Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Vannak olyan nők, akik már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak olyan nők, akik már csak gyereket és normális családot akarnak, és nem érdekli őket a konfetti?

Figyelt kérdés

Tehát, akik nem a tökéletes lovagra várnak, aki majd boldoggá teszi őket, (mert magukat képtelenek) nem a tökéletes esküvőre várnak, a konfettire, a társadalmi státuszra, hanem a valóság talaján járnak, szimplán csak beérik azzal, ha van mellettük egy korrekt fél, aki megbízható, és lehet egy családjuk, gyerekekkel.

Nem társkeresési szempontból kérdezem, én most még nem akarok családot, de lehet hogy eljön majd az idő, 40 éves korom környékén. Csak azért tettem fel a kérdést, hogy ha esetleg eljön majd ez az idő, találok e olyan 30-35 év körüli nőt, aki tényleg csak egy békés családra vágyik, semmi másra. Mert azt vettem észre, hogy manapság mindkét félnek minden kell. Fényűzés, szórakozás, társadalmi státusz, pénz, paripa, fegyver. Gyereket is max azért vállalnak, hogy legyen mit posztolgatni az esküvői fotók után is. Aztán pár év múlva kiégnek még a gyerektől is, egymást kezdik ezért okolni, majd elválnak.

Én úgy vagyok vele, hogy családalapítás csak és kizárólag a gyerek miatt történjen. Hogy két ember létrehozzon a saját genetikájukat felhasználva egy kis élő csodát, akit, amíg tudnak, végigkísérik az életén. Ennyi a motiváció. Már az is önzőség, ha valaki azért vállal gyereket, hogy legyen, aki büszkévé teszi. Nem azt mondom, hogy az ember családalapításnál mondjon le saját magáról, és a saját vágyairól, csak tegye ezeket afféle másodlagos helyre. Nők ne álmodozzanak irreális dolgokról, ne dühöngjenek azért ha nem boldogok, hanem igenis tegyenek érte, hogy azok legyenek. Férfiak ne kacsintgassanak fiatalabb nők után, és pláne ne legyenek korhely alkoholisták, mert megunják pár év vagy évtized után ezt az egész családosdit.

Én jelenleg még nem vagyok azon a mentális szinten, hogy a saját kényelmemet mások elé helyezzem, ezért kell várnom még jó pár évet, hogy megunjam magam úgymond. De ha ez az idő eljön, vajon találok ilyen gondolkodású nőt, akivel lehet egy békés családunk?

2022. aug. 29. 19:38
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
80%

#17, nekem nem létszükséglet a gyerek. Hiába vagyok most boldog kapcsolatban, nem vagyok biztos abban, hogy valaha is szeretnék majd szülni. Nyilván boldog kapcsolat nélkül meg bele sem vágnék, szóval - továbbra is -, inkább lennék egyedül.

Nem olvastam végig az összes kommentet egyébként (lehet más már írt erről, ha igen, akkor szorri), de ha azért szeretnél gyereket, mert hiányzik az életedből az endorfin, akkor te is önző célból vállalsz gyermeket. Ráadásul nem tudom, milyen gyakran olvasol pszichológia témájú könyveket, de egy gyerek akkor boldog, ha a szülei boldogok. Ha te kötsz egy paktumot egy nővel, aki soha nem érdekel annyira, hogy egy szalmaszálat is keresztbe tegyél érte, akkor az a nő nem lesz boldog. És ha nem az, a gyermek sem lesz az. Ezek az ingerek már az anyaméhben is érik őt.

Tehát a természet nem véletlenül úgy alkotta meg ezeket a dolgokat. Az embereknek az a vágya, hogy olyan személlyel vállaljanak gyermeket, aki szeretik őket, és akit ők is szeretnek, az lehet, hogy számodra "konfettinek", meg a nálad alantasabb emberek hóbortos vágyainak számít, de valójában hasznos dolog. Könnyebb a teherbe esés, meg minden.

