Mi a véleményed arról, hogy öngyilkos lett az a fiú a szóbeli bántalmazások miatt?
Az, hogy otthon se stimmelhetett valami.
Egészséges környezetben élő gyereknek kell lennie annyi önbizalmának, hogy meg tudja védeni magát valamennyire, ne legyen befelé forduló teljesen.
Anyukát láttuk, ővele biztos nincs baj, de lehet erőszakos mostohaapa, báty, stb.
Erre rátett még egy lapáttal az iskolai környezet.
Egyessel értek egyet. Rengeteg gyereket zaklatnak sajnos manapság az iskolákban, ahogyan régen is. Én 1999-től voltam középiskolás, ugyanez ment akkor is az osztályban. Maceráltak engem is, mert faluról jártam be a nagyvárosba, pl. Mást meg más miatt.
Mégse lettünk öngyilkosok. Nem mondom, hogy ezt el kell fogadni, vagy hogy jó lenne, sőt, de egy egészséges lelkületű gyerek azért ezen tulteszi magát.
Valószínűleg úgy mint a többi kicsit rosszul gondolkozott belül. Nagyon sok embert bántalmaznak van akit nagyon erősen de mégsem öli meg magát, mert megérti magát, tud gondolkozni, tudatos.
Nyilván iskolában nem tanítanak pszichologiát, filozófiát, mentális egészséget és aztán még megkérdezik hogy miért őlte meg magát az emberünk?
Legtöbb tini nagyon szarul gondolkozik és legtöbbször depressziójuk nem biológiai okból van, szimplán csak nagyon rosszul gondolkoznak.
Mi a megoldás? Csak nézd saját gondolataidat és beszélgess magadban, rendezd le a dolgokat.
Rengeteg ember aki elkezd meditálni azonnal megoldja depresszióját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!