Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetek így még stabil kapcsolatban, válhatok normális férjjé és apává?
30 éves koromig nem volt fél évesnél hosszabb párkapcsolatom férfiként. Lelki okok miatt. Valamiért van egy olyan mintám, hogy nagyon félek attól, hogy nem tudom teljesíteni a párkapcsolat rám eső részét, nem vagyok eléggé férfi, nem vagyok eléggé szerethető, stb. Nagyon sokáig kezeltek gyerekként meg nagyon sérült az önértékelésem kamaszkorban. Rosszul alakult a személyiségfejlődésem, azt hiszem.
Most meg már amiatt van bennem szégyen, hogy ennyire nincs hosszú távú tapasztalatom. Nem vagyok biztos magamban. Nem tudom, mennyire lehet velem együtt élni, túl sok gond van a fejemben.
Nagyon félek attól, hogy belecsúszok egy agglegénylétbe. Rettegek tőle. Nem akarok egyedül maradni, de ha őszinte vagyok magammal, már az eddigi életemet is egy kicsit tragédiának érzem, mert lett volna olyan lány, aki elég jó lehetett volna.
"Utolsó: aki rendben van lelkileg, jó az önértékelése, van víziója magáról, az szerintem talál társat."
Baromság. Az önértékelésed attól lesz normális/jó hogy a külvilágtól pozitív visszajelzéseket kapsz. Aki soha nem kap, az nem lesz soha magabiztos, és nem lesz önbecsülése. Főleg akkor nem ha olyan dolgokért ítélnek el, aláznak meg amelyekről nem tehetsz. Pl. a külsőd...
Én tavaly nyárra jutottam el arra szintre a szakításom után, hogy úgy éreztem már rendben vagyok, túl vagyok a dolgon... kaptam is olyan "pofont", megalázást az "élettől", hogy inkább jobb lett volna ha nem is próbálkozok senkinél.
"hogy én is mindenért a nőket hibáztattam"
Nem hibáztatom a nőket, sose tettem. Magamat hibáztatom amiért ocsmány lettem és egyre csak rosszabbodik a helyzet. Erről nem a nők tehetnek, hanem az, hogy kißaszott szar géneket örököltem. szóval igazából a szüleim, de őket sem hibáztatom. Ez van...
"Baromság. Az önértékelésed attól lesz normális/jó hogy a külvilágtól pozitív visszajelzéseket kapsz."
Igen, de ez nem a csajozás időszakában kezdődik, hanem jóval előbb, a családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!