Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Zavaró, ha egy férfinak nulla...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavaró, ha egy férfinak nulla a műveltsége történelem, irodalom, politika, művészetek területén?

Figyelt kérdés

Nyilván a nullát úgy kell érteni, hogy azért gimnáziumból maradtak meg dolgok, de kb ennyivel ki is fújtak ezek a területek.

Politikából meg szintén ragad az emberre ez az, de nem foglalkozik vele.

2020. nov. 14. 08:59
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:

Én nem tartom magamat műveletlennek, ugyanis az számomra negatív jelentést hordoz, én pedig nem tartom negatívnak, hogy a fent felsorolt dolgokhoz nem értek, legfeljebb nagyon minimális szinten.

Viszont az érdekelt, hogy más mit gondol, ugyanis sokak szemében a műveltség az ilyen jellegű tudást jelenti.

2020. nov. 14. 11:02
 22/52 anonim ***** válasza:
71%
Aki igazán művelt, az nem csak ezekben a dolgokban látja a műveltséget.
2020. nov. 14. 11:19
 23/52 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell sznobnak lenni és csak azért kiállításokra járni meg festészettel foglalkozni, Jane Austent olvasni, mert jaj csak ettől lesz valaki jó beszélgetőpartner meg művelt. Ez kb olyan, mint mikor a gazdagok eljárnak golfozni, csak mert az a “gazdagok sportja” és hiába bénák benne meg nem szeretik, de csakazértis elmennek. Ebből azt akartam kihozni, hogy nem kell valamivel csak azért foglalkoznod, ami nem érdekel, hogy műveltnek tűnj. Az erőltetett. Nem ettől leszel értelmes ember, jó értékrendű pedig aztán főleg nem ezektől leszel és az sokkal fontosabb.

Ettől függetlenül nem árt, ha mindenből van legalább egy általános műveltségi szinted, meg ha azért annyira tisztában vagy a politikával, történelemmel, hogy tudj a világ helyzetéről véleményt alkotni és ne hülyeségeket állíts egy ilyen témájú beszélgetés során. Minél több témához tudsz értelmesen hozzászólni és minél több önálló gondolatod, véleményed van, annál jobb beszélgetőpartner vagy. Ilyen szempontból jó dolog, ha valaki tájékozott, olvasott ember, de jobb is, ha nem szélsőséges mértékben ásod bele magad valamibe és aztán foggal-körömmel akarod védeni az igazad. Szimpatikusabb, ha nem elfogultan, hanem tényszerűen nyilatkozol meg dolgokról és nem elvakult, vérre menő vitákat akarsz kirobbantani, mint amit pl sok olyan ember csinál, aki imád politizálni. Az ilyenekben valami lappangó agresszió van és ezen keresztül adják ki magukból :D

2020. nov. 14. 12:06
 24/52 anonim ***** válasza:
75%
Annak nem zavaró, aki hasonló szinten van. Aki jóval műveltebb, annak egy idő után kínos lesz, ha semmihez nem tudsz érdemben hozzászólni a fent leírt témákban. Neki kell folyton lemenni a te szintedre, te viszont nem tudod kielégíteni az övét. Tudom, így nagyképűnek hangzik, de hosszabb távon oda vezet, hogy nem tudnak miről érdemben társalogni a felek.
2020. nov. 14. 13:02
 25/52 anonim ***** válasza:
51%

Én egy egyszerű ember vagyok, valami ilyesmi lányt is keresek. Mérnöki diplomám lesz,. szóval örülnék, ha a lánynak is lenne valamilyen szakmája legalább, de olyan nagy "műveltséget" (mi számít annak? Karburátor működési elvének ismerete, vagy hogy fejből ismerje Shakespeare műveit és elemezni tudja?) nem várok el. Ha összeillünk, úgyis alakul a dolog. Felesleges túlgondolni. Szerintem.

Na meg ezek a nagyon művelt, néha sznob emberek, vagy a másik véglet, a mélyprolik, úgyis más körökben mozognak, mint én pl.

2020. nov. 14. 13:25
 26/52 A kérdező kommentje:

" de hosszabb távon oda vezet, hogy nem tudnak miről érdemben társalogni a felek."

Ezt meg lehet fogalmazni ilyenek nélkül is, hogy "te szinted"...

2020. nov. 14. 13:25
 27/52 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki leérettségizik, akkor alap műveltsége kellene, hogy legyen. Nem kell szélsőségekben gondolkozni, de azért szerintem mindenkinek vonzó, ha a párja több témában jártas, mert az valahol azt jelenti, hogy érdeklik a világ dolgai. Volt olyan párom, akivel alig lehetett valamiről beszélni, mert mindenre az volt a válasza, hogy "ehhez annyira nem értek". Még a hétköznapi, minket mindennap körülvevő dolgokban sem volt otthon kicsit sem, tulajdonképpen semmi nem érdekelte, csak a foci.

De akkor még fiatalabb voltam és naiv, nem láttam, hogy mennyire műveletlen.

2020. nov. 14. 14:34
 28/52 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok! Ja, és az volt a legviccesebb, hogy megvett könyveket, de soha az életbe ki nem nyitotta őket, ő már attól is műveltebb volt, hogy voltak könyvei... :-D
2020. nov. 14. 14:36
 29/52 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk borzalmasan zavaró volt az exemmel, hogy megragadt ilyen celeb-éjjelnappalbudapest-mulatós-meló-kollégák élete szinten.

Unalmas is lett, meg nem is volt kielégítő partner mély témák kivesézésében, hozzá se tudodtt szólni, bele se tudott gondolni, hiába próbálkoztam.

Egy-egy közös film után megpróbáltam pl. a levont tanulságról elcsevegni vele, de nála kimerült az egész abban, hogy na ezt is láttuk, letudva.

Nem az a baj ha valami nem érdekli, pl. politika, engem sem érdekel. De ha ennyire nem olvasott, nem gondolkodó ember valaki, hanem csak a napi eseményekről lehet vele beszélni maximum, az piszkosul zavaró.

2020. nov. 14. 15:09
 30/52 A kérdező kommentje:

Úgy látom, azért sok embert zavarna, ha ezekhez a témákhoz nem tudnék hozzászólni, mivel nem érdekelnek.

Szomorú, de ez van :D

Bár szerintem néhányan egyenlőséget tettek a kérdésben leírt ember és a totál tanulatlan közt.

2020. nov. 14. 15:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!