezet? Gondolom, nem.
Ne haragudj, de én semmivel sem látok több hagyományos értékrendű férfit, mint nőt. Mert ha a nőkre rá lehet húzni, hogy nekik már minden fontosabb a családalapításnál, ugyanezt el lehet mondani a férfiakra is. Nem látom tömegével azokat a férfiakat, akik szeretnék eltartani a feleségüket, amíg ők megszülnek és felnevelnek 2-3-4 gyereket. Sőt, a friss közvéleménykutatásokból az is kitűnik, hogy több nő akar házasodni meg családot, mint férfi. És ki szokta hitegetni a másikat, hogy igen, össze fognak házasodni, és igen, gyereket vállalnak? Mert általában a férfiak kamuzzák ezt, nem fordítva (nyilván ilyen is van). Szóval a férfiakra is rá lehet ám húzni, hogy sokkal fontosabb nekik általánosságban a szabad élet, a szabad szex, a mindenféle hobbijuk. Pedig nekik ugye a hagyományos értékrend szerint nem kéne a karrierjükről, önmegvalósításukról lemondani. Szóval szerintem hagyjuk ezt a dumát, hogy a nőknek minden előrébbvaló a családnál.
És bőven vannak férfiak, akik imádják a kutyákat, és ugyanúgy a család részének tekintik őket. Szóval nem kell félteni a kutyás nőket, hogy egyedül maradnak.
Az emlegetett hatalmas embermennyiség ellen meg pont azzal lehet tenni, ha nem alakulnak ki kapcsolatok, és nem születnek gyerekek :D. Tehát van itt némi ellentmondás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!