Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez az ótvaros baromság, amit sok bolond állít, hogy az ember társas lény? 38 vagyok és mióta az eszemet tudom egyedül vagyok és soha nem igényeltem nőt, roppant jó egyedül. Miért állítanak ekkora fördmedvényt? Méghogy társas lány, eszem megáll.
#15 Ez mondjuk elég gyökér kérdés, úgy teszel, mintha az élet értelme egyedül a szerelem/gyerek lehetne...Ez azért így nagyon nem igaz.
Így igaz.
Nyilván a tényleges válaszok csak benned vannak meg, és ha te tényleg, őszintén boldog vagy így, akkor élj úgy, ahogyan neked tetszik. Én ezt nehezen tudom elképzelni, és szinte biztos vagyok benne, hogy a lelked mélyén benned is megvan az igény, hogy kapcsolódj valakihez, valakikhez, de elképzelhető, hogy nincs, bizonyára ilyen ember is van.
Ettől még a legtöbb embernek ez az érzelmi szükséglete létezik, és ha te nem akarod, hogy megmondják neked, milyen szükségleted kellene, hogy legyen, te se kérd számon másoktól, hogy nekik meg miért van.
Mert azon kívül mi más lehet az élet célja? Próbálj meg rá válaszolni. Szerintem egy ember aki csak "létezik", az céltalan. Űzheti ezt a játékot, de semmi értelme. Csak lelakja a környezetét, fogyaszt, de a társadalomhoz sem tesz hozzá.
Egyébként kérdező, nem belédkötés volt a szándékom, csak láttam milyen erőltetetten próbálod bizonygatni hogy milyen jó neked egyedül, majd 40 évesen. Igen is középkorú vagy, az életkornál a számnak nagyobb a súlya, mint a fiatalságérzetnek. Továbbra is kiállok a véleményem mellett, hogy ennyi idősen már illene tartani legalább a gyereknevelésnél, ha nem simán párkapcsolatnál. Az embereket utálod ennyire? Ezt tudom még elképzelni, hogy szívből rühelled az embereket, és ezért sem akarsz magad mellett egyet sem, főleg nem hozzájárulni, hogy még egy szülessen (a sajátod).
"Mert azon kívül mi más lehet az élet célja? Próbálj meg rá válaszolni. Szerintem egy ember aki csak "létezik", az céltalan. Űzheti ezt a játékot, de semmi értelme. Csak lelakja a környezetét, fogyaszt, de a társadalomhoz sem tesz hozzá."
Az életnek objektíven SEMMI értelme, így mindenki maga dönti el, hogy mitől lesz az élete értelmes. Valakinek a családtól, gyerektől, van, akinek attól, hogy alkot, mert mondjuk művész.
Olyanok is vannak viszont, akik csak élnek bele a világba, a mának, próbálják közben magukat jól érezni. Ez értelmetlen? Ha nekik nem az, akkor nem. Ennyi a lényeg, a végén úgyis mindenki ugyanúgy végzi.
Ennyi a lényeg, a végén úgyis mindenki ugyanúgy végz
Itt a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!