A leírásod alapján egyébként is nárcisztikusnak, picit pszicho-, vagy szociopatának tűnsz. Érzelmek nélkül tervezel, a saját boldogságod számít csak, könnyű az elképzelés, hogy csak eszközként használj valakit, és nem veszed észre, hogy önmagadnak is ellent mondasz bizonyos esetekben. (Büszke szeretne lenni a gyermekére = önző vs. 10 év múlva lehet megunom a quadot, kell majd valami = elfogadható. Az emberek felszínesek, mert a szerelmet keresik vs. én nem vagyok az amikor egy másik hülyeséget üldözök. Ősi tényekről dobálózol, aminek valószínűleg sosem néztél utána.)

2022. aug. 30. 00:37
 42/52 anonim ***** válasza:
13%

Fölösleges bevágni a fotelpszichológus pózt és diagnosztizálgatni laikusként. Ezzel csak magatokat égetitek.

Nincs ennek semmi mentális betegsége, csak szimplán egy mihaszna fasz. Nem kell ezt túldimenzionálni.

2022. aug. 30. 00:41
 43/52 anonim ***** válasza:
94%
#42, az, hogy valaki _annak tűnik_, az nem diagnosztizálás. Az már inkább az, hogy kereken kijelented, hogy semmi mentális betegsége nincsen.
2022. aug. 30. 00:45
 44/52 anonim ***** válasza:
0%
Elcseszett egy társadalom az ahol a négyes válaszoló véleménye ennyire támogatott. Értem én hogy a mai világban már valóban nincs szükség egy társra a szaporodáshoz de ennyire besavanyodott, ocsmány módon nyilatkozni a férfiakról azért mégsem kéne mert nem vagyunk mi sem egyformák és az a tény hogy még ezzel a szöveggel is így fel lett pontozva nagyon kiábrándító.
2022. aug. 30. 07:17
 45/52 anonim ***** válasza:
100%

Nem a férfiakról beszélt így, hanem erről az egy satnya egyedről, aki azt hiszi, hogy egy főnyeremény gyerekcsinálásra.

Csak fel lett világosítva, hogy arra bárki képes, akkor meg már legyen inkább egy olyantól gyerek, aki nem egy két lábon járó defekt.

Unalmas már ezen az oldalon, hogy minden fogyatékos szájába kell rágni, hogy tisztelet a kivételnek meg hogy nem vonatkozik mindenre. Ha nem inged, nem veszed magadra, nem rakétatudomány.

2022. aug. 30. 08:48
 46/52 A kérdező kommentje:
Egyszerűen elképesztő az, ami itt gyk-n folyik. Röhögni persze jó, de kicsit szomorú is. Mennyi elkeseredett ember. Mennyi frusztrált válaszoló. Micsoda szellemi leépülés... Akik engem hírből sem ismernek, de tökéletes következtető ultimate mesternek gondoljátok magatokat. Pontosan tudom az ilyen pökhendi személyeskedő válaszolókról, hogy nincs boldog életük :( Szegények, nem találták meg a boldogságot, hiába üldözték a konfettit :( Boldogtalanságukat csak abba képesek folytani, hogy másokat látatlanban leszólnak, miközben nem tudják hogy a saját karmájukat pusztítják ezzel. Visszakapjátok tudjátok? Így is megéri? Vagy idegentől, vagy ismerőstől. Minden rosszat visszakaptok, amit másról feltételeztek. Akik ilyeneket írnak nekem, mint ez a 45-ös, mégis mit akar az élettől? Mi a végcélod? Ha a legelső lépést nem tetted még meg a boldogság irányába, tehát, hogy pozitív gondolatokkal indíts a másik irányába. Már itt elbuktál. A karmád negatív, és az is lesz, míg csak ezt folytatod. Kéne 1-2 jó cselekedetet tenned, vagy depressziós lesz a jövő heted. Akit leócsárolsz, magadat ócsárolod le. Ha valakin segíteni akarsz, magadon is segítesz. Ezek egyszerű dolgok az életben, nem köthető semmilyen valláshoz, simán csak józan logika, és vannak olyanok, akik még idáig se jutnak el fejben, pedig ember, ez már nem a sötét középkor... Nem mentség hogy magyarok vagyunk, ilyennek nem szabadna előfordulnia semmilyen országban, hogy valakit teljesen látatlanban leszólnak. Kivesznek egy mondatot, és azt a saját kényük kedvük szerint kiforgatják, majd ellen támadnak vele. Sokan itt a boldogság fogalmával nincsenek tisztában. Egy példával élve: ha számomra az a boldogság (egyébként nem ez, csak a gyengébbek kedvéért ezt ki kell írnom, nehogy megint idézni kezdjék, ez csak PÉLDAMONDAT) hogy egy helyben ülök egy kövön egész életemben, másnak az a boldogság hogy a holdra el akar jutni, akkor ki jár jobban? Én ülök a kövemen, és nevetve nézem ahogy a másik elmegy űrkiképzésre, megbukik, újra elmegy ezúttal katonának, évtizedeket beleöl ebbe, és frusztrált, és nem boldog, és valószínűleg soha nem fog neki összejönni az utazás, meg is öregszik benne, fásult vénemberként siratja az egész múltját a végén. Mialatt én a kövemen ülve, boldog filozofálással töltvén az időmet elértem a tökéletes harmóniát, és onnan is mindig van feljebb. Ki ját akkor jobban? Aki ész nap a kövön ült boldogan, vagy aki bejárta a fél világot boldogtalanul? Ez a végkonklúzió. Csak ez számít. Én egy valamihez értek de ahhoz nagyon: A boldogsághoz. A körülményektől független boldogsághoz. Én már rég győztem, az életet ennél nem lehet jobban megnyerni, ezt a tudásomat pedig bárkinek képes lennék átadni, akár a gyereknek, akár az asszonynak, onnantól kezdve mindenki elindulhatna a maga ösvényén, ami direkt hangsúlyoztam ki, nem függ össze a pénzzel. Mosolyogva élem az életem, miközben látom magam körül hogy mindenki gyászos. Gyászosak azok is, akik nálam jobb anyagi helyzetben vannak. Gyászosak azok is, akik nálam fiatalabbak. Akkor mire volt jó nekik mindaz, amit elértek? Hát, ők tudják. Ha meg szerintetek defektes az, aki boldog, akkor aki nem boldog, arra mit mondtok?
2022. szept. 5. 02:13
 47/52 A kérdező kommentje:

