Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csúnya az arcom, így hogy találjak párt?
Privátokat nem kérek, inkább ötleteket, tanácsokat.
26/N vagyok. Sajnos nincs szép arcom. A mai "divat" és genetika miatt a lányoknak nagyon szép arcuk van: pisze orr, hatalmas ajkak, formás szemöldök, kiálló arccsont, sima bőr. A legjobb barátnőim arca is ilyen, ellenben az enyém nem.
Nekem eléggé markáns arcom van, erős vonásokkal. Sminkelek, de sajnos nem nőies az arcom, nem tudok mit tenni. A hajam, testem rendben van, az alakom kifejezetten formás, illetve elég csinosan öltözködöm. És meg is néznek, viszont ennyi. Hiába, az arc fontos.
Lehetek szórakoztató, művelt, kedves, ha az arcom nem szép.
Akárhova ülünk be barátnőimmel, vagy akár online óra, munkahely, stb. általában nem nálam próbálkoznak be, hanem náluk. Utána persze jönnek hozzám. Társkeresőn volt, aki beszólt az orromra csak úgy a semmiből.
Egyre nehezebben viselem. Mielőtt írnátok, hogy biztos azért, mert magasan van a mérce, és adjam lejjebb: nos, nekem 99%-ban azok a pasik tetszenek, akik nem adoniszok, nem tipikus menő rosszfiúk. Akik nekem tetszenek, azok a barátnőim szerint mind csúnya palik. De valamiért nekik is a széparcú lányok kellenek. Hiába vagyok érdeklődő, kedves, csinos, az arc szerintem baromi sokat számít.
Anno az exbarátom folyton beszólt nekem, hogy ha a fejemet látná csak, azt hinné, hogy dagadt vagyok. Mostmár ott tartok, hogy szorongok utcán.
Képet nem küldök, és ne kérek privátot. Inkább valami ötletet, hogy ezen hogy lendüljek túl. Amikor meglátom a mai szép lányokat, elfog a sírhatnék, mert én nem nézek ki úgy, és ha a bulikba is a covid előtt kicsíptem magamat, természetesen nem én voltam akihez oda jöttek.
Persze azért nem tetszik a pasiknak, mert nem fogadja al magát 😀
Vagy inkább fordítva..
Egy jó külsőt könnyű ám elfogadni, főleg ha a környezeted állandóan dícsér hogy milyen szép vagy.
A mai "divat" és genetika miatt a lányoknak nagyon szép arcuk van: pisze orr, hatalmas ajkak, formás szemöldök, kiálló arccsont, sima bőr.
Nekem is ronda az arcom de ez például szerintem nem igaz, a lányok többsége még mindig átlagos. Kicsit túlzol, nekem például a legjobb barátnőm nem egy "instagram modell" (vékony ajkak, nagy orr, nem olyan szép bőr, vékony, kis tokája is van stb), mégis imádják a pasik, mert elégedett magával és jó a kisugárzása.
Először is elmennék smink tanácsadásra, arra kicsi az esély, hogy megfelelő sminkkel ne lehessen kihozni belőled valamit, és ha tényleg fontosnak tartod, akkor egy stílus tanácsadásra is, hogy tudd milyen színű és anyagú ruhák állnak neked a legjobban. Esetleg a hajad is befestetheted, hátha valahogy lehet kicsit tompítani a vonásaidat.
Ezen kívül elmennék pszichológushoz, szerintem az exed egy bunkó volt, aki maradandó nyomot hagyott benned (azt gondolom, hogy mindenkiben hagyna), ezt érdemes lenne feldolgozni, hogy a további életedet ne befolyásolja.
Ezen kívül érdemes lenne az arcmimikáddal játszani. Én egy bulldognak nézek ki alap esetben, de amikor kommunikálok és visszanézek videókat, akkor kicsit jobb a helyzet. Nézd meg, hogy melyik arckifejezések állnak neked jobban és inkább azokat alkalmazd. Valószínűleg neked is jól áll, ha sokat mosolyogsz.
