Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A piacgazdaság érdekelt abban, hogy emberek tömegesen ne találjanak párt?
Értem én, hogy elsőre összeesküvéselméletnek tűnik, valamint nyilván ennek ellenére lehet párt találni, viszont szerintem nehezebbé tette a pletykázást (/együttmaradást) az évek / évtizedek alatt kialakított új "piacgazdaság", USA szemlélet.
Szerintem részükről a motiváció:
ha valaki éppen ténylegesen aktív párkeresési fázisban van, akkor gyakrabban vesz új dolgokat (leginkább persze ruhaneműk), nagyobb valószínűséggel költ sportolásra, a randik alkalmával valószínűleg valami vendéglátóegységben köt ki, nagyobbodókkal vesz meg egyéb menő divatcikket (iPhone, menő túlárazott autó). Ezzel összevetve egy tartós párkapcsolat többször szól a spórolásról, hogy félretegyen a 2 fél a közös jövőre (, gyerekre).
A társkereső appokat nem is említettem. Ha tényleg érdekeltek lennének benne, hogy minden ki minél hamarabb megtalálja a vele leginkább összeillő párt (értsd tartós kapcsolat alakuljon ki) pár év alatt lehúzhatnák a rolót, ehhez képest virágoznak.
Én most csak a férfiak oldaláról írom amit a környezetemben látok.
Sok férfi, ha neje, pláne gyereke lesz, megváltozik a költekezése.
Nem vesznek órát, nem költenek menő ruhákra, eladják a motort, nem járnak szórakozóhelyekre,...
Viszont felvesznek hitelt házra, SUV kocsira, és jobban becsicskulnak a melóhelyre, mert kell a lóvé a családra.
Szóval szerintem egál.
Ugyanannyi termék van gyerekek vagy családok részére is. Az hogy a magyar családoknak fogukhoz kell verni a garast az egyéni szoc probléma. Külföldön simán tudnak attól vásárolgatni, étterembe menni, nyaralni stb...
Ráadásul a piac érdeke h sokasodjunk és a gyerekek is fogyasztók legyenek.
Gazdaságilag majdnem ugyanannyi érv szól az isten-haza-család mellett, mint a szingli-LBGTQ-multikulti mellett.
Megfelelő kormányzati kommunikációval mindkettővel birka kezesbáránnyá tehető az átlag szavazópolgár, illetve mindkét esetben megvannak a függetlenséget korlátozó fékek és ellensúlyok, csak más-más helyen (a családnál ugyebár nyilvánvaló, a szingli multikultiságnál pedig az atomizált társadalom, ahol nincsenek igazi, mély barátságok, hovatartozások, ember embernek farkasa, mindez jogállami-meritokrata-ájtatosmanóság mögé bújtatva), szóval gazdaságilag majdhogynem ugyanott vagyunk, csak az adott vállalkozói szegmenseknek nem mindegy, hogy éppen melyik politikai oldal van porondon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!