Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai (egyetemista vagy frissen végzett) lányoknak mennyire fontos, hogy a fiúnak jó anyagi helyzete, illetve vállalkozása legyen?

Figyelt kérdés

Először legszögezném, hogy nem szeretném, ha bárki általánosítással vádolna!

Úgy látom a mai világban, hogy a legtöbb huszonéves lány csupán egy olyan fiúval jár, akinek mindene megvan, van biztos lakása, állása, és a többségnek vállalkozása is. Mivel úgy látom, hogy a sikeres férfinak általában az van, hiszen facebookon rögtön ott virít a menő cég.

Aki meg álláskereső, nem menő, illetve még nem rendelkezik státuszdolgokkal, azt semmibe sem veszik a lányok. S elkeserítő, hogy ennyire anyagiasak. Tudatában vagyok annak, hogy a belső már nem olyan fontos, de ennyire?

Megkérek mindenkit, hogy a kérdésre várok választ. Szándékos bántást, valamint általánosítással való vádolást nem fogadok el.

2021. márc. 9. 16:24
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
75%
Magadért ezt nem akarod megtenni? Egyébként baromi csicska dolog, hogy "hát jó, ha pinához autó kell, akkor veszek egyet".
2021. márc. 9. 18:19
 12/61 anonim ***** válasza:
86%
Jó olvasni, hogy vannak még ilyen lányok mint a #10 válaszoló. Respect sok sikert és boldogságot nektek! 30/F
2021. márc. 9. 18:59
 13/61 anonim ***** válasza:
98%
Én még egyetemista vagyok, de a pénz messze nem minden. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az a fontos, hogy megbízható, szorgalmas legyen, aki tudom, hogy képes lesz velem együtt megalapozni az életét és képes biztosítani, hogy idővel legyen gyerek, ház, stb. Szóval nyilván az fontos, hogy olyan állásra hajtson, amivel nem 2 ft a bevétele (persze nem is milliókat várok egy fiataltól), abban pedig igyekezzen ügyes lenni. A lusta, tengilengi, célja nincs emberekkel nem kezdek kapcsolatot. Ezen felül nyilván vonzó legyen számomra, meg legyen okos, hűséges, szóval az alap dolgok. Nem hinném, hogy én ezzel egetrengető dolgokat várok, ha egyszer én is tanulok, fejlesztem magam folyamatosan.
2021. márc. 9. 19:14
 14/61 anonim ***** válasza:
100%
És akinek biztos állása, vállalkozása van, arról miért gondolod, hogy a "belső"jével nem tud megfogni valakit? Egyébként meg ha a legtöbb lánynak iyen párja van, akkor az azt jelenti, hogy a legtöbb fiú ilyen, tehát miért ne lennének együtt a legjobbak a legjobbakkal?
2021. márc. 9. 20:05
 15/61 anonim ***** válasza:
100%

"Először legszögezném, hogy nem szeretném, ha bárki általánosítással vádolna!"

-pedig ezt teszed.

Én meg nem ezt látom a környezetemben. Nagyon nem.

Egyrészt fiatalon aki épp kijön az egyetemről senki nem lesz vállalkozó, milliós összegű profittal.

Másreszt a jó anyagi helyzet nem egyenlő az intelligenciával és műveltséggel.

Őszinte leszek, harmadéves egyetemista lány vagyok. A környezetem 90-95%-a egyetemistákból és diplomasokból áll. A gimis barátaim mind egyetemre mentek, az egyetemen adott hogy egyetemistákat ismertem meg és vannak barátaim, ismerőseim akik pl jartak egyetemre de nem fejezték be. Talán 1-2 ember van így a közelebbi körökben akinek szakmája van.

SOSE néztem le senkit amiatt mert nem diplomás v mert nem egyetemista egyszerűen ilyen közegbe kerültem.

A pénz nem érdekel. A diploma nem biztosítja hogy majd valaki hülyére keresi magát (lasd tanárok, eüsök, állami szférában dolgozó közgazdászok-MNB-t most ne nézzük, az átlagról beszélek).

A pénz csak annyiban fontos hogy előbb-utóbb az ember el tudja tartani magát és tudjon valamennyit félretenni. Ennyi.

Szóval visszatérve picit. Nem is olyan rég még társkeresőztem és baromira elegem lett azokból az emberekből akik nem tudtak leírni egy normális mondatot, vagy egyszerűen virított róluk hogy nem épp a legintelligensebbek közül valók, vagy épp egy normális képet se tudott feltenni. És sose gondoltam hogy leírom ezt, de ezek alapjan elgondolkodtam hogy talán mégis nagyobb összefügges van a dolgokban mint gondoltam.

Tudom EZ IS általánosítás, akinek nem inge ne vegye magára, de tulajdonképpen a konklúzió az lett, hogy az egyetemisták normálisabb stílusban írtak, nem toltak olyanokat hogy "xd" és társai, egyszerűen csak korrektebb volt a beszélgetés.

Szíval azt a szomorú következtetést vontam le hogy sajnos v nem sajnos de valamennyire igenis számít az edukáltság.

Szóval ha valasztanom kéne 2 ugyanolyan tulajdonsággal rendelkező 'csóró egyetemista' és 'van della, aranylánc, bmw-nagyon tolom neki'-de 2 értelmes mondatot nem tud összerakni ember között, az előbbit választanám.

Mindemellett tudom hogy az intelligencia NEM diploma függvénye mert rengeteg a hülye diplomás is.