Ezen kívül arra is lehet a pszichológust használni, hogy feldolgozd azt a lehetőséget, hogy lehet, hogy nem lesz senkid. Vannak balszerencsés emberek, ennek ellenére találhatsz barátokat és élvezheted az életedet ugyanannyira, mint azok, akik megtalálják a párjukat a boldogságod nem attól kéne függjön, hogy van-e pasid.
nos, nekem 99%-ban azok a pasik tetszenek, akik nem adoniszok, nem tipikus menő rosszfiúk
Minden nő ezt mondja :D
"sminktanácsadás"
Atyaég..
És mi van, ha a sminket le kell mosni?
Örökké nem lehet rajtad.
"pszichológus" - figyelj, ezt nem is kommentálom
#16 kritizálni nagyon könnyű, te milyen tanácsokat adták a kérdezőnek?
Azt gondolom, hogy valahol el kell kezdeni és rajtam segített, sok önbizalmat adott. Igen le kell mosni valamikor a sminket, de arról csak 1-2 ember fog tudni, hogy hogyan nézel ki alatta, a többiek úgy fognak kezelni, mintha szép lennél. Aki meg tényleg szeret és megismert, azt nem fogja érdekelni, hogy hogyan nézel ki alatta. Ahogy a férjem is elfogad olyannak, ahogy kinézek, mert mikor összejöttünk két éve ismert.
A kérdező másik problémája meg tényleg pszichés, hogy mindig ez foglalkoztatja. Sok ronda ember van, de ezt vagy elfogadod, hogy dobta a gép, vagy elmész műtétre vagy szenvedsz miatta. Ha nem akarsz mûtétet (és nem láttuk a kérdezőt, lehet, hogy nem is kéne neki műtét), akkor el kell fogadnia, hogy úgy néz ki ahogy. Ebben egy pszichológus tud segíteni.
"Igen le kell mosni valamikor a sminket, de arról csak 1-2 ember fog tudni, hogy hogyan nézel ki alatta, a többiek úgy fognak kezelni, mintha szép lennél."
Ez mekkora bullshit. A smink nem változtatja meg az arcod karakterét. Aki smink nélkül ronda, azt még elfogadhatóvá se tudja varázsolni a smink. Az ilyen mindenféle kontúrozós szájnagyobbítós műszempillás smink ami képeken jól néz ki és amit pl. a transzneműek használnak előszeretettel, hogy nőiesebbnek tűnjenek, iszonyatosan gusztustalanul és vállalhatatlanul néz ki fényes nappal az utcán. Nem tudsz akkora mennyiségű sminket az arcodra kenni, ami tényleg szebb legyél tőle, mert embertelenül fogsz kinézni tőle.
A külsőnél fontosabb az, hogy mennyire fogadod el magad. Volt egyszer egy barátnőm, aki arcra nem volt szép egyáltalán és még túlsúlyos is volt kicsit, amolyan "parasztasszonyos" kinézete volt már tizenévesen is. Viszont tele volt önbizalommal, folyamatosan mosolygott, és emiatt szinte minden pasi döglött utána. Semmi szép nem volt benne külsőre, de tényleg, viszont mindenkivel kedves volt, közvetlen, könnyen barátkozott, könnyen összehaverkodott a fiúkkal is, így aztán nagyon népszerű volt.
Nekem ez sosem ment, de mindig nagyon irigyeltem tőle, ezért egyszer kipróbáltam egy új társaságban úgy viselkedni, mint ő: folyton mosolyogtam, cserfes voltam, cuki, hízelgő, stb., és hirtelen nagyon szimpatikus lettem mindenkinek. Sajnos csak néhány napig bírtam fenntartani a látszatot, mert én nem ilyen típusú lány vagyok, ezért aztán meg is szakadt a kapcsolatom aztán mindenkivel abból a társaságból. De ott egyértelmű lett számomra, hogy tényleg csak a viselkedés számít, meg amit magadról sugárzol, nem az, hogy hogy nézel ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!