Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ha túlképzett vagyok kapcsolatra?
Túlképzettként hivatkozol magadra, miközben teljesen átlagosak az igényeid. Azért nem érzed átlagosnak, mert azt hiszed, hogy az emberek nagyobb része felszínes, miközben csak te nem ismered meg őket.
A hibát magadban keresd.
"Az, hogy ki érzi magát kevésnek miattam, emiatt pedig engem felsőbbrendűséggel vádol, had ne menjek ebbe bele."
Én vádollak ezzel
"Természetesen ha az ostobaság, a felszinesség, a személyeskedés és odaböfögés a "szint" akk nagyon szivesen leszek felsőbbrendű, legalább másnak nem kell fáradnia ezen a szinten, hogy legalább a hitelesség látszatát fenntartsa, megoldom én elemileg."
Egyelőre te böfögsz.
Pontosan erről beszélek. Tudod, ha valakinek ilyen gondolatai vannak, mint neked, hogy "mindenki hülye, csak én vagyok a helikopter", az vagy rossz közegben mozog, vagy vele van a probléma.
Felteszem a kérdést, hol ismerkedsz, a sarki kocsmában? Vagy esetleg arról van szó, hogy még sem olyan hülye mindenki?
Amúgy miért lettem lepontozva mikor megmondta a kérdező (nevezzük k-nak, csak hogy spóroljunk) hogy jó az irány??
Segítettem a válaszommal nektek balfékek, de még egy picit hozzádobok:
Nagyon ráugrottatok erre a túlképzettre, nem ezen van a hangsúly, csak k azt hitte, hogy érteni fogjátok mire céloz ezzel. Akadjatok már le erről a szóról!
13-nak megválaszolom a kérdéseit
a) Volt, vagy volt, de csak részben.
b) Röviden semmilyenek.
c) Határozott nem. (Az ő részéről.) 😏-ez persze nem feltétlen negatív, ki-ki saját szintjéhez tudja csak meghatározni, hogy ez jó vajon vagy se.
Szívesen.
42-nek saját kommentem: Az első mondat még lehet igaz is, ebből következik, hogy mindenki más nem üti meg a min. szintet.
46
Elég egy dimenziósan akarjátok ezt nézni...
Tegyük fel, hogy emberünk tényleg egy normális igényekkel rendelkező ember, aki tényleg alsókategóriásokkal találkozik. De miért? Ó, csak nem azért, mert nem akar olyan szituációba kerülni, ahol esetleg ő lesz az "alulképzett"?
A sok gondolkodás és ismeretek elméleti gyűjtése könnyen elviheti az embert olyan területre, melyet pontosan körülhatároltak, meghatároztak papíron. Majd ezen ismeretek és tudás birtokában az adott szociális térbe helyezkedve a megfigyelő egyáltalán nem azt tapasztalja, amit korábban megtanult és magának következtetett. Miért? Mert az elméleti tudás halmazosása és a gyakorlat mellőzése óhatatlanul önigazolásba csap át, amely felerősíti a gyakorlati interakcók sikertelenségéből adódó helytelen következtetéseket. Eszerint a megfigyelő hajlamos magáénak érezni egy általános igazságot és figyelmen kívül hagyja a tényeket, mindenki másra hibásan működő egyénként fog tekinteni, akik nem illenek bele az ő általa elképzelt világba.
Sokan hiszik azt, hogy okosak, tapasztaltak, bölcsek és jobban tudnak másoknál sokmindent (főleg általános igazságokra hivatkznak). Általában ezek a legkevésbé nyitott, ítélkező, beszűkült látókörű, szociálisan alulfejlett emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!