Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az incelség mennyire függ össze az alábbiakkal?
Mert én úgy látom a környezetemben (barátok, munkatársak, volt sulis társak, ismerősök) hogy mindenféle férfinak, alacsonynak, átlag alatt keresőknek, kövéreknek, fogyatékkal élőnek is van barátnője.
Bár valamilyen szinten létezik a probléma, csak nem az, amit az incelek mondanak. Az incelek narratívája szerint a világ rossz, mert a nők körül forog minden, ezért csak a kigyúrt alfaállatoknak jut punci, nekik meg nem. Szerintem ez a probléma egyértelműen nem valós. Ahogy a férfi többlet sem.
A social media, meg úgy általában az internet addiktív, személyiségtorzító hatásai felett még nincs szabályzás, ami azért nem kis frusztrációforrás. Rengeteg a félreszocializált, frusztrált, alacsony önértékelésű ember, akiket félrekondícionált az online magamutogatás, a reklámok, a pénzhajhászás, meg a tököm tudja. Az online térben mindenkinek kocka hasa van, thaiföldön nyaral, lifestyle vállalkozásból bmw-t vezet heti 4 óra munkával. Ha ehhez méred magad, mindig lúzernek, rondának és csórónak fogod magad érezni már akkor is, ha valamiért küzdeni kell.
Meg én úgy vettem észre, az incelek általában csak az online térből tudnak példákat hozni, ilyen a tinder is..egyesek úgy dobálóznak vele mintha az lenne a valóság. Az oldalon még nem láttam, hogy részletesen hoztak volna példákat a való életből. Pl. hogy párkapcsolat téren mi a helyzet a barátaikkal, munkatársaikkal, sulis társaikkal, ismerőseikkel stb. Mindig csak a tinder, meg az online világ.
Az itt tapasztaltak alapján azt tudom mondani, hogy némelyikük alacsony szociális készséggel, kevés vagy nagyon minimális társasági élettel rendelkezik a neten kívül. Ebből ered, hogy szerintük csak a kigyúrt alfaállatoknak jut nő, meg hogy mindegyik thaiföld-i nyaralást akar meg BMW-t. 90%-ban a neten ismerkednek, ott is kapják az elutasításokat, erre hozzájön a social media személyiségtorzító hatása, így keletkezik a fejükben egy igen nagy hézag a valóság, és aközött, ahogy ők a világot érzékelik.
Nektek mi a véleményetek erről? Ha a social media, meg úgy általában az internet addiktív, személyiségtorzító hatásai felett ennél komolyabb szabályozás lenne, kevesebb lenne az eltévedt ember?
"Mit csináltam én, az incel 2012 -ben? Holland Stacykkel smároltam a fesztiválon."
Az egy dolog, de 10 évet öregedtél azóta..nem tudom mennyi idős vagy, de ennyi idő alatt természetes, hogy a saját korosztály-uknál nőnek az elvárások (kocsi, lakás, egzisztencia stb). Főleg ha férfi vagy. Ha meg fiatal pipikkel akarsz smárolni, abból kinőttél, vagy nem vagy elég gazdag.
De ahogy veszem az írásodból, vagy nem kerestél komoly párkapcsolatot sosem (tehát nem is ezt nehezményezed), vagy 2012-ben sem jött az össze.
#21: Nademostmiii? Nőnek az elvárások? Kocsi, lakás? Most lényegében ugyanazt mondod, mint az incelek? :O
Viccet félretéve, az ebben a legabszurdabb, hogy 100 és 100 ember elmesélheti, hogy férfiként egyre nehezebb a társkeresés, akkor is mindig lesz valami kibúvó. Az incelek egy nagy mellékvágány, de az is, hogyha normális férfi vagy, akkor puff, könnyen találsz barátnőt.
22
Egy nőnek 30 körül persze nagyobb elvárása van, mint 20 évesen. Tudod, ketyeg a biológiai órája, és minél jobb körülményekhez, minél normálisabb pasinak akar gyereket. Persze nem kell kigyúrt alfaállatnak és milliomosnak lenni.
Ahogyan egy férfinak is nőnek az elvárásai egy nővel szemben, ahogy idősödik..jobb esetben.
#23: Szóval attól leszek "jó körülményű, normális pasi", hogy van autóm? :O Azért örülök, hogy én egy értelmes nőt találtam, aki nem a pénztárcám nézte.
Nincs ezzel amúgy semmi gond, csak nem kell megsértődni, ha cserébe esetleg a férfinak is nagyobbak az elvárásaik. Mondjuk anál, házvezetés és egyebek.
Van a témáról rengeteg jó videó. Az egyikben hangzott el az egyik legjobb magyarázat erre a jelenségre: azért nem látsz a valóságban ,a környezetedben "inceleket", mert ők úgymond megszűnnek létezni. Szóval ha az ember alapvetően sikertelen az magával rántja több dologban is. Pl. nem tud magának barátnőt találni, bármivel is próbálkozik. Egy idő után MINDEN normális ember elveszti a motivációját e téren ,hiszen fölösleges lesz több energiát belefeccölni, hisz úgysem vezet sikerre. Aztán emellé még társulhatnak olyan dolog, mint a karrier, munka terén való sikertelenség, otthoni problémák, szar gyerekkor stb. Magyarán ezek az emberek egyre inkább eltűnnek a társadalomból, eszméletlen módon a perifériára szorulnak. Nem járna kel sehova, nem mozdulnak ki otthonról, csak online léteznek. És nyilván nem fognak soha "szaporodni", nem lesz családjuk, gyerekük, magyarán az ő vérvonaluk egyszerűen kihal.
Ez nem mai probléma, mindig is létezett és létezni is fog. Az egyszerűen kamu, hazugság, hogy mindenkinek van párja meg mindenki megtalálja a hozzá valót.
Annyi változott, hogy manapság vannak felületek (online), ahol az ilyen emberek is tudják hallatni a szavukat, szóval több emberhez eljut róluk valamilyen információ.
'99-ben meg offline voltam :)
37F incel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!