Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Folytatnád így az ismerkedést? Ha nem, mivel zárnád/ráznád le?
Volt egy kollégám, aki nagyon műveltnek, talpraesettnek tűnt, de rettenet volt a helyesírása, nem is értettem hogy lehet.
Aztán kiderült, hogy felvidéki és soha nem járt magyar suliba, fonetikusan írt szegénykém többé-kevésbé magyarül. Itt nem játszhat ilyesmi?
Azért, mert valaki nem tud helyesen írni, nem kell mindjárt tanulatlan, primitív embernek beállítani. Nekem az exem, és a lányom sincs toppon a helyesírás terén. Annak idején, megbeszéltük a magyar tanárral a problémákat, és végig megkapta a kettest, mivel más tantárgyakból viszont jó volt. Ebből nálunk sosem volt családi perpatvar, nem volt büntetés. Vannak, akiknek a matek nem megy, vannak akiknek a nyelvtan.
Ez alapján nem lenne szabad elítélni senkit.
A telefonos beszélgetésből szerintem simán hallatszott volna, ha egy primitív nőről van szó. Az írásaitól elvonatkoztatva, milyen benyomást keltett benned az a telefonos beszélgetés? Ha az annyira nem volt zavaró, akkor találkozz vele, és azután hozz döntést.
Szerintem, egyszer találkozz vele. Élőben sokkal jobban meg lehet ismerni a másikat. A borzasztó helyesírás okát meg próbáld meg kideríteni.
Nekem a barátnőm teljesen ékezetek nélkül ír, nagyon idegesítő. Egyszer elmondtam neki a véleményem, de nem bаsztatom tovább. Miattam ne írjon ékezetekkel, annak semmi értelme. Saját magából kell a meggyőződésnek kiindulnia, hogy ő jöjjön rá. Mert ha csak nekem akar megfelelni, akkor az csak idegesíteni fogja. Szeretem őt és nem erőltetek rá semmit, de a véleményem elmondtam, hadd tudja. Hátha, egyszer átgondolja.
Mai világban már nem is kerülne többé ékezetekkel írni okostelefonon, sőt, még gyorsabban is, mint a régi nyomógombos világban.
Én például helyesen gyakrabban tudok írni, mint helytelenül, a telefon nem javítja ki automatikusan, hanem csak lehetőségeket ajánl fel. 2-3 betű után már dobja is fel és azt választom ki.
Már okostelefonon gyorsabban tudok leírni egy szöveget, mint gépen, mert nem kell minden egyes betűt leütni.
Vannak okos eszközeink, csak okosan is kell őket használni. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!