Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem kevés ez a pénz a nőknek?
Havi 210 ezer nettó.
Most olvastam egy busz hátulján hogy sofőrt keresnek 430 ezerért. Ennyire megugrottak a fizetések Budapesten? Lehet tényleg igaz amit itt a gyakorin írnak hogy átlag fizu már a 500 ezer? És akkor nem is túlzó elvárás a nőktől a 6-800 e amiket írogatnak a családalapítás alapfeltételéhez.
,, mert az albérlet elvisz 150-et legalább"
Vagy már van az 170-175 ezer ft is átlagban, ahogy hallottam. Ehhez meg magas bér kell, hogy tudd fizetni.
#10: "Macrot irni mindenképp tanulj meg, és nagyon nagy előny, ha mellé magas szintú SAP/Oracle ismereted is van!"
Engem inkább az érdekelne, melyik az a 3 nyelv és a gyakorlatban mennyire kell őket ismerni. Tehát milyen mértékű a napi kommunikáció a külföldi ügyfelekkel.
Meg hogy ez az 500 nettó hogy van. Bizonyos idő után vagy kezdetektől megkapod.
#14: ""320 nettóért konyhai kisegítőt keresnek Pesten."
Nem tudnád esetleg belinkelni a hirdetést?
Egyszerűen nem akarom elhinni hogy egy alternatív univerzumban élek"
Az a 320 nettó úgy működik, hogy be vagy jelentve minimálbérre 4 vagy 8 órába, a többit borítékba, de úgy, hogy heti legalább 5 nap 12 órát lehúzol.
És valószínűleg a karalábépucolástól a fekete mosogatásig mindent rád fognak tolni, tehát pörgős lesz minden napod.
1500-as órabért meg megkapsz úgy is, ha a Tescoban figyeled az etnikai kisebbségeket a monitoron és szólsz a mikrofonon a thaiboxoló orgének, hogy "italospultnál Adidasos dzsukel gyerekre figyelj". Akkor melyik a jobb?
#16: "A legtöbb mentős és ápoló nagyon keményen dolgozik és mégis alacsony a fizetésük."
Viszont van évi 20+ nap fizetett szabadság, táppénz, cafetéria és a covid alatt 1,5 évig ingyen utazhattak mindenfelé. Ezeket is add hozzá.
Plusz azért kaja is csurran-cseppen. Nem annyi, mint vendéglátóiparban, de azért ha csóró vagy és nyögöd az albit/lakáshitelt meg jóba vagy a nővérekkel, akkor simán mondják, hogy "A Mari néninek nem kellett a paradicsomos gombóc, kéred?" vagy "Béla bácsit reggel elvitték a tepsiben, megeszed a levesét és a grízestésztáját?"
Oké, nem vetekszik a félmilliós fizetéssel, de ha mondjuk az 50 ezerrel magasabb gyártósori bérrel kell összehasonlítani vagy egy pörgős raktárosi munkával, akkor ide billen a mérleg.
#17: "Nyilván járnak ilyen-olyan pótlékok, de életed nagyon nincs mellette."
Az a legkevesebb, még a kamionos is jobb. Csak ott meg migránsveszély van. De az semmi ahhoz képest, hogy napi szinten az utasokkal bajlódj, pénzt kezeljél, feszülj az elsőajtóson, nyeld le az utaspanaszokat, mert muszáj elindulnod a megállóból, hogy elkapd a zöldhullámot. Én megölném magam, ha ilyen munkát kéne végeznem.
Na igen, a kényelem, a munkahely és a lakhely közötti távolság, a munkatempó, az elvárások, a stressz, mennyire megerőltető (fizikailag és/vagy mentálisan) a munka, mekkor a felelősség stb. ezt mind mind bele kell kalkulálni a dolgokba.
Mert lehet, hogy a gyártó sor mellett jobb helyeken megkeres az emberfia (Vagy lánya :D) 320-350 nettót, de arról miért nem szól soha senki semmit, hogy ezért mennyit kell szívni? Mert ha napi 3-4 órát kell ingázni, alapból nem 8 órás, 2-3-4 műszakos munkához, ahol folyamatos a pörgés, állandó magas szintű elvárások vannak (darabszám megléte, minőségbeli elvárások stb), és még csesztetik is az embert, akkor az nagyon nem jó üzlet.
Akkor inkább a kényelmes 200 ezres irodai "aktatologató" meló...
"De a munkát mindenhol meg kell csinálni, teljesíteni kell"
Szerencsére vannak még jobb helyek ahol nem túl komolyak az elvárások
Ilyen helyen dolgozom én is és szinte semmi stressz nincs!
A fizetés maximum átlagos, de semmi pénzért nem cserélném el semmilyen stresszes szarra.
Még akkor sem ha vezető beosztás lenne, az főleg nem kéne
28-as: hát konkrétan én napi 8-ból 6-7 órát csak netezek, filmet nézek. Szezonon kívül szinte semmi dolgom nincs, de ha van, azt is hamar meg lehet oldani. Egy-egy telefon naponta, néha valami hiba miatt mennem kell üzemi területre. Persze lenne (van is) folyamatos munka (vagy legalább a lehetőség rá), de ezek olyan projektek inkább amiket csak úgy "magamtól" csinálgatok, szóval senki nem szabja meg, hogy ezt ekkorra meg kell csinálni. Volt több ilyen dolog, amit magamtól megcsináltam, megvalósítottam, de soha senki nem értékelte őket, utána bár mindegyik hasznosnak bizonyult, természetesnek vették, hogy működik.
Szóval ez egy olyan cég, hogy rohadtul nem fizeti meg a dolgozóit, nem értékeli a munkát, a beletett időt, energiát egy-egy feladatba. Ezért is vagyok úgy ,hogy ha már úgyis mindegy, akkor a lehető legminimálisabban teszem csak oda magam és nem fogok stresszelni a baromságokon.
Ráadásul közel van (10 perc bringával) és csak 1 "műszakban", napi 8 órát kell kibírni.
A gond az, hogy marha nehéz lenne lépni innét. Már évek óta tervezem, de egyszerűen a körényken csak szar gyári melók vannak (valamivel több pénzért), vagy minimálbér környéki, esetleg feketén-szürkén bejelentett még szarabb munkák. A 50km-es körben van 2 megyeszékhely, ahol szintén főleg gyári droid munkákra keresnek embert, ezek valamivel jobban fizetnek, mint a környékbeli gyárak, de cserébe napi 3 óra ingázás, 2-3 műszak és extrém pörgés a legtöbb helyen, mindezt mondjuk 30%-al több pénzért...
Ha meg elköltöznék akkor legjobb esetben is +150 ezret számolnom kell a lakhatásra, szóval ott vagyok, hogy a mostani fizetésem duplájáért sem érné meg mozdulni. De nem hogy a dupla bér, még a +30% is sokszor irreálisnak tűnik...
Ez eléggé patthelyzet. Normális munkakörökbe a környéken pedig csak úgy lehet bekerülni, ha bizonyos embereknek bizonyos testrészét kifényesítjük a nyelvünkkel. Szóval "haver-sógor-koma" alapon megy az egész és nem attól függ ki mit végzett, mennyire kompetens egy adott szakterületen. Legalábbis én így látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!