Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, mi a véleményetek az incelekről, meg úgy önmagában véve az incel mozgalomról?
9
Igazából pont egy nő indította el az egészet.
A ’90-es évek végén egy Alana nevű nő azért indította el az incel mozgalmat, hogy egy elfogadó és támogató netes közösséget hozzon létre minden olyan embernek – legyen az nő vagy férfi –, aki kényszerből, tehát nem a saját elhatározásából él párkapcsolat és szex nélkül. Alana valószínűleg álmában sem gondolta volt, hogy ez az ártalmatlan és jóhiszemű kezdeményezése néhány év múlva egy szélsőséges, nőgyűlölő férfimozgalommá fog alakulni.
Nők is vannak, akik saját bevallásuk szerint képtelenek romantikus vagy szexuális kapcsolatot létesíteni a másik nemmel. Ők az úgynevezett femcelek, akik szintén kényszerű cölibátusban élnek. Az incelekhez hasonlóan a femcelek is internet szerveződő közösségeket hoztak létre, hogy a névtelenség homályába burkolózva őszintén, ítélkezés nélkül beszélhessenek a nehézségikéről.
Nagy különbség azonban, hogy incelekkel ellentétben a femcelek mozgalma száz százalékosan erőszakmentes. Ahelyett, hogy az ellenkező nemet hibáztatnák a boldogtalanságukért – ahogyan azt az incelek teszik –, a femcelek hajlamosak azt gondolni, hogy saját „csúnyaságuk” az oka a magányuknak. Úgy érzik, hogy ebben a szépségközpontú és nőgyűlölő kultúrában egyszerűen láthatatlanná váltak a férfiak számára. Nekik is jócskán vannak önbecsülési problémáik, és a harag is munkálkodik bennük, viszont nem éreznek szélsőséges gyűlöletet a másik nem iránt, és nincs bennük túláradó jogosultságérzet sem.
#11: és ez a femcel dolog egy szervezett mozgalom, mint az inceleké? Továbbra is azt kérdezem: hol vannak a fórumaik, internetes gyülekezőhelyeik, képviselőik, ismert arcaik, kiáltványaik, nézeteik összegezve. És ők SAJÁT MAGUKAT nevezik femceleknek?
A többi mellédumád nem érdekel.
11
Nem írtam hogy ez egy mozgalom lenne. Csak azt, hogy nők is vannak ilyen helyzetben, meg vannak fórumaik de azok száz százalékosan erőszakmentesek. Nem az ellenkező nemet hibáztatják, mint az incelek, nem éreznek szélsőséges gyűlöletet a másik nem iránt, és nincs bennük túláradó jogosultságérzet sem. Ezért talán kevésbé népszerűek.
Személy szerint én sem ismerek femcel fórumot, mivel férfi vagyok csak olvastam hogy van ilyen.
"Nem írtam hogy ez egy mozgalom lenne."
De az #5-ös igen.
"Csak azt, hogy nők is vannak ilyen helyzetben, meg vannak fórumaik"
És ott ők "femcel"-ként hivatkoznak magukra?
"Személy szerint én sem ismerek femcel fórumot, mivel férfi vagyok csak olvastam hogy van ilyen."
Legalább egy forrást megadnál, hogy némi hitele is legyen annak, amit írtál.
Magyar oldalt nem találtam nekik, bár én magyar incel fórumokat (leszámítva a gyakorit) sem ismerek szóval mindegy is.
Amit viszont találtam az egy gyöngyszem: egy nő írja le hogy a femceleket miért nem szabad komolyan venni, egészen érdekes cikk.
Ne a femcelekkel gyertek, hanem a FEMINÁCIKKAL, akikből kismillió van.
Szerencsétlen, nagypofájú, férfigyűlölő nők, társkeresőkön tombolják ki a frusztrációjukat, (vagy itt a gyk-n), és csakis a saját beteg, egoista, önző világukban élnek. Elvárják, hogy őhercegnőségüket valaki körbetáncolja, mivel eléggé elqrt nevelésben részesültek.
Ördögi kör, mivel totál igénytelenek, és még a figyelmet is elvárják.
Más nem jutott nekik, csak pattogni fórumokon, életük végéig.
Itt is van jópár belőle, és ők osztják az észt, hogy éljen párkapcsolatban az ember, nagyon vicces....
18
De vannak olyan incelek is az oldalon, akik szintén ezeket csinálják..velük nincs probléma?
"De vannak olyan incelek is az oldalon, akik szintén ezeket csinálják..velük nincs probléma?"
Velük is van probléma persze
De azt kell látni hogy pl. az itteni incelgyűlölet (ami az incelek elzárásáig vagy kiirtásának gondolatáig is elment már) sokkal durvább méreteket öltött mint maga az incelek elkeseredett megvető stílusa indoloktá tesz. És ezekután nem kell csodálkozni ha az inceleknél is elszabadulnak az indulatok sokszor, és ellenségesen, sőt gyűlölettel beszélnek azokkal akik őket ekkora gyűlölettel támadják
Ezt ti tévesen kollektív nőgyűlölettel azonosítjátok, miközben ez nem más mint védekezés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!