Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Értelmiségi férfiaknak mennyir...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Értelmiségi férfiaknak mennyire fontos, hogy a nő is értelmiségi legyen?

Figyelt kérdés
És ki számít nekik értelmiséginek? Csak az ügyvéd, orvos, kutató? Vagy jöhet a mérnök, az újságíró, a tanár is? A fizetés vagy az általános kommunikáció miatt fontos (ha igen).

2020. dec. 4. 17:49
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
29: Én pedig belülről láttam, hogy nem így van. Vagyis azt, hogy 100-120 felvettből már az első félév végére kipereg 40. (Miskolc) Aki 7-8 év alatt elvégzi, annak volt kitartása és akarata küzdeni, megcsinálni. Rengetegen inkább feladják. Volt,aki kibukott a gépészről és 4es átlaggal lett jogász. Erről ennyit.
2020. dec. 5. 10:58
 32/43 anonim ***** válasza:

én is azt láttam, amit 31, pedig nem elit műszakira jártam.

Az meg, hogy valaki a műszakiról kibukik, de jogász lesz nem minősíti egyik képzést sem. Más típusú skillek kellenek a két iskolához, másban kell erősnek lenni, van akinek az egyik fekszik jobban, van akinek a másik.

2020. dec. 5. 11:01
 33/43 A kérdező kommentje:
Akkor lefordítom: számít (nem a papír szintjén), ezért lehet hogy a gyógyszerész és az újságíró barátnőm után koslatnak a pasik, a tündéri fodrászlányt meg csak néhány alkalomra akarják. Köszönöm!
2020. dec. 5. 12:12
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha a konkret peldanal vagyunk, a fodraszom pont olyan, amit leirtal. Amikor ott vagyok nala sokat beszelek vele, csinos is, megis csak nemreg kelt el. Emberileg hibatlan, de iszonyatosan egyszeru, sematikus a gondolkodasa, nem tudnek vele komoly kapcsolatot elkepzelni, megkergulnek egy ido utan mellette.
2020. dec. 5. 12:53
 35/43 anonim ***** válasza:

33: a konkrét eseteket tekintve valószínűleg ez van a háttérben.

De azt semmiképpen nem mondanám ki, hogy minden fodrászlány (vagy hasonó szakma) buts, aki csak szexre jó, és minden gyógszerész/újságíró/mérnök/orvos/jogász/stb pedig értelmiségi, akivel egy életet le akarnál élni.

Van egy hobbim, ami elég vegyes anyagi, és társadalmi csoportot vonz. Elég emberen nézve én példál ismerek tündéri és intelligens fodrászt (nem konkrétan az, csak hasonló szakma), akivel sok száz órát dumáltam már, és ismerek sötét paraszt jogászt, aki elvégezte az egyetemet, de ez az egyetlen pozitívim, unalmas, sablonos, egyszerű mint a faék.

Viszont az is igaz, hogy nagyobb esélyjel találok közös témát egy diplomással, mint egy szakiskolát végzettel, de azért a képlet nem fekete-fehér.

2020. dec. 5. 13:15
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden fordrász ilyen. Pl kisvárosban élek, itt jó ha van 5. De mindegyik 30 as csinos nő, tehetős férjjel, mindegyik imád beszélgetni, jártas, mert egy nap van 10 vendégük (van amelyiknek 15-20) és az alkoholista Pityutól az egyetemi tanári Feriig mindenki hozzájuk jár itt. ÉS minddel jól elbeszélgetnek emelt szinten is.
2020. dec. 5. 13:17
 37/43 anonim ***** válasza:
0%
33: Nem inkább azért, mert hiszékeny, és néhány alkalomra kapható? Én elképzelni sem tudom, hogy mit jelent az, hogy "egyszerű gondolkodású", amiben másabb lenne egy újságíró. Nem tudok olyan szituációt, hogy a barátnőmmel teszemazt az improprius integrálról szeretnék éppen beszélgetni, és nem állásinterjúzni kell egy csevegés során, szerintem.
2020. dec. 5. 13:43
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

"Én elképzelni sem tudom, hogy mit jelent az, hogy "egyszerű gondolkodású"

Te egy szerencsés ember vagy... De menj fel a FB-ra, egy csomó témában találsz olyan csoporot, ahol az "élet iskoláját" végzettek osztják az észt. És utána képzeld el, hogy ott vagytok a barátaiddal, és a párod előkapja a laposföld szintű elméletét valamiről, amit jól kibeszéltek már a cégnél a biztőrrel, meg a portással, tehát tuti úgy is van, mert azok is mondták.

Vagy amikor a párod alapvető tájékozottságról sem ad számot, rákérdez/rácsodálkozik valamire, te meg csak nézel hogy ez kb általános iskola 8. osztály szintje.

2020. dec. 5. 14:02
 39/43 A kérdező kommentje:
Srácok, én pontosan tudom, hogy mindig mindenben vannak kivételek. És lehet, hogy nem hangsúlyoztam eléggé, de én a fodrász barátnőmet ugyanannyira szeretem és tisztelem, mint a gyógyszerészt meg az újságírót. Mindhárman olyan igazi, régi vágású értelemben jó emberek, ami nagyon ritka. Azt próbáltam megérteni, hogy mi adja ezt az évek óta megfigyelhető különbséget. Nem tudtam másra gondolni, mint erre a kicsit faramucian megfogalmazott "értelmiség" dologra. Nekem megnyugtató, ha a papír nem számít, mert én is azt tapasztalom, hogy azért az sem garancia semmire meg a hiánya sem az. 37, én most csak konkrét példát tudok mondani, az említett újságíró barátnőm gazdasági, közéleti ügyekről ír, nagyon képben van, izgalmas dolgokkal foglalkozik, nyomoz, kutat. Nekem úgy tűnik - lehet hogy nincs igazam - hogy önmagában a munkája is plusz pont a pasiknál. A fodrász barátnőm inkább az érzelmekben jártas, szerintem nagyon jó emberismerő és nagyon jó meglátásai vannak az emberközi kapcsolatokról. A gyógyszerész barátnőm meg sikeres vállalkozó, négyünk közül szerintem klasszikus értelemben ő a legsikeresebb, ha az anyagiakat is belevesszük, ez az anyagi helyzetén és a megjelenésén is meglátszik. És nekem úgy tűnik, hogy utóbbi nagyon imponál a férfiaknak. Szóval nem leszólni akartam egyik munkát sem vagy feleslegesen felmagasztalni a másikat. Ha gondom lenne a fodrászokkal, akkor az egyik nem lenne nagyon jó barátnőm.
2020. dec. 5. 14:09
 40/43 anonim ***** válasza:

39: szerintem túlzottan leszűkíted.

Sok egyéb oka is lehet még. A csaj hisztis, a csaj könnyen kapható, olyan pasikat választ, akik eleve csak egy körre gyúrnak... egyáltalán nem biztos, hogy az értelmiségi lét a különbség

2020. dec. 5. 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!