Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen lehetetlen keresztyénként párt találni? Ill egyáltalán ismerkedni is.
Mért kellene bebizonyítanom?
Amit a zsidók tettek azért volt helyes, mert Isten parancsolta. Nyilván egy olyan szemszögéből, aki nem hisz, csak képzelődtek vagy pedig valaki átverte őket, viszont egy olyan ember szemszögéből, aki hisz, a mindenség Teremtője, akinek az értelme végtelen, az Ő parancsolata volt.
A Biblia szimbólumokkal teli, összetett történetét nem lehet annyival leírni, hogy rabszolgaság-rossz, nem rabszolgaság-jó.
szerintem rabszolgatartás, népek / városok lemészárlása és egyéb szörnyűségek szerintem rosszak
de igen le lehet írni ennyivel, mert tudjuk, hogy emberek szenvednek és nem az emberek jólétét promotálja
és nem kell az én Istenemre hivatkoznom, hogy az erőszak rossz
de tudom, félsz attól a gondolattól, hogy az istened netán nem létezik és próbálsz megmagyarázni mindent
mellesleg ha az istened mindenható akkor el tudná magyarázni, hogy ez miért volt jó
ja hogy a te istened nem kommunikál? áh ez sajnálatos XDDD
Ha van egy ország, ahol a vágóhidakon le lehet vágni az állatokat úgy, hogy szenvedjenek, de hoznak egy olyan törvényt, hogy az állatokat csak kábítás után lehet kivéreztetni, akkor azt mondanád ezekre a törvényhozókra, hogy mennyire állatgyűlölők, csak azért mert nem tiltják meg az állatok megevését és parancsolják meg a veganizmust az egész országban? Az Ószövetség is így áll a rabszolgasághoz. Akkoriban ez normális volt, Mózes pont hogy a rabszolgáknak kedvezett a törvénnyel azzal, hogy például megengedték nekik, hogy 1 hónapig gyászoljanak. Azoktól a népektől, akiktől rabszolgákat vettek, olyan népek voltak, akik a csecsemőiket is megáldozták az isteneiknek.
Azért írod le ennyivel, mert nem ismered és csak feltételezéseid vannak arról, hogy mit is mond a Biblia. Sokkal több szimbolikus dolog és értelem van benne, mint hiszed. Ezek a rabszolgatartásos törvények meg mára már nem vonatkoznak, ma már az Újszövetség van érvényben, ami nem csak úgy kapcsolódik az Óhoz, hogy egy-két dolog "enyhébbnek" tűnik...
Nem félek ettől a gondolattól, mert hiszek Istenben, nem pedig tudom, hogy létezik. Ha látnám, akkor nem lenne hit ugyebár. Tehát nincs miért magyarázkodnom, hiszen csak akkor kéne magyarázkodom, ha azt mondanám, hogy a tudásom miatt hiszek Istenben, de nem a tudásom miatt hiszek, hanem a hitem miatt.
Már elmagyarázta. Kommunikál, csak nem úgy, ahogy te gondolod.
"Akkoriban ez normális volt"
attól még nem lesz morális
Mellesleg te most más népeket (embereket) akarsz állatokhoz hasonlítani
szóval szerinted ha egy állat kegyesen hal meg az egyenlő, hogy egész életedben rabszolga vagy.
És nem nem tűnik semmi sem enyhébbnek. Ha az egész életedet végig kellene dolgoznod rossz körülmények között + exodus 21 törvényeivel te is a halált választanád.
Beteg vagy ember.
egy végtelenül szerető istennek tudnia kellene, hogy a rabszolgaság inkább csak szenvedést okoz, de nem, istened megmondja, hogy mit ehetsz mit nem, kivel feküdhetsz le a családodon belül de a rabszolgaságra nem mer nemet mondani mert elpártolnának a hívők? :D
szánalom
mellesleg magában a hitben hinni a legbutább dolog amit hallottam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!