Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Csak nekem nehéz nulláról...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak nekem nehéz nulláról újrakezdeni az ismerkedést, társkeresést?

Figyelt kérdés

40 felett, hosszú kihagyás után kezdtem el újra ismerkedni online. (Tudom, ez eleve nehéz terep, de az életben tényleg nincs lehetőségem. Járok társaságba, szórakozni, de évek óta nem bukkant fel a környezetemben olyan facér pasi, akivel egymást kerestük volna, maximum szexkapcsolat jöhetett volna össze, azt meg nem keresek.)

Tisztában vagyok azzal, hogy kit és mit keresek, nem mindenáron akarok valakit, csak hogy legyen, ezért már a legelején nagyon sok mindennek stimmelnie kell. Csak olyan tud megfogni, aki képes tartalmas, spontán beszélgetésre, van stílusa, van humora, ami már írásban is átjön. Ritka, de van ilyen néha. És akkor utána jön a kismillió tételes checklist mindkét fél részéről, hogy mennyire tudnánk belepasszolni egymás életébe, mennyi kompromisszumot kell kötni (valamennyi nyilván belefér, de vannak teljesen kizáró tényezők is).

Aztán ha mindezeken túljutottunk, jön a kritikus személyes találkozó, hogy megvan-e a "kémia", élőben is tudunk-e vonzódni egymáshoz.

Ha ezen is túljutunk, akkor jön a randizás, jól érzem-e magam vele, keres-e, milyen gyakran, haladunk-e valami felé.

Az újabb kritikus pont a szex: passzolunk-e fizikailag és szexuális kultúrában.

És ha ezen is túljutottunk, akkor jön az igazán lényeges dolog: hogy tudjuk-e működtetni a kapcsolatot, összecsiszolódni, alkalmazkodni egymás igényeihez, rigolyáihoz, megbeszélni a felmerülő kisebb problémákat, eltérő igényeket.

Legutóbb idáig jutottam el, és ezen az utolsó ponton bukott meg a dolog, képtelenek voltunk összecsiszolódni, a legkisebb felmerülő konfliktust kezelni.

Eltelt azóta némi idő, újra próbálkoznék ismerkedéssel, de rendesen bennem van a félsz, hogy ismét végigmenjek ezen a sok-sok lépcsőfokon, építgessem magamban a motivációt, a lelkesedést, bizalmat előlegezzek egy ismeretlennek, hetekig, hónapokig, miközben lehet, hogy a ki tudja hányadik lépésnél ki fog derülni, hogy nem egymást keressük.

Hogyan lehet ezen felülemelkedni? Ti hogyan élitek ezt meg? Szívesen beszélgetnék olyanokkal, akik hasonló cipőben járnak.

2021. okt. 10. 11:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

#8 "Te se lennél itt, ha nem hiányozna az a valami..."

Ami nekem hiányzik, az egy értelmes, intelligens , érdeklődő, szociálisan érzékeny "közeg", nevezzük társnak.

De! Én már nem nevezem sehogy, lehet hogy kutyát kellene tartanom?

Amiért én itt vagyok, az azért van, mert érdekel ennek az egésznek a "pszichológiai része", vagyis milyen témáról, mit gondolnak a férfiak/nők!

A "defektes" szót pedig nem használom, mert mondhatnám magamra is.

Ahány ember annyi élethelyzet, annyi neveltetés stb., megvan mindenkinél, hogy miért jutott el (ha eljutott) a defektes állapotba, de senki felett nem ítélkezem, csak ignorálom, ha nekem nem jön be.

Egyébként teljes mértékben megértem a problémádat, amit a kérdésben felvázoltál!

2021. okt. 10. 14:06
 12/21 A kérdező kommentje:
11: A defektest én is úgy használom, hogy kb. mindenkinek megvan a magáé (nekem is), csak kérdés, hogy az mennyire kapcsolat-kompatibilis dolog. Mert sok olyan személyiségzavar van (nevezzük akkor így), ami eleve ellehetetlenít egy működőképes párkapcsolatot. A gond az, hogy ez nem derül ki rögtön.
2021. okt. 10. 14:10
 13/21 anonim ***** válasza:

Azért írtam, én is hogy az összeköltözés alatt, tehát a "végső fázisban" derül ki még csak igazán a lényeg!

