Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak olyan nők, akik már csak gyereket és normális családot akarnak, és nem érdekli őket a konfetti?
Tehát, akik nem a tökéletes lovagra várnak, aki majd boldoggá teszi őket, (mert magukat képtelenek) nem a tökéletes esküvőre várnak, a konfettire, a társadalmi státuszra, hanem a valóság talaján járnak, szimplán csak beérik azzal, ha van mellettük egy korrekt fél, aki megbízható, és lehet egy családjuk, gyerekekkel.
Nem társkeresési szempontból kérdezem, én most még nem akarok családot, de lehet hogy eljön majd az idő, 40 éves korom környékén. Csak azért tettem fel a kérdést, hogy ha esetleg eljön majd ez az idő, találok e olyan 30-35 év körüli nőt, aki tényleg csak egy békés családra vágyik, semmi másra. Mert azt vettem észre, hogy manapság mindkét félnek minden kell. Fényűzés, szórakozás, társadalmi státusz, pénz, paripa, fegyver. Gyereket is max azért vállalnak, hogy legyen mit posztolgatni az esküvői fotók után is. Aztán pár év múlva kiégnek még a gyerektől is, egymást kezdik ezért okolni, majd elválnak.
Én úgy vagyok vele, hogy családalapítás csak és kizárólag a gyerek miatt történjen. Hogy két ember létrehozzon a saját genetikájukat felhasználva egy kis élő csodát, akit, amíg tudnak, végigkísérik az életén. Ennyi a motiváció. Már az is önzőség, ha valaki azért vállal gyereket, hogy legyen, aki büszkévé teszi. Nem azt mondom, hogy az ember családalapításnál mondjon le saját magáról, és a saját vágyairól, csak tegye ezeket afféle másodlagos helyre. Nők ne álmodozzanak irreális dolgokról, ne dühöngjenek azért ha nem boldogok, hanem igenis tegyenek érte, hogy azok legyenek. Férfiak ne kacsintgassanak fiatalabb nők után, és pláne ne legyenek korhely alkoholisták, mert megunják pár év vagy évtized után ezt az egész családosdit.
Én jelenleg még nem vagyok azon a mentális szinten, hogy a saját kényelmemet mások elé helyezzem, ezért kell várnom még jó pár évet, hogy megunjam magam úgymond. De ha ez az idő eljön, vajon találok ilyen gondolkodású nőt, akivel lehet egy békés családunk?
#17, nekem nem létszükséglet a gyerek. Hiába vagyok most boldog kapcsolatban, nem vagyok biztos abban, hogy valaha is szeretnék majd szülni. Nyilván boldog kapcsolat nélkül meg bele sem vágnék, szóval - továbbra is -, inkább lennék egyedül.
Nem olvastam végig az összes kommentet egyébként (lehet más már írt erről, ha igen, akkor szorri), de ha azért szeretnél gyereket, mert hiányzik az életedből az endorfin, akkor te is önző célból vállalsz gyermeket. Ráadásul nem tudom, milyen gyakran olvasol pszichológia témájú könyveket, de egy gyerek akkor boldog, ha a szülei boldogok. Ha te kötsz egy paktumot egy nővel, aki soha nem érdekel annyira, hogy egy szalmaszálat is keresztbe tegyél érte, akkor az a nő nem lesz boldog. És ha nem az, a gyermek sem lesz az. Ezek az ingerek már az anyaméhben is érik őt.
Tehát a természet nem véletlenül úgy alkotta meg ezeket a dolgokat. Az embereknek az a vágya, hogy olyan személlyel vállaljanak gyermeket, aki szeretik őket, és akit ők is szeretnek, az lehet, hogy számodra "konfettinek", meg a nálad alantasabb emberek hóbortos vágyainak számít, de valójában hasznos dolog. Könnyebb a teherbe esés, meg minden.
A leírásod alapján egyébként is nárcisztikusnak, picit pszicho-, vagy szociopatának tűnsz. Érzelmek nélkül tervezel, a saját boldogságod számít csak, könnyű az elképzelés, hogy csak eszközként használj valakit, és nem veszed észre, hogy önmagadnak is ellent mondasz bizonyos esetekben. (Büszke szeretne lenni a gyermekére = önző vs. 10 év múlva lehet megunom a quadot, kell majd valami = elfogadható. Az emberek felszínesek, mert a szerelmet keresik vs. én nem vagyok az amikor egy másik hülyeséget üldözök. Ősi tényekről dobálózol, aminek valószínűleg sosem néztél utána.)
