Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi lehet az incelség legfőbb oka?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lehet az incelség legfőbb oka?

Figyelt kérdés

2021. okt. 18. 09:32
A kérdező szavazást indított:
Külső
Belső
Szegénység
Önbizalom hiány
Gyenge kommunikációs készség
Egyéb, írásban kifejtem
50 szavazat
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
88%

szerintem ezek osszessge (kiveve a szegenyseg), onmagaban egyiktol sem lesz feltetlen incel valaki.

ahogy eszrevettem ezek az emberek mar fiatalabb korukban is visszahuzodobbak, onbizalomhianyosak, olyan igazi luzer tipusok es nyivan emiatt nagyon nem is mernek az ellenkezo nemhez kozeliteni, ha kozelitenek is, a szerencserlenseguk miatt tobbnyire elutasitjak oket.

igazabol ez a luzerseg vegigkiseri oket kb egesz eletukon at, mas tarsasaguk se nagyon van, max egy-ket hasonszoru haver, nem jarnak el kozossegbe, bulika, programokra, kimaradnak az eletbol es minel inkabb kimaradnak ebbol, annal kevesebb eselyuk van az incelsegbol kitorni es a luzerseget levetkozni. ez ilyen onmagat generalo folyamat.

kulsore amugy szerintem kb a legtobb incel olyan atlag, valoszinu egy kifejezetten jo pasi nem lesz incel, de nem kell ahhoz ocsmany dagadeknak sem lenni, hogy incel legyel. ahigy csoronak sem kell lenni, siman lehet incel egy jol kereso, szakmajaban sikeres programozo pl. ha megvannak benne a fent sorolt luzer jegyek. biztos hozzaad valamit a neveltetes, csaladi korneyzet is.

2021. okt. 18. 09:48
 2/30 FoxtrotLidérc ***** válasza:
81%
Leginkább is az önismeret teljes hiánya - párban a másik hibáztatásával.
 3/30 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem sokkal több dolog együttes hatása, mint azt elsőre gondolnánk. Nem akarok párhuzamot húzni mert két külön téma, de például miért lesz valaki bántalmazó? Nem lehet csak azzal magyarázni, mert őt is bántották. Ha erre a következtetésre jutunk, akkor mindenkinek, akit gyermekként vagy fiatal korában bántalmaztak fizikálisan, mentálisan, szexuálisan, akkor mindegyiküknek bantalmazóvá kéne válniuk. Én úgy vélem mindenki egyedi és ha valaki incel lesz az nem vezethető vissza egyetlen okra, több dolog, ami egymást felerősítette és ez lett a végeredmény.
 4/30 anonim ***** válasza:
84%
Az, hogy könnyebb másokat hibáztatni ahelyett, hogy szembenézne a problémáival és dolgozna rajtuk.
2021. okt. 18. 09:52
 5/30 anonim ***** válasza:
91%

Önbizalomhiány, és gyenge kommunikációs készség.

Számos olyan pasi van a világon, ami nem egy szép ember, de mivel van egy megjelenése, intelligens, és önbizaloma, ezért van sikere az életben: van jó munkahelye, felesége, gyerekei.

2021. okt. 18. 09:53
 6/30 anonim ***** válasza:
71%

A nem létező szociális készségeik teszik őket sikertelenné. Na meg az persze, hogy semmit sem akarnak változtatni magukon. Se kívül, se belül. Másokat hibáztatni (nőket / szabadkőműveseket / kommunistákat / éppen mit) sokkal kényelmesebb.

Ismerek kövér, szegény férfiakat, mindnek van családja és gyerekei. De ezek a férfiak humorosak, kedvesek, szorgalmasak és nem mutogatnak másokra.

2021. okt. 18. 10:05
 7/30 anonim ***** válasza:
25%

Először is nem árt tudni pontosan mit jelent az, hogy valaki incel. Mert ma Magyarországon eltávolodva az eredeti jelentéstartalomtól, a nők minden olyan pasira használják aki nem jön be nekik, vagy akit csak megbántani akarnak.

Azt, hogy valaki incel azt külső szemlélő nem tudja eldönteni. Ez szigorúan önbevallás alapján működik. Tehát nem Te mondod megmásról, hogy Ő incel, mivel nem tudod valóban vannak-e gátlásai ismerkedés címén, valóban szűz-e, valóban nem volt-e semmilyen kapcsolata nőkkel és hogy valóban azért hibáztatja a nőket, mert Neki nem jött össze semmi.

