Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem kevés ez a pénz a nőknek?
Havi 210 ezer nettó.
Most olvastam egy busz hátulján hogy sofőrt keresnek 430 ezerért. Ennyire megugrottak a fizetések Budapesten? Lehet tényleg igaz amit itt a gyakorin írnak hogy átlag fizu már a 500 ezer? És akkor nem is túlzó elvárás a nőktől a 6-800 e amiket írogatnak a családalapítás alapfeltételéhez.
Oh, pont budapesti vagyok :D
Berszamfejtokent dolgozom két éve egy multinál, ebben van tapasztalatom.
A három nyelv pedig japán, kínai, angol.
Olyan apróságok se mindegyek, hogy Pesten vagy vidéken kapod azt az X fizetést. Az se mindegy a lakhatásért kell-e fizetned, vagy van-e már egy saját lakásod.
A pestiek nem tudom tudják-e, hogy ugyanabban a szakmában vidéken jellemzően egy 100-assal kevesebb a fizetés, mint nekik Pesten. Persze néha többel, néha kevesebbel. Cserébe vidéken olcsóbbak az ingatlanok, az albérletek, vagy a szolgáltatások (fodrász, edzőterem, szobafestő, stb.)
Az se mindegy a nettó 200-300-400-500 ezredből elköltesz-e 100-200 ezret albérletre, vagy nem kell erre költened.
"320 nettóért konyhai kisegítőt keresnek Pesten."
Nem tudnád esetleg belinkelni a hirdetést?
Egyszerűen nem akarom elhinni hogy egy alternatív univerzumban élek
Buszsofőrökből most hiány van, egyébként, szóval próbálják kicsit csábítóbbá tenni a lehetetlen munkaórákat meg a szerintem nem annyira kellemes munkakörülményeket. Hétvége, ünnepnap, stb nem létezik, Budapesten ugye éjszaka is folyamatos a közlekedés, szóval én ezt ilyen szemmel nézném. Nyilván járnak ilyen-olyan pótlékok, de életed nagyon nincs mellette.
Viszont tény, hogy BP-n kb a közszférát leszámítva, mindenhol magasabb fizetések járnak. 6 évvel ezelőtt, pályakezdőként, tojáshéjjal a popómon, frissdiplomásként kb semmi releváns tapasztalattal vettek fel az első munkahelyemre 210 nettóért, és ez az első fél évben már emelkedett egy jó százassal (szintén SSC amúgy, csak angol nyelvtudással akkor még, azóta már meglett a német is, de semmi különleges nyelv nincs, mint amit írt az egyik válaszoló). Most, gyerekvállalás után (! még nincs 3 éves a lányom, szóval nem vállalhatok túlórát, hétvégi ügyeletet, stb, tényleg zéró kiegészítéssel, csak a sima egyszerű fizetésem) 3x annyi, mint amivel kezdtem. És még nem vagyok 30, vezető vagy bármi magas beosztású alkalmazott meg pláne nem. Szóval Budapesten nekem az a tapasztalatom, hogy nem lehetetlen egyáltalán normális fizetést szerezni, ha az ember kicsit körülnéz és hajlandó beletenni a melót, hogy tanuljon valami újat, kimozduljon a komfortzónájából (nem az egyetemi végzettségemnek megfelelő helyen dolgozom, szóval még csak ezt se mondhatjuk).
A férjem nem releváns, ő egyéni vállalkozó programozóként, külföldi cégeknek számláz külföldi fizetésért, szóval őt inkább nem is mondom, mennyit keres, de csak magamból kiindulva az egyáltalán nem piacképes egyetemi végzettségemmel (pszichológia) csak a nyelvtudásomra és a lelkesedésemre, munkakedvemre hivatkozva tudtam olyan helyet találni, ami akkor is támogatja a családalapítást, ha a férjem esetleg lelépne a könyvelőjével vagy akármi. Szóval férfinak, akinek amúgy sem szempont a majdan kieső x év jövedelem, folyamatosan képezheti magát, bevállalhatja a túlórákat, a külföldi utakat a képzéseket, nem elképzelhetetlen magasabb jövedelem a versenyszférában. Budapesten. Vidékről nem tudok nyilatkozni, ott lehet, mások a körülmények, de a kérdésben is BP szerepelt, szóval ennek fényében válaszoltam.
18#
Nem gondoltam hogy kamu
De mégis az, mert csak egy politikus osztotta meg
A valós hirdetés meg ugye sehol
Azért ennyire ne legyünk már hiszékenyek na!
Gyakori egy véleménybuborék, abszolút nem releváns amiket itt írnak.
Ide két féle ember ír: 1 aki nagyon jól keres, vagy aki nagyon szarul.
A medián kereset 250 ezer. Azaz a dolgozó lakosság FELE ennél kevesebbet visz haza havonta. van egy szűk réteg, főleg a fővárosban és megyeszékhelyeken akik valóban jól keresnek (viszonylag), de a lakosság nagy része (konkrétan a 80%) még a KSH átlagbért sem éri el.
A másik dolog, hogy arról soha nem írnak, hogy konkrétan milyen és mennyi munka után jönnek ki ezek a számok!
Nekem van olyan ismerősöm aki 250 ezret keres, de 250 órával, ami eléggé szar arány.
Lakóhelyem környékén (dunántúl), még megyeszékhelyeken is a legtöbb (gyári) meló br. 270-300 ezres alapbérrel hirdet, de sok helyen ennyi pénzt ajánlanak mindennel együtt. Magyarul jó ha nettó 150-et megkapsz...
Illetve az sem mindegy hogy a fizetésedből mire kell költened.
Ha X helyen ahol van mondjuk egy lakásod (saját), keresel 200 ezret akkor nem éri meg BP-re költözni 350 ezerért sem, mivel ugyanott leszel, hogy marad 200 ezer jövedelmed, mert az albérlet elvisz 150-et legalább.
Ha BP-en van saját lakásod akkor persze más helyzetben vagy, de vidékről ezért nehéz mozdulni bármilyen munkához is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!