Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Összejönnél oltatlan férfival,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összejönnél oltatlan férfival,nővel?

Figyelt kérdés

2021. jún. 4. 19:10
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

Edricus, igen, szabad akarat van, és mindenki dönthet úgy, ahogy szeretne. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki akarja, és a megfelelő korosztályba tartozik, felveheti az oltást, de dönthet úgy is, hogy nem teszi.

De nekem is megvan a saját szabad döntési jogom, hogy akármi miatt úgy döntsek, hogy oltott/oltatlan emberrel akarjak vagy ne akarjak ismerkedni. Ahogy eldönthetem azt is, hogy akarok-e dohányzóval/nemdohányzóval, nálam idősebbel/fiatalabbal, bármilyen fogyatékkal élővel, extrém sportolóval, stb. stb. szorosabb kapcsolatot. Ez pontosan ugyanaz a szabad akarat, minthogy valaki akar vagy nem akar oltakozni.

Az oltás/nem oltás kérdése lehet egy ugyanolyan világnézeti kérdés, mint bármi más, és jogom van olyan embert választani, akinek hasonlóak a nézeteink. Ahogy mindenki másnak is. Az, aki valakit elítél, rongy embernek nevez azért, mert nem akar olyan személlyel ismerkedni, aki nem akar oltakozni, miért gondolja jobbnak magát annál, aki elítéli az oltatlanokat?

2021. jún. 4. 21:18
 22/46 anonim ***** válasza:
23%

21.

Én továbbra is globálisan beszélek erről és nem leszűkítve "a kapcsolatok" kategóriájára. És továbbra sem ez érdekel - ezzel amit írtál egyet is értek - hanem globálisan van probléma azokkal akik szerint táborba kellene zárni, a városból elüldözni vagy külsőleg is megjelölni azokat akik nem veszik fel az oltást. Ez szerintem iszonyatosan kemény és diktatórikus hozzáállás. Tehát én az előző két hozzászólásom is ilyen mértékben értettem, nem pedig a párkapcsolati térre szűkítve, mert ott az a szabad akarat, hogy mindenki azzal jön össze akivel akar, még akkor is, ha valaki csak olyannal jön össze, akinek lila kockás inge van - az az ő magándöntése.

De politikai és társadalmi szinten veszélyes az amikor a többségi csoport a kisebbségi csoporttal szemben ellenségesen viselkedik, azt büntetni kívánja, mert nem azt mondják, amit szerintük kellene. Ott értettem, hogy a szabad akarat nem mindig érvényesül. Nem csak ebben a témában, lásd az amcsiknál történő "vicces modern jogi eseteket", amikor X réteg Y réteg elleni viselkedése "rendben van", de fordítva már büntetik.

2021. jún. 4. 21:24
 23/46 anonim ***** válasza:
62%
Attól függ, miért nem oltatta be magát. Ha egészségügyi okokból, mert mondjuk a kórtörténetében több súlyos anafilaxiás sokk van, amit oltások váltottak ki pl., az oké. Aki egyszerűen nem látja a közösség érdekét, konteóhívő, inkább hisz lájkvadász facebookoldalaknak, mint orvosoknak és tudósoknak, gyógyszerlobbizik, 5G-zik, chipezik, és azért nincs oltva, azzal nem.
2021. jún. 4. 21:27
 24/46 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én nem üldözném el az oltatlanokat, de hadd döntsem már el, hogy akarok-e oltatlannak párkapcsolatba lépni. Amikor azt pl. tök normálisnak vesszük, hogy valaki egy színizom sportolónőre azt mondja, hogy nem jönne vele össze, mert nem formás a segge, meg Palvin Barbira azt mondja, hogy neki kövér, vagy olyan miatt koccoltat valakit, hogy nem a mittudoménmilyen bárba hívta meg első randira, hanem a McDonald'sba és azért nincs kiakadva senki, arra érdekes módon nem ugrik senki, pedig nem kevésbé felszínes dolog, sőt. Ha vki világnézeti okokból oltatlannal vagy akár oltottal nem jönne össze, akkor meg mindenféle szenny szutyok, idáig jutottunk.
2021. jún. 4. 21:30
 25/46 anonim ***** válasza:
61%

23.

"Közösség érdekeit" - na igen, ezt a szöveget sok dologra fellehet majd használni később. És régen is sok dolgot igazoltak ezzel.

És nem szeretem a konteósokat sem, de ez a "közösség érdekében cselekszem, mert én vagyok a hős" jellem ugyanolyan nevetséges.

2021. jún. 4. 21:31
 26/46 anonim ***** válasza:
0%

24.

Szándékosan magyarázod félre, de ez is egy elég gyakori retorika, így figyelmen kívül hagyom.

2021. jún. 4. 21:32
 27/46 anonim ***** válasza:
100%
Ebben nem kell egyetértenünk. Az én véleményem, amihez jogom van, az ez, hogy a közösség felé felelős döntés, ha nem akarjuk, hogy még több évig dúljon a vírus, az ez. És nem tartom magamat emiatt hősnek, ne adj a számba olyan dolgokat, amiket nem mondtam, elég sekélyes vitakultúrára utal.
2021. jún. 4. 21:33
 28/46 anonim ***** válasza:
27%

27.

Te is ugyanezt tetted. ("akkor meg mindenféle szenny szutyok, idáig jutottunk")

2021. jún. 4. 21:35
 29/46 anonim ***** válasza:
62%

27.

Én is beadadtam, mert oké ez a helyes döntés, meg mennék már a gyógyfürdőbe, de ennek vége nem emiatt lesz. Egy kvázi influenzavírus mindig visszatér majd, mert az influenzavírusoknak ez a jellemzője. Így ha akarják akkor lesz akármennyi hullán - és mindig ősz végén - tavasz elejéig, mert az influenzarjárványok akkor szoktak igazán előtérbe kerülni.

Előre borítékolható, hogy a nyári feloldást szeptember végén újabb szigorítások követik amik kitartanak majd március vége - április elejéig.

2021. jún. 4. 21:38
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
Illetve, sajnos nem azt hallom a médiában, hogy beadjuk az oltást és akkor kész, egy idő után eltűnik majd - pedig ez lenne a logikus és a helyes - hanem rögtön rettegésre intenek az aktuális szóvívők. Ez a gond.
2021. jún. 4. 21:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!