Sokan keverik az antiszociális embert vagy a szerényebb, visszahúzódóbb embert az incellel, ahogy azt aki egysezrűen csak bunkó vés lenézi a nőket meg akadnak rengetegen akik azért vannak rossz véleménnyel a nőkről, mert volt velük egy nagyon rossz tapasztalatuk. Itt is temérdek negatív véleményt olvastam a nőkről - de van ami mögött más dolog áll és nem az incel-ség.

A legfőbb okát kerested; Hiányzik az önbizalom és a kommunikációs készség.

2021. okt. 18. 11:31
 8/30 anonim ***** válasza:
75%
Ezek nevelesbeli hianyossagok. A tarsadalmi szocializacio sokaknal kimarad a csaladban. Korabban ugy voltak olyan kozossegek, ahol ezek a dolgok megtanulhatoak voltak, ha a csaladban nem sikerult elsajatitani, ezek voltak a nyari taborok, csapatsportok, katonasag stb. Mara ezeket felvaltottak a barati tarsasagok, fesztivalok, kulturalis esemenyek. Aki gyerekkent is luzer volt, annak nem alakultak ki a maga tarsasagai, nem talal ertelmes, kozossegi hobbikat, sportolni se jar es tipikusan nem szeretem a zenet emberek. Aki ilyen csodtomeg tipus, annak az elete le is jart parkapcsolati szempontbol. Onnantol az irigykedes es a gyulolkodes marad, mint jol megszokott erzelmek, ezeket igen magas szintre fejleszti. Igy keszul az incel. Bar ezen hosszu munkaval lehetne valtoztatni, de jellemzo rajuk a valtozasra valo keptelenseg, a kifogasok keresese a feladat elott, az elbujasi kenyszer a sajat tukorkepe elol. Ha magadra ismertel nyomhatod a minuszt.
2021. okt. 18. 11:35
 9/30 anonim ***** válasza:
32%

"tipikusan nem szeretem a zenet emberek"

Mondjuk a zene szeretete es az incelseg koze parhuzamot vonni eleg meresz, de en peldaul nem kulonosebben szeretem a zenet...

Amugy a kerdesre valaszolva: rossz kulso, rossz anyagi helyzet.

37F incel

2021. okt. 18. 12:19
 10/30 anonim ***** válasza:
62%

Nagyrészt egyetértek az előttem szólókkal. Az 1-es és a 8-as válaszok írója szépen ki is fejtette. Annyit tennék hozzá, hogy ez a probléma nem kizárólag a férfiakat (fiúkat) érinti, hanem a nőket (lányokat) is, kb. hasonló arányban.

Sokszor olvasom itt elsősorban nőktől, hogy szerencse, hogy már nem kell fiatalon párt választani, nincs akkora társadalmi nyomás a lányokon, nőkön, hogy törekedjenek a párkapcsolatra és hogy ez milyen jó, miközben hiányolják a fiúk neveléséből pl. a sorkatonaságot, mert az mennyire hasznos volt. Szerintem ez a két dolog kb. ugyanolyan fontos volt. A fiúkat gyakorlatilag rákényszerítették arra, hogy valamilyen szinten férfivá váljanak, míg a lányokat arra, hogy még fiatalon, a legszebb éveikben találjanak párt és valódi nők legyenek.

Ha megfigyelitek, mindkét oldalon azok ellenzik ezeket (természetesen csak a saját nemüknél), akik egyébként a régi rendszer szerint "lúzerek" lettek volna. Az olyan férfiak, akiket a katonaságon a többiek elnyomtak volna, akik nem tudtak volna kiállni magukért, illetve az olyan nők, akik nem igazán voltak kelendőek még fiatalon sem, főleg azok körében, akiket méltónak gondoltak magukhoz. De ma már nincs sorkatonaság, így a fiúk egy része simán átléphet úgy a férfi korba, hogy valójában csak túlkoros fiúk maradnak, miközben a lányok egy része sem válik nővé, csak túlkoros lány marad és míg korábban egyértelmű kudarc volt, ha 25 éves korára legalább 1 hosszabb kapcsolatot nem tudott felmutatni, ma akár 30 évesen is takarózhat a büszke szingli státusszal. Ja és mindegyik oldal előadja, hogy a baj nem vele van, kizárólag másokkal.

2021. okt. 18. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!