Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Átlagos férfiaknál általában rossz pont, ha egy nőnek bölcsész vagy társadalomtudományi végzettsége van?
Átlagos alatt a hasznos, jövedelmező fizikai munkát/szakmunkát végzőket és a műszaki, gazdasági, informatikai stb. piacképes, hasznos felsőfokú végzettséggel rendelkezőket értem.
Nyilván a szintén bölcsész-társadalomtudós férfiaknál nem hátrány, de belőlük jóvan kevesebb van, mint nőből.
Az én barátnőm fordító-tolmács egyéni vállalkozó. Germanisztika mesterszakon végzett, még angolul és spanyolul beszél elég erősen. Elég sokat keres bölcsész létére.
30/F
bölcsész = büfés .. értelmi fogyatékost ismerek aki elvêgezte
.
nekem a bölcsészekkel az a tapasztalatom, hogy felsőbbrendűnek érzi magát és állandóan vitatkozik, kijavít stb.
A szociológia tök jó, vele tudnék miről beszélni.
Mondom, ez tapasztalat, nem biztos, hogy így is van.
Köszi (az értelmes) válaszokat. Nem provokációnak szántam, csak itt is gyakran olvasom, hogy minden bölcsész-társadalomtudományos szak büfészak, hogy mennyire lenézik a férfiak a bölcsész nőket (meg egyébként tapasztalom is, pedig én is nyelvszakon végeztem az alapképzést, nem klasszika-filológián, amivel amúgy szintén nincs semmi baj).
A szociológia szerintem pont nem egy lenézendő szak, szóval kíváncsi lennék, pont mi baja vele a kommentelőnek, aki felhozta. (Nem tanultam soha, de van egy-két mesterszakot végzett szociológus ismerősöm.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!