Fölösleges bevágni a fotelpszichológus pózt és diagnosztizálgatni laikusként. Ezzel csak magatokat égetitek.
Nincs ennek semmi mentális betegsége, csak szimplán egy mihaszna fasz. Nem kell ezt túldimenzionálni.
Nem a férfiakról beszélt így, hanem erről az egy satnya egyedről, aki azt hiszi, hogy egy főnyeremény gyerekcsinálásra.
Csak fel lett világosítva, hogy arra bárki képes, akkor meg már legyen inkább egy olyantól gyerek, aki nem egy két lábon járó defekt.
Unalmas már ezen az oldalon, hogy minden fogyatékos szájába kell rágni, hogy tisztelet a kivételnek meg hogy nem vonatkozik mindenre. Ha nem inged, nem veszed magadra, nem rakétatudomány.
Ja, és ezt már tényleg csak a nagyon-nagyon gyengék kedvéért írom le itt a legvégén, nem hittem rá hogy szükség lehet, de muszáj, mert valaki nincs megfelelő értelmi síkon:
"Mert azt vettem észre, hogy manapság mindkét félnek minden kell. Fényűzés, szórakozás, társadalmi státusz, pénz, paripa, fegyver."
"Mert azt vettem észre, hogy manapság mindkét félnek minden kell. Fényűzés, szórakozás, társadalmi státusz, pénz, paripa, fegyver."
- Ebből gondolom, hogy nem tudtad megteremteni!"
- Tehát ebből a mondatomból következteti pár Dzsémsz Ultimate Bond 007-es ügynök, hogy amiért ezt írom, ezért nekem nincs :D Hány Watson, Kálámbó és Miss Marple kellett hozzá, hogy ez így kijöjjön ebben a formájában? :D Ez valami elképesztő!
Természetesen ez a mondat annyit jelent, hogy a mai világ első számú mozgatórugója az anyagiasság, és a státusz. Mert valahogy azt hiszik az emberek, hogy ez a boldogság kulcsa. Pedig nem. És csak az hiszi ezt, aki még életében nem volt boldog. Akinek életében nem volt még transzcendens élménye, és valószínűleg nem is lesz, mert nem fogékony rá, sőt, tagadja. Még az önigazolás sem a boldogság kulcsa. A boldogság leginkább fejben dől el, mint mondtam, a személyes megvilágosodásodon múlik. Azon, hogy rájössz e, mi az, ami endorfintermeléshez vezet.
Tehát, ha én milliárdos lennék, akkor is ugyan ezt írtam volna. Mert milliárdosként is a boldog életet kutattam volna, csak valószínűleg a sok lehetőség miatt sokkal többször keveredtem volna vakvágányra. Azért keresek olyan nőt, aki velem egy szellemi szinten van, mert ő velem együtt nem hajszolná a konfettit. Tudná, mi az élet igazi lényege. Például, hogy nézzük a gyereket, hogy tanulja az első szavát, nézzük ahogy játszik, akár órákig. Meditálunk, utána megyünk persze sportolni, mert ép elme csak ép testben teljesedhet ki. Sport, meditáció, gyerekkel való játék. E három kell (majd) a boldogsághoz. Ha valaki eljut arra szintre, mint én. És ez (ezt is ki kell hangsúlyoznom mert sok az értetlen) NEM AZT JELENTI HOGY AKKOR SEMMI MÁST NEM CSINÁLUNK CSAK OTTHON ÜLÜNK!!!!!!!!!!! Csak annyit tesz, hogy a "boldogság", mint házi feladat, már kész. Azon felül történik már minden, az esetleges nyaralások, utazgatások, stb. De nem ez a legfontosabb. Az a kaland része, és kihagyható, a gyerekkel lenni a kötelező.
Én részemről kiszállok ebből a párbeszédből, egyszerűen nem vagyunk egy szellemi szinten. Ebből nem lesz semmi más, csak sárdobálás. Tisztelet, ha van kivétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!