Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arról, hogy diplomásként diplomás társat szeretnék találni? F
Páran megfogalmazták azért a lényeget. 30-40 éve azért még tudással jöttek ki a szakmunkások is az iskolából. Ma?
Nem találsz normális kőművest, mert akit képzünk az is alkalmatlan. De pézt keresni azt nagyon akar.
Azért az itt nagyon okoskodóknak elmondanám, hogy Nyugat-Európában, a fejlett-gazdag országokban magas a diplomások, jól képzettek aránya. Talán nem véletlenül vannak ott, ahol.
Az tény, hogy a falat a szakmunkás rakja meg, de a döntéseket nem ő hozza. Végrehajt és itt a különbség. Azért, hogy döntéseket hozhass, ergo alakíthass folyamatokat, oda kell tudás és iskolai végzettség. Szerencsére.
Én abszolút nem vagyok elájulva az egyetemi rendszertől. De az tény, hogy sokkal szélesebb a látóköröm, mint nélküle. Sokkal jobban látom, mennyit nem tudok és mi tanulni való lenne még, pedig nem tegnap végeztem.
Ezt hiába írjuk itt olyan embernek, aki nem tudja miről van szó.
Tény, szükség van mindenkire, oda-vissza, mert egyik se létezik a másik nélkül. Mint a piramis.
"de a döntéseket nem ő hozza"
Azért egy tapasztalt melós simán felépít egy házat.
64.
Mihez kell több tudás? A tervezéshez, vagy a gödör ásáshoz?
Valaha úgy volt, hogy a tervezést nagyon kis réteg értette, ezért volt jól megfizetve, és volt egy csomó gödörásó. Ma nem így van azért.
De attól még a tudás a tervezőnél van és nem a gödörásónál.
64.vagyok
nem én írtam amire gondolsz!
Jah, az afrikai gyémántbányászok is milyen jól élnek :D
Ami az építőiparban most megy, az csak a támogatások miatt megnőtt építkezési kedvnek köszönhető meg hogy kalákába már nem lehet csinálni, csak számlásan. Anno az orvos meg vegyész meg jogász rokonaim is saját kezűleg építettek családi házat meg nyaralót, amik most is állnak. Én is tök jól megcsináltam nemrég a csempézést nálunk gyenge nőként a youtube-ról aznap megtanulva, mert nem találtam mestert.
"sokkal több meló egy kocsi összerakni"
Több fizikai meló. Az agyad meg kisül közben, de az ki a faszt érdekel, ugye? Neked úgysincs, nem érint
"Mihez kell több tudás? A tervezéshez, vagy a gödör ásáshoz?"
De itt most MUNKÁRÓL beszélünk, helló! Melyik a nehezebb, gödröt ásni vagy a gép mögött görnyedni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!