Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az incelség mennyire függ össze az alábbiakkal?
Mert én úgy látom a környezetemben (barátok, munkatársak, volt sulis társak, ismerősök) hogy mindenféle férfinak, alacsonynak, átlag alatt keresőknek, kövéreknek, fogyatékkal élőnek is van barátnője.
Bár valamilyen szinten létezik a probléma, csak nem az, amit az incelek mondanak. Az incelek narratívája szerint a világ rossz, mert a nők körül forog minden, ezért csak a kigyúrt alfaállatoknak jut punci, nekik meg nem. Szerintem ez a probléma egyértelműen nem valós. Ahogy a férfi többlet sem.
A social media, meg úgy általában az internet addiktív, személyiségtorzító hatásai felett még nincs szabályzás, ami azért nem kis frusztrációforrás. Rengeteg a félreszocializált, frusztrált, alacsony önértékelésű ember, akiket félrekondícionált az online magamutogatás, a reklámok, a pénzhajhászás, meg a tököm tudja. Az online térben mindenkinek kocka hasa van, thaiföldön nyaral, lifestyle vállalkozásból bmw-t vezet heti 4 óra munkával. Ha ehhez méred magad, mindig lúzernek, rondának és csórónak fogod magad érezni már akkor is, ha valamiért küzdeni kell.
Meg én úgy vettem észre, az incelek általában csak az online térből tudnak példákat hozni, ilyen a tinder is..egyesek úgy dobálóznak vele mintha az lenne a valóság. Az oldalon még nem láttam, hogy részletesen hoztak volna példákat a való életből. Pl. hogy párkapcsolat téren mi a helyzet a barátaikkal, munkatársaikkal, sulis társaikkal, ismerőseikkel stb. Mindig csak a tinder, meg az online világ.
Az itt tapasztaltak alapján azt tudom mondani, hogy némelyikük alacsony szociális készséggel, kevés vagy nagyon minimális társasági élettel rendelkezik a neten kívül. Ebből ered, hogy szerintük csak a kigyúrt alfaállatoknak jut nő, meg hogy mindegyik thaiföld-i nyaralást akar meg BMW-t. 90%-ban a neten ismerkednek, ott is kapják az elutasításokat, erre hozzájön a social media személyiségtorzító hatása, így keletkezik a fejükben egy igen nagy hézag a valóság, és aközött, ahogy ők a világot érzékelik.
Nektek mi a véleményetek erről? Ha a social media, meg úgy általában az internet addiktív, személyiségtorzító hatásai felett ennél komolyabb szabályozás lenne, kevesebb lenne az eltévedt ember?
+ Hollywood-i filmek. Azt hinnéd, hogy csak a nőkre van hatással a sok szenny, amiben Jennifer Aniston meg a többi szakma gyöngye szerepelt, de nem.
Az ilyen ‘90-‘00-s tini romkomok és ifjúsági filmek butaságai az inceleknél is előjönnek.
(Pl. A suli lúzere, de a legjobb csaj kell neki.)
Mi lenne az incelekkel, ha nem lenne social média?
Pl. ha a középkorban egy közönséges jobbágy fiának születtek volna? A nőknél még jobban nem lett volna esélyük. Ha jól tudom, abban a korszakban a lány apja volt az, aki eldöntötte, hogy kihez adja a lányt, bár gondolom ez inkább arisztokrata családokban volt divat.
Nincs olyan apa, aki a lányát egy incelnek adta volna.
Szerencsénk, hogy ma a nők választanak, nem az apjuk.
"A suli lúzere, de a legjobb csaj kell neki"
Igen, mint az agymenőkben Leonard és Penny, vagy később Stuart és Denise. Mindkettő gyakorlatilag lúzer volt, még is hozzájuk képest sokkal jobb nőt kaptak meg..nem mondom, hogy ilyen nincs a valóságban, de nagyon ritka.
Az en idomben az online ter a Gyaloglo Chat volt, meg a freemail.c3.hu :)
Az iWiW es a MyVIP is csak kesobb jott be.
Ja, es mindez a Deli pu. varojaban a nyilvanos Soros Webterminalon, nagykabatban alldogalva.
37F incel
Vicces, mert az incelek amúgy pont a közösségi médiával jönnek, hogy bezzeg emiatt nőttek a nőknek az igényeik, mert látják a sok influenszert meg a gazdag palikat. :D Nem veszik észre, hogy rájuk is ugyanúgy befolyással van.