2021. márc. 9. 20:38
 16/61 anonim ***** válasza:
72%
11: "Magadért ezt nem akarod megtenni? " Én pl nem. Nincs rá szükségem az életemben. Párt viszont szeretnék. Na, ilyenkor mit tehetek? :D
2021. márc. 9. 21:05
 17/61 anonim ***** válasza:
87%

A barátommal mindketten egy egyetemi mesterképzésen ismerkedtünk meg. Jogosítványa mindkettőnknek volt, autója egyikünknek sem. Én két barátnőmmel osztoztam egy lakáson, ő szintén egy haverjával lakott közösen. Mindkettőnknek voltak nyári, illetve képzés melletti munkái, de bőven kaptuk a szülői hátszelet. Ezek közül egyik se zavart, mert ostobaság lenne olyat elvárni, aminek én se felelek meg, valamint nem éreztem úgy, hogy bármivel le lenne maradva vagy kevesebb lenne.

Egy év után közösen vettünk egy lakás, autónk továbbra sincs, hiszen a fővárosban nem túl szükséges és az utazásainkhoz vagy vonattal megyünk vagy arra az időre bérlünk egyet. Egy kapcsolat pedig arról (is) szól, hogy támogasd a másikat a céljaiban és melletted, veled váljon jobbá.

Egyébként hiába írod, hogy nem általánosítasz, ugyanis pontosan ezt tetted.

26/N

2021. márc. 9. 22:37
 18/61 anonim ***** válasza:
76%

A 15-ös válaszolónál a pont.

Sajnos, vagy nem sajnos, az esetek hatalmas százalékában bizony látszik, ha valaki nem tanult, nem tett ebbe energiát.

Átlag Géza, Bükkpiripócsról, kőműves/cnc marós/dohányboltos/gyári munkás sajnos úgy fog beszélgetni veled hogy "sya teccel,lene kedved meg ismerni????nagyon csinos vagy(ol).

Ha nem ennyire durva a helyzet akkor pedig egy átlagos "mit tudhatok rólad"-ra vagy azt feleli, hogy "mit szeretnél?", Vagy pedig azt, hogy "Bükkpiripócson lakok, pelenka gyárban dolgozok, szabadidőmben a haverokkal lógok, edzek/focizok"

És még vissza se kérdez.

Egy tanultabb fiúval pedig ez azért bőven máshogy zajlik. Lányok nagyobb százalékban tanulnak tovább, de fiúk között aki buta, és semmi affinitása ehhez, hamarabb kibukik. Akiből pedig diplomás férfi lesz, jó eséllyel keres majd normális munkahelyet, életet.

Menő bmw-t meg vállalkozást a legtöbben egyetem nélkül tolnak.

30 alatt nem sok embernek adatik meg egy igazán jól futó vállalkozás, nem ok nélkül.

A kérdésedre pedig, véleményem szerint az az ideális, ha a férfi legalább ugyan annyit, de inkább valamivel többet keres a nőnél. Szüleimnél látom, fordítva van náluk, és bizony megy a vagdalkozás, hogy akkor tedd le a különbözetet, mert mosok, főzök, takarítok, mindent elintézek, te meg vered a kukkert ennyiért a melóhelyeden.

Egy autó szerintem alap, biztonságot, kényelmet ad. 23 évesen 5 éve van jogsim, jövőre tervezek autót venni, de eddig is volt mit vezetnem, ha kellett.

Egy olcsóbb autó 2-300 ezer forint, ennyi egy kereső, felnőtt embernek férjen bele.

Szóval nem pénzéhesek a nők, de nem is anyámasszony szerencsétlen katonájára vágynak.

2021. márc. 10. 06:20
 19/61 anonim ***** válasza:
100%

Szívemből szóltál!

2021. márc. 10. 08:48
 20/61 A kérdező kommentje:

Sok választ kaptam, köszönöm. :) Válaszolok is valamennyire.

18: Bölcsészkaron végeztem, ennek alapján tanult ember vagyok. Angolul és németül is beszélek. Angol: Jobb mint a B2-es szint, de még nem C1, a szókincs miatt. Német: B2.

Történeteket is írok. Igyekszem választékosan beszélni.

BTK-s diplomával nehéz munkát keresni, s sok helyen protekció szükséges. Az alulfizetés miatt a tanári pályát még megfontolom.

Mellesleg nem értem, hogy aki nem miliomos, az miért rögtön tanulatlan. Szerintem inkább az a baj, hogy nem a tudást becsülik meg, hanem a pénzügyi-gazdasági látásmódot. Egyik sem vagyok. Humán az érdeklődésem, plusz infó, a programozást leszámítva.

Ez nem önfényezés akart lenni, hanem tény. Megértem, hogy fontos a műveltség, az megvan, de meggondolatlan költekezés nincs.

11: Magamért is meg kívánom venni az autót, viszont a lány mindenképpen igényli, akkor előre tudom hozni, a jogosítványt is. Idén mindenképpen szeretném mindkét tényezőt megvalósítani.

10-es, bár több lány is így gondolkodni. Szerintem szép dolog, ha a pár együtt valósítja meg a megfelelő anyagi helyzetet. Sajnos kevés az ilyen lány. A legtöbb azt várja el, hogy a fiúnak mindene legyen. S valahogy sosem az ilyen lányokat fogom ki, pedig több típussal is szoktam próbálkozni.

6-os, te is hasonlót írtál le, örülök az ilyen álláspontnak. :)

13. Ezt megértem, igényes állásra hajtok. Pont ezért nem mennék tanárnak s fizikai munkásnak diplomám van). Szorgalmas és hűséges is vagyok, sportos, de nem kigyúrt, s mindig képes vagyok új dolgokat elsajátítani. Ugyanakkor ez nem a pénzügyi és a gazdasági szféra.

14-es. Miért a vállalkozó marketinges, gazdasági a legjobb?? Miért nem egy sokat tanult bölcsész? A

2021. márc. 10. 10:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!