Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen személyiségű nők azok akiknek egy szakmunkás “kevesebb ember” ?
Biztos ti is gyakran olvassátok vagy találkoztok olyan diplomás nőkkel akiknek egy szakmunkás vagy sima érettségivel rendelkező férfi azonnal alulképzett, proli , lúzer, életre alkalmatlan valaki lesz. Ezeknek a nőknek milyen már a stílusuk? Komolyan egy papír alapján döntik el ki mennyit ér?
Ez majdnem olyan mikor kezdik hogy nem elvárás hogy legyen egy középkategóriás autója a férfinek, de legyen jogsija. És a bankban annyi félre tett pénze hogy ha akarna tudna venni autót. Szóval nem azért hivatkozik arra hogy nem kell neki autó mert nem érdekli, vagy hogy Budapesten jó a tömegközlekedés, és valójában csak csóró és ha akarna se tudna venni autót.
Igazából ez főleg a felfelé mobilis nőknél fordul elő, akik szegényebb körülmények közül jöttek, és felkapaszkodtak a társadalmi ranglétrán. Úgy vannak vele, hogy ők kitörtek a nehéz helyzetből, elértek valamit, és alább semmiképpen nem adják már.
Azért ez a fajta lenézés nemkevés frusztrációval társul. Kimutatták, hogy a felfelé mobilisak nagy része számos kisebbségi komplexussal küzd, és nem is igazán találja a helyét a magasabb pozícióba már beleszületettek között.
Nem egyszer kötnek ki (főleg a nők) végül az apjuk társadalmi státuszával megegyező személy mellett.
Én diplomás nőként nem nézek le senkit a szakmája miatt, sőt nagyon is megbecsülöm, ha valaki dolgozik, ügyes a szakmájában, hasznos, amit csinál.
A párkapcsolat viszont érzékenyebb téma, mivel olyan embert szeretnél választani társnak, akivel megvan a közös hang, tudtok beszélgetni, megértitek egymást. Ez nem feltétlenül diploma kérdése, mivel diplomások közt is sok a vadbarom, meg a diploma nélküliek közt is sok az intelligens. Viszont ha nagyon nagy a szakadék kettőtök közt, akkor mi a fenére alapozzátok a kapcsolatot?
Nem fogok odamenni egy útépítőhöz vagy egy szórólap-osztogató csávóhoz a diplomáimat meg a nyelvvizsgáimat lobogtatva, hogy legyen már a férjem, mert valószínűleg nem találnánk meg a közös hangot. Ennyi.
Ha valaki egy társkeresőn végzettség szerint szűr, szíve joga. Nyilván több művelt embert lehet diplomások között találni, mint szakmunkások között. Nekem a műveltség a fontos, aminek nem előfeltétele a diploma, de mivel a társkeresőn nem akartam ezt szintnek beállítani, mindig belefutottam, hogy tapló srácok írtak rám. Ha legközelebb feljelentkezem társkeresőre, biztosan beállítom a diplomát szűrőnek.
Mondjuk most annyira elment a kedvem az egésztől, hogy inkább maradok egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!