Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arról, ha egy incel öngyilkos lesz?
Adott egy szánalmas, antiszociális, béna, kicsit túlsúlyos, depressziós, 35 éves szűz incel, akinek nem jött össze semmi és senki az életben (még egy csókig sem jutott el), aki végső elkeseredettségében öngyilkos lesz...
Mit gondoltok, erről, mit gondoltok róla?
Elégedettséget, megkönnyebbülést (na, hálisten eggyel kevesebb)?
Vagy sajnálatot?
Esetleg közönyt?
Bűntudat?
"Jól tette"?
Vagy csak egyszerűen... Semmit?
Mit mondanátok valakinek, aki ebben a cipőben jár, és az öngyilkosságot fontolgatja?
Azt mondanám, hogy kár, hogy
- nem hagyta ott a francba az incel "közösséget", amelytől mást sem várhat, csak hogy visszarántsák, ha fejlődni vagy válozni akarna
- nem kérte szakember segítségét
- nem fogyott le
- nem jött rá, hogy a szebbik nem, a kapcsolat és a szex csak egy járulékos öröm, nem pedig az emberi élet végső és egyetlen értelme.
10, "#8 senkit nem volna szabad életre kényszeríteni. A megmenteni mindenáron szerintem embertelen dolog."
Sok öngyilkos jelölt utóbb megbánja. De,aki másodszor is próbálkozik, azt én is hagynám.
Aki egy halálközeli élmény után se értékeli át az életét, azt kár marasztalni.
Az öngyilkosság "önzőség" és az "alkalmatlan az életre" válaszokra válaszolva: a depresszió és az abból következő öngyilkosság BETEGSÉG. Ez kicsit olyan, mintha egy rákos betegre azt mondanád, hogy alkalmatlan az életre. Azt, hogy ez önzőség lenne, szintén erős mondani, hiszen egy depressziós ember gondolatai már egészen máshogy működnek már, segítség nélkül nagyon nehéz ebből kilábalni.
Kérdező: keress mindképp egy szakembert, pszichológust/pszichiátert, ha ilyesmin gondolkodsz. Nagyon nehéz egyedül kimászni ebből, de megfelelő segítséggel ki lehet.
És még amit előttem is írtak: ne egy kapcsolattól várd a boldogságot, és az nem minősít téged, ha még nem volt kapcsolatod. Próbáld megtalálni a szépséget az élet más területein. Kitartás!
Azt, hogy igaza van. A terápia ilyen komoly probléma esetén qrva kevés, nyilvánvalóan nem fog előnyös külsejű, kiváló szociális-kommunikációs készségekkel rendelkező, vonzó és szerethető embert faragni belőle. Vélhetően már a kezdetektől fogva "nyomi" szegény, szarból pedig nem lehet várat építeni.
(Nem kell felháborodni a nyers stíluson, ez rám is igaz nőként, ezért "merem" így leírni.)
14, persze, van olyan is, mint te. Minden bánatos ember lelkéhez vezet egy út. Aztán vagy éri olyan hatás, ami kimozdítja a depresszióból, vagy nem.
Én csak arra reagáltam, hogy az első kísérletnél még érdemes visszahozni a delikvenst. A többediknél már nem hiszem. Aki meg akar halni, az úgyis talál rá módot.
15 tapasztalatból mondom, hogy hiába a depresszió, én simán le tudtam magam beszélni az öngyilkosságról, mikor egy percre is átéreztem, hogy mit érezne az én önzőségem miatt az anyám.
Úgyhogy gondolkodjon csak el rajta. Felnőtt ember.
Aki igazán el van borulva, nem ír ki ide ilyen önsajnáltató kérdéseket vadidegeneknek, hogy ők mit éreznek ennek hallatán.
A kérdező nem is akar meghalni szerintem, csak akaratgyenge, és ez ránézésre egyszerűbb út lenne neki. De tuti gyáva, hogy meg is tegye. Akkor már nem èlne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!