Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Léteznek még egyszerűbb lányok, akik el tudnának képzelni maguknak egy szimpla átlagos polgári életet?
17.
Nem volna egyszerűbb kiirtani a szegényeket vagy engedélyezni az eutanáziát? Na igen, ha így lenne, akkor nem lenne kit lenézni az egyel feljebb állóknak, így volt ez mindig is. A random koldus is lenézhette anno a rabszolgát, mert ő azért egy picit feljebb volt, mert szabad volt. Ma is így van ez, mindenkinek "jó érzés" lenézni azt aki lejjebb van. Ez adja az önérzetük egy részét.
Ráadásul aki lejjebb van az megcsinálja azt amit ők nem szeretnének - erre farag rá Nyugat-európa, akiknek anno jók voltak a török kulimunkások, akik megcsinálták azt amihez a "modern német" (vagy francia) hozzá se kezdene, mert ő "nyugat-európai". A robottechnológia pedig még messze van attól, hogy mindezt átvegye.
Meg ugyan, akkor mire lenne jó a sok csili-vili státus-szimbólum? Senki nem irigykedne a "menő, Béjemvére" meg a gagyi ájfónokra.
Persze a történelem ismétli magát, a gazdagabb réteg időnként ráfázik, amikor a szegényebbek megunják a lenézést és kicsit odacsördítenek (francia forradalom, "orosz" forradalom, Dózsáék felkelése, de bizonyos fokig '56 is ennek volt köszönhető), így mára Kádár tökéletesítette az "annyit adni, hogy ne lázadjanak fel" taktikát, amit később a miniszterelnökeink is követtek, ma épp Orbán is.
A mókás az, hogy a jelenleg ismert világrend nagyon átalakulóban van, egy gazdasági válság küszöbén állunk, ami akármit kihozhat az emberekből, a kártyákat bizonyos fokig újraosztják (egyelőre Kína kapja az ászokat). A szegényebbek megszokták a szegénységet, de mikor egy gazdag lecsúszik - az érdekes tud lenni, amikor 1-2 nap után már rinyál, hogy mondjuk 10 percet gyalogolnia kell a szokásos taxizás helyett, vagy magának takarítana, mert már nem futja szolgákra.
21.
Az itteni incelek mind milliomosok a saját beszámolóik alapján (na ja, persze - ahogy a többiek is mind milliomosok "papíron"), így elvileg futná nekik prostikra.
Bár a trollkérdések oldalán minden második komment hazugság vagy trollkodás.
24 Nem kell a szegényeket kiírtani, kihalnak maguktól.
Akinek esze van, nem vállal gyereket a nyomorba.Ha igen, akkor meg tudjuk mi lesz velük.
Hiába is hal ki egy szegényebb réteg, mindig újrarendeződik és kitermelődik egy újabb szegény réteg.Ez mindig is így volt, a csóróknak még a seprű is parancsol, nem hogy a befolyásos, gazdag emberek.
Én sem jó családba születtem, semmi segítséget nem kaptam otthonról.Nem mondom, hogy annyira csóró vagyok, de lakásom nincs, gyereket így nem vállalok.
Ed, azért aközt, hogy valaki xarni is taxival megy és szolgák hada veszi körül és aközött, hogy évi 1 nyaralás is csak sarkosan jön ki, van pár árnyalat. Szerintem itt senki nem írt arról, hogy aranyból legyen a kiskanala is, de az szerintem tény, hogy, ha minden fillért meg kell számolni, az rányomja a bélyegét az ember hangulatára. Sokkal több a feszültség, ha minden apró plusz anyagi kiadás (hát még a komolyabb kiadások, lásd egy mosógép elromlása) komoly anyagi gondot okozhat. Sokkal több a lemondás, a kompromisszum, a számolgatás, mérlegelés, agyalás.
Tehát, bár a pénz nem boldogít, de az anyagi biztonság alapot ad a nygudt élethez. És ez még mindig nem a taxi, meg bejárónő kategória.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!