Az iskola csak a rabszolgaságra készít fel, akkor miért fontos tanulni?
Figyelt kérdés
A többség elvégzi az iskolát, utána beül valami átlag állásba átlag fizetésért.
Tanulni, fejlődni persze mindig kell viszont az "életben" szerzett tudás sokkal inkább számít.
2018. dec. 2. 11:27
1/14 anonim válasza:
Tehát azt mondod, hogy lehet, hogy az iskola nem kifejezetten arra készít fel, hogy jó állások legyen, hanem az élet más területein tudod majd hasznosítani a megszerzett tudást?
2/14 anonim válasza:
3/14 anonim válasza:
@11:42
Ezt a demagóg fos dumát. :D
Aki Magyarországon egy millió körül keres az már rég nem azon kattog hogy "úr isten én rabszolga vagyok" :D
4/14 anonim válasza:
Hurrá, egy újabb önjelölt filozófus...
5/14 anonim válasza:
Nem fontos, ne tanulj 8 altalanost kibirod azt mehetsz is a gyarba, jo lesz:)
6/14 anonim válasza:
Ki mondta Neked, hogy az iskola a rabszolgaságra készít fel?
A világ milliomosai között arányaiban nézve sokkal több iskolázott van mint iskolázatlan. A döntés a tiéd. Nem muszáj iskolába járnod de aztán ne hisztizz hogy kevés a fizud!
7/14 anonim válasza:
Ha már az iskolában nem tudsz tanulni, nem tanulod meg az alapokat, akkor az életben sem fogsz tudni fejlődni. Nem lesz meg a kellő gondolkozásmódod, logikai és egyéb ismereti háttered, hogy tovább tudd fejleszteni magad.
8/14 anonim válasza:
Én mindig is szerettem tanulni, suliba járni. Diplomás vagyok, szabad időbeosztással, kényelmes munkával. Ugyan abban a rendszerben tanultam, mint bárki más, nem volt magánsuli, meg semmi egyéb kiváltság.
9/14 anonim válasza:
Mer ha bejutsz jó egyetemre, akkor ott már csak azt tanulhatod jórészt amit szeretsz, ami neked fontos, amiben értelmet látsz, hogy azzal foglalatoskodj.
10/14 anonim válasza:
*Egyébként főleg a középsuli tanulnivalója van tele haszontalan dolgokkal, az általános annyira még nem is vészes. De középsuliban elég sok fölösleges dolgot kell megtanulni, az tény. De az általános az még jó is, legalábbis amikor én jártam, még jó volt; mert rávilágít több területre, és akkor mazsolázsgathatsz belőle, belecsippanthatsz, bepillantást nyerhetsz különféle ilyen tudományágakba, és háthogyha valamelyik felkelti az érdeklődésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!