Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A piacgazdaság érdekelt abban, hogy emberek tömegesen ne találjanak párt?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy elsőre összeesküvéselméletnek tűnik, valamint nyilván ennek ellenére lehet párt találni, viszont szerintem nehezebbé tette a pletykázást (/együttmaradást) az évek / évtizedek alatt kialakított új "piacgazdaság", USA szemlélet.

Szerintem részükről a motiváció:

ha valaki éppen ténylegesen aktív párkeresési fázisban van, akkor gyakrabban vesz új dolgokat (leginkább persze ruhaneműk), nagyobb valószínűséggel költ sportolásra, a randik alkalmával valószínűleg valami vendéglátóegységben köt ki, nagyobbodókkal vesz meg egyéb menő divatcikket (iPhone, menő túlárazott autó). Ezzel összevetve egy tartós párkapcsolat többször szól a spórolásról, hogy félretegyen a 2 fél a közös jövőre (, gyerekre).

A társkereső appokat nem is említettem. Ha tényleg érdekeltek lennének benne, hogy minden ki minél hamarabb megtalálja a vele leginkább összeillő párt (értsd tartós kapcsolat alakuljon ki) pár év alatt lehúzhatnák a rolót, ehhez képest virágoznak.

2020. júl. 12. 19:34
 1/7 anonim ***** válasza:
21%
Egyértelműen igen. Sok cég direkt egyedülálló embereknek gyártott cuccokra szakosodott, pl a kis kiszerelésű ételek, konzervek, stb.
2020. júl. 12. 19:39
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

Én most csak a férfiak oldaláról írom amit a környezetemben látok.

Sok férfi, ha neje, pláne gyereke lesz, megváltozik a költekezése.

Nem vesznek órát, nem költenek menő ruhákra, eladják a motort, nem járnak szórakozóhelyekre,...

Viszont felvesznek hitelt házra, SUV kocsira, és jobban becsicskulnak a melóhelyre, mert kell a lóvé a családra.

Szóval szerintem egál.

2020. júl. 12. 19:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A piacgazdaság sz.rik bele, hogy kinek van vagy nincs párja. Majd akkor fog megváltozni a helyzet, ha a nők nem ugyanazon a pár férfin marakodnak és nem nézik levegőnek az összes többi férfit. (tehát soha).
2020. júl. 12. 20:35
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

Ugyanannyi termék van gyerekek vagy családok részére is. Az hogy a magyar családoknak fogukhoz kell verni a garast az egyéni szoc probléma. Külföldön simán tudnak attól vásárolgatni, étterembe menni, nyaralni stb...

Ráadásul a piac érdeke h sokasodjunk és a gyerekek is fogyasztók legyenek.

2020. júl. 12. 20:40
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
Az Orbán kormány viszont abban érdekelt, hogy találjanak párt, házasodjanak meg és pottyantsanak ki 3 gyereket.
2020. júl. 12. 20:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül. Vannak olyan iparágak, amiknek a célközönsége a párkereső vagy szingli része a társadalomnak, és van, aminek a célközönsége az a része, aki kapcsolatban él. Nyilván pl. nagyobb eséllyel adsz el párkereső embernek sportolással kapcsolatos eszközöket, drága egyéni hobbihoz való eszközöket, márkás és divatos cuccokat, társkereső alkalmazásokat. De pl. a családra is iszonyat nagy biznisz épül, családi autók, családi filmek, házak, gyerekcuccok dögivel, családi nyaralások. Meg amennyi szerelmespáros nyálas sz.ság van, és nemcsak Valentin-napon... a széttört szív medáltól kezdve a közösképes kiskutyafülétől kezdve a dobozos rózsákig, szexi fehérneműig (most azt a fajtát értem ez alatt, amit az ember inkább már kapcsolatban vesz fel), masszázsolajig, páros programokig.
2020. júl. 13. 01:11
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Gazdaságilag majdnem ugyanannyi érv szól az isten-haza-család mellett, mint a szingli-LBGTQ-multikulti mellett.

Megfelelő kormányzati kommunikációval mindkettővel birka kezesbáránnyá tehető az átlag szavazópolgár, illetve mindkét esetben megvannak a függetlenséget korlátozó fékek és ellensúlyok, csak más-más helyen (a családnál ugyebár nyilvánvaló, a szingli multikultiságnál pedig az atomizált társadalom, ahol nincsenek igazi, mély barátságok, hovatartozások, ember embernek farkasa, mindez jogállami-meritokrata-ájtatosmanóság mögé bújtatva), szóval gazdaságilag majdhogynem ugyanott vagyunk, csak az adott vállalkozói szegmenseknek nem mindegy, hogy éppen melyik politikai oldal van porondon.

2020. júl. 13. 02:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!