Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Értelmiségi férfiaknak mennyire fontos, hogy a nő is értelmiségi legyen?
Jártam takarító nővel.
Estére hipó szagú volt a keze, kérges repedezett a bőre a kezén, semmi finom, puha nem volt rajta.
Amúgy jól nézett ki de mikor megszólalt néha elsüllyedtem szégyenemben az ismerőseim előtt.
Két hónap volt a kapcsolat, utána megfogadtam csak olyat aki min egy mezei fősulit elvégzett.
Mérnök vagyok, sosem szerettem a bölcsész ismerősök fellengzős értelmiségizését.
Viszont az IQ szexi, fontos, hogy a párom értelmes, a világ dolgaira nyitott és abban tájékozott ember legyen, aki érti, hogy mi történik vele, akivel lehet erről beszélni (nem 7x24-ben, de ha felmerül valami komolyabb téma, akkor ne álljon ott tátott szájjal, legyen róla véleménye, tudjon érvelni mellette)
Mérnökként elég jól keresek, soha egyeten párom sem közelítette meg, pedig volt mindenféle szakmából. Nyilván nem a pénzért, hanem a fentiek miatt fontos, hogy okos, tájékozott nő legyen
8: szerintem nincs igazán olyan, hogy értelmiségi pálya.
Értelmiségi életmód, gondolkodásmód van.
Egy értelmiségit érdekel a világ, nem csak visszabüfizi amit a TV-ben hall, gondolkozik, érvel, van saját független véleménye, foglalkozik kultúrával (nyilván nem kell a komolyzenétől, a baletten át, könyvekig és a képzőművészetig mindennel, de azért valami ezekből érdekli).
Sok olyan bölcsészt láttam, aki nem volt értelmiségi (attól nem lesz az valaki, hogy letolja az egyetemet önmagában), és a mérnök sem feltétlen az önmagában. Viszont ők leginkább azok, akik szeretik magukat az "értelmiségi" cimkével megkülönböztetni, aminek sok esetben megvan az alapja, máskor meg nincs.
szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!