Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan aki aszexuális és DDLG kapcsolatot keres?
Lány vagyok, 24 éves, én lennék a LG és aszexuális vagyok. Tisztán érzelmi alapon szeretnék ilyen kapcsolatot, szexmentesen.
Nem kérek olyan válaszokat, hogy "nem fogsz találni", "olyan pasi nem létezik".
Zsák a foltját elven működöm, ha keresek, találok is. Talán nem itt, de egy próbát megér.
30-as:
Igazad van. Nem is mondtam, hogy nem adok cserébe semmit, de igazság szerint sosem gondolkodtam még azon, hogy én mit is tudok adni ezért cserébe. Sok múlik azon, hogy a másik fél mit vár el érte. Nyilván a "testemet" nem tudom érte adni és megalázó is lenne ha ennyi lenne csak amit tudnék nyújtani. De szerintem nem voltam soha rossz barátnő, nem úgy mint egy daddy, de én is gondoskodó vagyok, jó hallgatóság, kellemes beszélgetőpartner (egy intelligens emberrel persze) stb stb.
Mindenesetre ezen elgondolkozom, hogy én mit is tudok nyújtani...
29-es:
Bocsi nem láttam a válaszod.
Köszönöm szépen :)
"de egyoldalusítani, ráadásul kicsit bebetonozva, mert "ennek a kapcsolattípusnak ez az alapja" - nem hangzik tisztességesnek"
De, mert ha "anya" van, akkor más a neve, ha egyneműek, szintén más.
Itt pont az a lényeg, hogy a másik felet a gondoskodás elégíti ki. Ha egy kapcsolatban van meghatározott domináns és szubmisszív, nem mondjuk azt, hogy "nem tisztességes", mert de, pont ez a lényege, hogy az egyik ez, a másik az.
Átlagos kapcsolatban nem tisztességes. Itt igen.
33.
Ha a "szabályok" tisztességtelenek, akkor maguk a cselekedetek csak a szabályokhoz viszonyítva tisztességesek, amúgy nem. Pl. az araboknál sokszor rabszolgasorba taszítják a feleségeiket és az ő törvényeik alapján ez teljesen "tisztességes" - de attól még nem lesznek azok. Ez a gond az egyoldalú kapcsolatokkal, egyszerűen nem lehet letudni valakit azzal, hogy "az öröme legyen csak az, hogy rólam gondoskodhat" - ez csak akkor működhet, ha valamilyen "adás" történik visszafelé is. Olyan személy nincs aki "mindig csak ad, de semmit nem kér, mert neki az az öröm, ha adhat" - vagyis de, de ezt nem párkapcsolati téren szokták tenni akik ilyenek, hanem közösségi munkával, karitatív módon.
Esetleg ha valaki teljesen szolgalelkű emberről beszélünk, de ő pedig nem fog kislányosat játszani, mert neki a "parancs az öröm" - az már más kérdés, hogy ez mennyire egészséges (kicsit sem az).
Persze a nagy számok törvénye alapján biztosan van 1-2 ilyen figura akinek tényleg csak ennyi a szerepe (végül is olyan ember is volt a történelemben akinek életcélja volt, hogy őt megegye egy kannibál honfitársa, ami meg is történt végül), de mivel elenyésző a számuk (és még aszexuális is kell hogy legyen ami tovább szűkíti a kört) hatalmas szerencse kell ahhoz, hogy a kereslet és a kínálat találkozzon. Viszont a kérdező pechje az, hogy olyanokat fog találni akik ezt megjátsszák - szexet remélve (elég primitív dolog)
De amúgy miből gondolod, hogy én nem tudok mit adni cserébe? Mint mondtam, függ attól mit vár el a másik.
Tegyük fel neked megfelelne egy ilyen kapcsolat. Tudom hogy nem, de tegyük fel. Mit várnál el tőlem cserébe? Csak hogy tudjam, képes lennék-e rá.
37.
De ilyen ember szerinted mennyi van (mondjuk csak a hazai népességet nézve)? Pár tucat, esetleg 100-200 maximum és még közöttük az aszexuálisak még kevesebben. És még ők is sokszor vállalnak gyereket (vagy örökbe fogadnak valakit). Ez a kapcsolattípus nem szerelmi, hanem látens szülő-gyermek kapcsolat, csak két felnőtt között. Amivel nincs baj, ha talál hozzá valakit, de ennek esélye nagyon alacsony, ráadásul ha talál is ilyet aki ebben benne van és aszexuális is, akkor még mindig van vagy 500 tényező ami számít.
36.
Igazából nem tudom, de az biztos, hogy nekem a "te azért létezel, hogy engem gondozhass" világ nem jön be. Többek között gyerekem se lesz sosem, pontosan emiatt. Szolgalelkűségnek, önfeladásnak hat a számomra. Valaminek kellene visszafelé is áramolnia.
Na, azért... ennyi erővel mondhatnám, mi hajtja a nőket, akik anyaként kiszolgálják a férjeiket, gyerekeiket, és ez boldoggá teszi őket? Én sem tudom elképzelni, hogy örüljek annak, hogy valaki bezabálja, amit elé teszek (engem kifejezetten dühít), mégis van ilyen.
Ezért mondtam, hogy ez férfiban ritka.
39.
Nem kell az "ennyi erővel", simán csak mond, mert egyetértek ezzel! A nőknél sem értem a dolgot, egyedül az időseknél, mert náluk ez beidegződés, 50-60 évvel ezelőtt még ez volt a kötelezően elvárt viselkedés, ezért van sok hímsoviniszta idős néni(!) akikből ezt ki sem lehet már irtani.
De középkorúaktól lefelé (kivéve kisebbség, ők eltérő kulturális szokások között nőnek fel, amolyan "társadalom a társadalomban" a csoportjuk, ahol általában a férfiak pöffeszkedni szoktak) ez szerintem helytelen, egyik nem sem a másiknak szolgája (kiszolgálója, anyagi problémáinak megoldója, felelősségét saját magára vállalója, háziszolgája)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!