Példának okáért: novemberben rám írt egy srác Facebookon, nagyon ismerkedni akart. Nem akarom megbántani, de szerintem azért nem Tinderen próbálkozott (ahol én nem is vagyok fent), mert ott kevés lehetett neki a match. Adtam neki esélyt, de igazából sem személyiségre, sem külsőre nem volt főnyeremény. Attól ismerősök maradtunk. Na, láttam, hogy januárban már összejött egy egészen szép nővel, és kint volt, hogy életem szerelme, meg ilyenek.
Persze, örültem, hogy megtalálta a számításait, de ha november-decemberben még nekem írt, akkor őt max. 4 hete ismerhette. Az még nálam bőven az ismerkedési fázis, nem pedig az "életem szerelme", mondjuk megfigyeltem, hogy a palik türelmetlenek, és az a csaj kell, aki hamarabb megáll nekik. Max. 2-4 hetet lehettek együtt, aztán láttam, hogy a srác visszaváltoztatta a profilképét a régire, és megint kint van a kezdőlapján, hog EGYEDÜLÁLLÓ. Hogy mindenki egyből lássa, tudod.
#2:
Az benne a poén, hogy pont ők hivatkoznak magukra a társadalom “selejtjeként” rosszabb pillanataikban. Így ehhez a dilemmához mondjuk meg is kellett volna érni egy bizonyos kort és túlélni halálos járványokat…
#4 tevéd volt-e? És hősembered, illetve asszonyod? :D
Nekem elveszett a tevém, még a temetőben se találom, a hősömnek meg már a nevére sem emlékszem 😂
"Mert én úgy látom a környezetemben (barátok, munkatársak, volt sulis társak, ismerősök) hogy mindenféle férfinak, alacsonynak, átlag alatt keresőknek, kövéreknek, fogyatékkal élőnek is van barátnője."
Nem vagyok incel, de ez az a szöveg, ahol a témát el lehet engedni. Egy túlidealizált és nem létező világ az, ahol mindenkinek van barátja/barátnője. A valóság nem ilyen. Aki ezt a szöveget mantrázza, az körül sem néz és nem is érdekli a valóság, mert ő már kitalálta a dologra a saját verzióját.
Ez kicsit olyan, mint amikor egy politikus elmondta, hogy a közmunkás minimálbérből meglehet élni. Az ő környezetében mindenki többet keresett és megélt, nem is érdekelte, hogy a valóságban más a helyzet...
"Bár valamilyen szinten létezik a probléma, csak nem az, amit az incelek mondanak. Az incelek narratívája szerint a világ rossz, mert a nők körül forog minden, ezért csak a kigyúrt alfaállatoknak jut punci, nekik meg nem. Szerintem ez a probléma egyértelműen nem valós. Ahogy a férfi többlet sem."
Ez a dolog viszont korrekt. Az utána lévő is.
"Meg én úgy vettem észre, az incelek általában csak az online térből tudnak példákat hozni, ilyen a tinder is..egyesek úgy dobálóznak vele mintha az lenne a valóság. Az oldalon még nem láttam, hogy részletesen hoztak volna példákat a való életből. Pl. hogy párkapcsolat téren mi a helyzet a barátaikkal, munkatársaikkal, sulis társaikkal, ismerőseikkel stb. Mindig csak a tinder, meg az online világ."
Ez félig igaz. Eleve, sok incel külseje annyira nem nyerő és olyan rosszul szocializálódtak, hogy élőben esélyük sincs semmire. Így próbálkoznak a neten. De, még így is sokan hoznak példákat, ahol élőben próbálkoztak.
A tinder meg ha tetszik, ha nem, nem annyira online. Az ismerkedés része igen, de az egyéjszakára használt csajok sírása, a jó pasik heti váltogatása és a többi srác sikertelensége valós.
"Az itt tapasztaltak alapján azt tudom mondani, hogy némelyikük alacsony szociális készséggel, kevés vagy nagyon minimális társasági élettel rendelkezik a neten kívül. Ebből ered, hogy szerintük csak a kigyúrt alfaállatoknak jut nő, meg hogy mindegyik thaiföld-i nyaralást akar meg BMW-t. 90%-ban a neten ismerkednek, ott is kapják az elutasításokat, erre hozzájön a social media személyiségtorzító hatása, így keletkezik a fejükben egy igen nagy hézag a valóság, és aközött, ahogy ők a világot érzékelik."
Ez így félig jogos, de részben igazuk van. Abban nincs, hogy csak a legjobb pasik találnak barátnőt, de abban igen, hogy tényleg elszálltak a nők elvárásai. Jó pár srácot ismerek, akik 5 éve mondjuk simán találtak barátnőt, most meg nem igazán.
Az incelség béna dolog, de érthető, hogy miért lesznek egyesek azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!