Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arról, hogy diplomásként diplomás társat szeretnék találni? F
40. vagyok
Becsülöm a tanárokat, de ne irigyelje a nehéz fizikai munkát végző embertől a jó keresetet, mert igenis megdolgozik érte!
Magyarázhatod neki, látod, alapvető összefüggéseket és ok-okozati viszonyokat képtelen felfogni.
Nem tűnik fel neki, hogy ő is egy ezek közül az “agymosottak” közül…de amúgy szerintem csak trollkodik, nincs ember, aki tényleg ennyi hülyeséget gondol. Legalábbis nagyon remelem.
Pontosan a liberális gondolkodás egyik téveszméje, hogy mindenki egyenlő. Nem!
Hogy egy egyszerű példával éljek, lehet amíg a szakmunkást végzett a kocsmában bulizott, én nyelvet tanultam épp, hogy vigyem valamire.
Majd a munkaerőpiacon ő ugyan azt követeli mint én, aki elvileg képzettebb és többet tettem azért. Ez azért nagyon nincs jól.
Ezért van az, hogy se a tanár se senki nincs megbecsülve. Mert a tudás nincs megbecsülve.
Ahol dolgozom, lassan a segge ki van nyalva a fizikai dolgozóknak, mert kevesen vannak. Nem a tudása miatt van megbecsülve, hanem mert nincs helyette más. Azért ez nagy különbség.
És lassan ugyan azt akarja követelni mint én akinek 2 diplomája van és nyelveket beszél. Azért ez még se normális dolog.
#46 Diplomás vagy, de mégsem fogod fel, hogy működik a munkaerő piac.
Azért mert bemagoltál bizonyos tantárgyakat az egyetemen még semmivel sem vagy előrébb, ott a tudás nesze.
Mellesleg, egy fizikai munkásnak is pont annyi joga van megélhető bért kapni, mint neked. Képzeld el mi lenne, ha nem vinnék el a szemeted, nem söpörnék le az utcákat, nem szállítanának boltba árukat.
Nem csak az ilyen mindent tudó diplomások körül forog a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!