Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen lehetetlen keresztyénként párt találni? Ill egyáltalán ismerkedni is.
Mert egyre jobban szűkül a kör. Igaz én katolikus vagyok és 30- as férfi de a helyzet ugyanaz. Nem nagyon vannak ebben a városban hiába megyeszékhely...olyan közösségek ahol bármi alakulhatna. Baráti társaságom sincsen itt helyben csak messze, szóval semmilyen kapcsolatot nem lehet kialakítani. Ha hozzátenném a vallást is akkor meg nagyjából alá is írhatom a szingli véget.
Nem tudok abban hinni, hogy majd küld valakit nekem úgymond.
#33 vagyok
kedves kérdező olvasd el sorban a bibliát
és ne csak azokra a részekre hivatkozz ami jó
A bibliát nagyon nehéz értelmezni egy avatatlan embernek. Pont olyan nehéz, mint az ókori görög-római mitológia teremtéstörténetét, vagy az asztrológiát, alkímiát, ji-kinget, tarot-t, azaz bármely archaikus gondolkodást igénylő ezoterikus tanokat.
Manapság már nem hiszem hogy sokan képesek lennének rá, de azt nem tudom, hogy a vallások vak követőinek, vagy a materialista szkeptikusoknak van rá kevesebb esélyük.
A kamukeresztény a tudatlanságtól megbénulva félelemmel átitatott értelem nélküli vak hitével takarózik, de lövése sincs arról, hogy a mitológia miért képekkel, metaforákkal, archetípusokkal operál, és hogy mit jelentenek ezek. Hisz abban, hogy a vallása által belé táplált világkép és értékrendszer tökéletes. Ez megakadályozza a gondolkodásban, mert azt hiszi, hogy neki már nincs mit megfejtenie, hiszen készen kapta a megfejtést és az biztos jó.
A materialista ember pedig semmit sem ért, ami nem egzakt, és mivel magát felsőbbrendűnek gondolja, az ősi tudás maradványait elkönyveli a régi, buta népek vallásos babonájaként, így megakadályozza saját magát abban, hogy hozzájuthasson az emberiséget legrégebb óta foglalkoztató legalapvetőbb kérdések válaszaihoz. Ő ugyan keresi a válaszokat, de így nem fogja megtalálni.
Nem tudom melyik a rosszabb... 🙄 mindkettő tragédia a maga módján.
Nem gondolom felsőbbrendűnek magam, de a te istened parancsolta és szabályokat írt, hogy megverheted a rabszolgádat, ha nem hal meg 3 napon belül akkor nem a te hibád stb...
te próbálsz meg kitalálni bármit amivel meg tudod védeni a vallásod
mellesleg milyen logika szerint jó a rabszolgaság?
Egyetértek #42 és #44...
Hozzátenném hogy tapasztalatom szerint az azonos vallás sem garancia semmire... mert nem a vallás határozza meg hogy valaki normális értékrenddel rendelkezik-e vagy sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!