Ezért orosz rulett az egész!

Látom, te is olyan túl precíz, a végletekig kielemző személyiség vagy mint én!

Folyton fejben vagy jelen, állandóan a párkapcsolat menetét elemzed, mi, hogy lenne a jó stb....

Azoknak jó, aki "beveszik a leszarom tablettát", lesz ahogy lesz, nem agyalnak ennyit mint mi! :)

Érdemben sajnos én sem tudok segíteni abban amit kérdeztél, de ha mások tudnák a tuti választ, nem lenne ennyi egyedülálló ember!

2021. okt. 10. 14:18
 14/21 A kérdező kommentje:

13: Részben igaz a rám tett megállapítás, de a valóságban meg pont azt figyelem, hogy érzem magam az ismerkedés során. Szóval párhuzamosan zajlik a "flow-élmény" megélése és a racionális elemzés.

Egyébként én nem igazán tervezek már összeköltözést, illetve ennek nagyon minimális az esélye. Leginkább amolyan mingli-kapcsolatban gondolkodom.

2021. okt. 10. 14:27
 15/21 anonim ***** válasza:
45%
Ez túl bonyolult ahogy leírtad. Így soha nem találsz társat. Csak annyit kell csinálni, hogy szereted, bármilyen is a másik és ő is viszont. Az hogy később mi lesz, nem szabad ilyenen gondolkodni.
2021. okt. 10. 14:39
 16/21 A kérdező kommentje:
15: Te bárkibe bele tudsz szeretni? :) Én nem...
2021. okt. 10. 14:41
 17/21 anonim ***** válasza:

Mingli (mixed singles) kapcsolat?

Na akkor az esélyed egyenlő a nullával, szerintem.

Hallottam már róla, gondolom Amerikában nagy divat.

Szerintem a magyar társadalom még nem elég elfogadó az efféle társas kapcsolattal!

Értem én a lényegét, nekem is tetszene a külön lakás része, de az embereket ebben az országban általában a "hagyományos értékrend" szerint nevelik, főleg minket 40 év felettieket!

Valahogy a meghittség része eltűnne az igazi párkapcsolatnak, bár elismerem sok az előnye.

És akkor ott van még az a fránya féltékenység....

Tudom, tudom, hol marad a bizalom.....

Ez az egész mingli dolog csak még bonyolultabbá teszi az egész párkeresést.

Nekem lenne erre egy jobb ötletem.....

2021. okt. 10. 14:50
 18/21 anonim ***** válasza:
16, a tinik így ismerkednek, azért sikeresek a társkeresésben. Később esünk abba a hibába, amiről te is írsz.
2021. okt. 10. 14:54
 19/21 A kérdező kommentje:

17: Nem így indítok, meg nincs is kőbe vésve, hogy ezt keresem. De az biztos, hogy nem akarnék rövid időn belül összeköltözni, esetleg évek múlva, ha tényleg minden stimmel. Odáig viszont el kellene jutni...

Nevezhetjük úgy is, hogy hosszabb randizós időszak, aztán majd meglátjuk...

Csak arra reagáltam, hogy összeköltözés után derül ki a lényeg.

2021. okt. 10. 15:34
 20/21 A kérdező kommentje:
18: Lehet, hogy nehezen engedek magamhoz közel valakit, de ha ez megtörténik, akkor az a valaki egészen biztos lehet abban, hogy ő kell nekem és nem fogom az első nehézségnél lecserélni egy újabb random bárkire. És őszintén szólva nekem is az esik jól, ha a partneremről tudom, hogy bizonyos értékeim miatt választott engem, nem pedig azért, mert én jöttem szembe vele és adtam neki esélyt.
2021. okt. 10. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!