Ja, és ezt már tényleg csak a nagyon-nagyon gyengék kedvéért írom le itt a legvégén, nem hittem rá hogy szükség lehet, de muszáj, mert valaki nincs megfelelő értelmi síkon:

"Mert azt vettem észre, hogy manapság mindkét félnek minden kell. Fényűzés, szórakozás, társadalmi státusz, pénz, paripa, fegyver."

"Mert azt vettem észre, hogy manapság mindkét félnek minden kell. Fényűzés, szórakozás, társadalmi státusz, pénz, paripa, fegyver."

- Ebből gondolom, hogy nem tudtad megteremteni!"

- Tehát ebből a mondatomból következteti pár Dzsémsz Ultimate Bond 007-es ügynök, hogy amiért ezt írom, ezért nekem nincs :D Hány Watson, Kálámbó és Miss Marple kellett hozzá, hogy ez így kijöjjön ebben a formájában? :D Ez valami elképesztő!

Természetesen ez a mondat annyit jelent, hogy a mai világ első számú mozgatórugója az anyagiasság, és a státusz. Mert valahogy azt hiszik az emberek, hogy ez a boldogság kulcsa. Pedig nem. És csak az hiszi ezt, aki még életében nem volt boldog. Akinek életében nem volt még transzcendens élménye, és valószínűleg nem is lesz, mert nem fogékony rá, sőt, tagadja. Még az önigazolás sem a boldogság kulcsa. A boldogság leginkább fejben dől el, mint mondtam, a személyes megvilágosodásodon múlik. Azon, hogy rájössz e, mi az, ami endorfintermeléshez vezet.

