Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai (egyetemista vagy frissen végzett) lányoknak mennyire fontos, hogy a fiúnak jó anyagi helyzete, illetve vállalkozása legyen?
Először legszögezném, hogy nem szeretném, ha bárki általánosítással vádolna!
Úgy látom a mai világban, hogy a legtöbb huszonéves lány csupán egy olyan fiúval jár, akinek mindene megvan, van biztos lakása, állása, és a többségnek vállalkozása is. Mivel úgy látom, hogy a sikeres férfinak általában az van, hiszen facebookon rögtön ott virít a menő cég.
Aki meg álláskereső, nem menő, illetve még nem rendelkezik státuszdolgokkal, azt semmibe sem veszik a lányok. S elkeserítő, hogy ennyire anyagiasak. Tudatában vagyok annak, hogy a belső már nem olyan fontos, de ennyire?
Megkérek mindenkit, hogy a kérdésre várok választ. Szándékos bántást, valamint általánosítással való vádolást nem fogadok el.
Nekem sosem számított a pénz, olyan értelemben, hogy nem érdekelt, a páromnak mennyi volt. Annyi legyen,hogy tudja fizetni magának a részét, ha megyünk valahova (az enyémet nyilván nem kell),sőt, preferálom azt,akinek nincs annyi,mert akikkel eddig dolgom volt és jó anyai helyzetben voltam,azokrol utólag mindig kiderült, hogy idióták voltak. Persze nem mindenki ilyen,de én inkább valasztanek egy ambiciozus,kompetitiv srácot, aki kevésbé jó helyzetben van,mint egy olyat, aki tele van.
23 nő
15 és 17. Szeretnék érdeklődni, hogy mi nem volt azon világos, hogy kiírtam Kétszer is, hogy nem kérek általánosítás miatti vádaskodást? Írjam ki 10-szer?
Nem értem, hogyha valaki megkér a kérdés leírásában, kétszer is, hogy nem kéri, akkor miért teszitek meg? :O
Mivel sokat tanultam, így le tudok írni hosszú mondatokat ismerkedéskor.
Tehát a továbbiakban vádaskodást nem kérek. Köszönöm.
21: Válaszolok erre is, ez a 22. kommentem írása közben jött. :)
Örülök, hogy így látod. Bár más is így látni. A saját részemet ki tudom fizetni.
Ambíció megvan bennem. :) Csak legyen eredménye a próbálkozásomnak, vagyis ne egy protekció vagy az önéletrajzom végig nem olvasása miatt ne vegyenek fel. Mivel ez sajnos előfordult.
Kérdező ha ezen felkapod a vizet te sem vagy intelligensebb másnál.
Nem vádaskodás volt. Leírtam egy tényt. Azt is leírtam hogy ÉN IS általánosítok a válaszomban és hogy nem értek egyez veled teljesen.
Megjegyzem az sem jó tulajdonság (az előző hozzászólásod alapján) hogy te meg azért nézel le másokat, mert mondjuk marketingesek. Na és? Akkor ki van?
Jártál gazdasági szakra, tudod mit tanul a marketinges közgazdász?
Én gazdasági szakra járok, nem marketingre, de az alapokat ők is ugyanúgy megtanulják mint pl egy pénzügyes és az nem könnyebb. Humánabb? Igen. Ezért sokaknak MAJD KÉSŐBB könnyebb de ott is van ezer millió prezentáció, beadandó, elemzés és modell.
Szóval te meg lenézel valakit mert ő 'marketinges' miközben te meg nagy bölcsész vagy. Vicc...másokat kritizálni a vegzettsegük alapján.
Azért kaptam fel, mivel már előfordult korábban, hogy kértem valamit, s a válaszolók többsége figyelmen kívül hagyta. Én ezt látom. Más kevésbé tehetős ismerőseim se találnak könnyen párt.
Nem nézem le őket, de a sikert ebben mérik, s azt nem tartom jónak.
Igen, tudom, s az a népszerű.
Nem nézek le senkit. Arra nem tudok mit mondani, hogy egy állásbörzén egy gazdasági cég szó szerint elküldött melegebb éghajlatra, mivel btk-s vagyok... Nem pedig gtk-s.
Most erre mit mondjak?
Ha olyan munkakörre jelentkezel amihez gazdasági végzettség kell, neked az meg nincs akkor mit vársz?
Hogy akarsz házakat tervezni ha nem vagy építészmérnök.
Te nagyon el vagy tévedve ha azt hiszed hogy a bölcsész diploma=közgazdász diploma.
És ezt nem lenézésből mondom, hanem tény.
Egyszerűen nincs az a bölcsész képzés ahol megtanítják azokat a gazdasági dolgokat, kompetenciákat akik oda kellenek.
Vagy úgy is mondhatnám hogy hogyan akarsz ügyész/ügyvéd lenni ha nincs jogi végzettséged.
És a 2 baromira nem ugyanaz tetszik vagy sem. Legjobb barátnőm bölcsészkarra jár, láttam az órarendjét, a tanterveit, mutatta miket tanulnak, köszönőviszonyban sincs azzal amit pl en.
És ezt nem nehézségre vagy hasznossagra értem, hanem egyszerűen csak más.
Nem arra jelentkezem, hanem egy állásbörzén mindenféle cég ott van, s mindegyikhez odamentem.
Mellesleg honnan tudjam, hogy egy cég pont gazdasági.
Tudom, hogy különböző, de akkor sem tartom helyesnek, hogy a mai világban a bölcsészek nem megbecsültek. Te nem mondtad, az igaz, csak ezt így látom.
Felteszem mert józan paraszti ésszel rájössz, hogy egy gazdasági cég gazdasággal kapcsolatos végzettséget vár el. Azért a legtöbb cég munkaköre már egy képből vagy névből kiderül.
A bölcsészeten belül is rengeteg tisztelt kar van és jól el lehet helyezkedni. Nekem például sikerült. Igazából bármilyen végzettséget lehet hasznosítani, ha elég jó vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!