Tehát, ha én milliárdos lennék, akkor is ugyan ezt írtam volna. Mert milliárdosként is a boldog életet kutattam volna, csak valószínűleg a sok lehetőség miatt sokkal többször keveredtem volna vakvágányra. Azért keresek olyan nőt, aki velem egy szellemi szinten van, mert ő velem együtt nem hajszolná a konfettit. Tudná, mi az élet igazi lényege. Például, hogy nézzük a gyereket, hogy tanulja az első szavát, nézzük ahogy játszik, akár órákig. Meditálunk, utána megyünk persze sportolni, mert ép elme csak ép testben teljesedhet ki. Sport, meditáció, gyerekkel való játék. E három kell (majd) a boldogsághoz. Ha valaki eljut arra szintre, mint én. És ez (ezt is ki kell hangsúlyoznom mert sok az értetlen) NEM AZT JELENTI HOGY AKKOR SEMMI MÁST NEM CSINÁLUNK CSAK OTTHON ÜLÜNK!!!!!!!!!!! Csak annyit tesz, hogy a "boldogság", mint házi feladat, már kész. Azon felül történik már minden, az esetleges nyaralások, utazgatások, stb. De nem ez a legfontosabb. Az a kaland része, és kihagyható, a gyerekkel lenni a kötelező.

Én részemről kiszállok ebből a párbeszédből, egyszerűen nem vagyunk egy szellemi szinten. Ebből nem lesz semmi más, csak sárdobálás. Tisztelet, ha van kivétel.

2022. szept. 5. 03:39
 48/52 A kérdező kommentje:
17-es, semmi ellentmondás nincs az irományomban. Többször is kihangsúlyoztam, hogy MÉG nem vagyok azon a szinten, hogy gyereket vállaljak. Kell még 10 év, hogy megváltozzak, ezt is írtam. Ha minden ember gyerekvállalás előtt 10 évet szánna arra, hogy átprogramozza magát, az egóját lejjebb tolja, az empátiáját fel, akkor lennének normális, tartós családok. Apa-anya-gyerekek, hosszú távon együtt. De én olyanokat látok, hogy durrbeleszerelem, gyerekmegminden szakitásavége.... Na, ez az önzőség.
2022. szept. 5. 03:45
 49/52 A kérdező kommentje:
És még valami tényleg utoljára: A nőknek nincs önálló akaratuk? Nincs önálló gondolatuk? Erről szól az egész 21. század, hogy a nők egyenrangúak. Akkor CSAKIS AZ Ő DOLGUK, hogy megtalálják a boldogságot. Ha mondjuk engem annyira nem szeret, a gyerekét még szeretheti. Ott a boldogság. Ha én annyira nem szeretem a nőt, de a gyereket igen, ott a boldogság nekem is. A gyerek viszont bőven elég kötelék kéne hogy legyen ahhoz, hogy ne utáljuk egymást. Én nem fogom utálni a gyerekem anyját. És eleve se írtam sehol, hogy az utálatról kell hogy szóljon a kapcsolat. Csak egy józan nő kell, semmi más. Aki nem naiv, tisztában van az élet logikájával, körforgásával, az ok-okozati összefüggéseket ismeri, tudja, milyen a szerelem, tudja, hogyan végződik általában, stb. Minden ember, így minden nő is a saját boldogságának kovácsa. Ha nem boldog egy nő, akkor csak saját magát hibáztathatja ugyan úgy, mintha a férfi nem boldog. Akkor szépen be kell csukni a szemet, meditálni, megkeresni a boldogtalanság okát, és megváltoztatni a hozzáállást. Puff! Igaz, kell hozzá jó pár év meditációs gyakorlat, kezdőknek talán buddhista meg taoista könyveket is kell olvasni, de az úgyis hasznosabb, mint mondjuk az ista. A telefonozós időt ha normális célokra használja az ember, akkor a boldogság kulcsát már meg is találta, mint én. Nekem ez az egész gyerekes missziós kérdés csak egy jövőbeni terv. Mert én ennyire előre tervezek. És ez is csak egy "lehetséges" végkimenet. Egy út, amit meg kell vizsgálni, és vagy összejön, vagy nem. Ha nem jön össze, megvizsgálok más utakat is, jelenleg is épp vizsgálok sok-sok utat, így készülök fel előre arra, mi lesz, ha a jelenlegi boldogságom fénye apadni kezd. Egyelőre több tucat opció áll velem szemben, ezek közül egyik, talán a legfényesebben csillogó a gyerek.
2022. szept. 5. 03:55
 50/52 anonim ***** válasza:
100%
Megint okoskodik valaki olyan témában amiről fingja sincs. Ha a nőknek elég lenne a gyermek nyújtotta szeretet, akkor ti egyedül pusztulnátok el egytől-egyig.
2022. szept. 5. 04:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!