Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit olvassak ezután történelem...

Mit olvassak ezután történelemből?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, idén érettségiztem. Télen nem jelentkeztem egyetemre, de jövőre szeretnék, ami így azt jelenti, hogy egy évet kihagyok a tanulmányaim folytatása előtt.

Több tervem is van, többek között a történelmi ismeretek bővítése.

Bár a középszintű töri érettségim 78% lett, ez csak annak köszönhető, hogy betanultam a szóbeli tételeket és használtam a józan paraszti eszemet, egyébként abszolút nem látom át a korokat, történéseket.

Jelenleg a Herber-Martos-Moss-Tiszta féle 6. kötetes könyvsorozatot olvasom (a 3.-nál tartok). Mivel folytassam, ha "csak" annyi a célom, hogy egy általános műveltséget szerezzek és átlássam az eseményeket? Van időm bőven egyébként.

Kezdjem újból a könyvsorozatot? Vagy jelöljem ki azon részeket, amik nagyon tetszettek, és azokkal kapcsolatosan olvassak mást? Esetleg olvassak el egy másik világ- és magyar történelmet összefoglaló könyvsorozatot?

2020. júl. 27. 13:05
 1/3 anonim ***** válasza:
A Herber-Martos-Moss-Tiszából már évekkel ezelőtt is kb. szigorlatra készültek fel töriszakosok, úgyhogy az elég. Valóban, azt ajánlom, résztémákban mélyedj el.
2020. júl. 27. 13:26
 2/3 anonim válasza:
Én úgy készültem érettségire, hogy átfutottam a 4 könyv anyagát, elölről. Év közben mindig kijelölgettem a lényeges részeket, azokat átfutottam + a füzetem jegyzetei. Zanza tv is hasznos tud lenni, mert ott rövid videókban összefoglalják a lényeget. Sajnos időigényes, de hát átlátni csak így fogja tudni az ember. Egyébként én 5-ös töriérettségit írtam, szóval úgy tűnik, nekem bevált.
2020. júl. 27. 13:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Milyen korok, helyzetek, háborúk érdekelnek? Magánban szívesen ajánlok azokhoz könyveket. Esetleg filmeket.

Régebben találtam a neten egy kiváló összefoglaló táblázatot, amely időrendi sorrendben haladva precízen összeszedte, hogy az egyes magyar királyok korát kik örökítették meg történelmi regényekben. Sajnos, úgy látom, az oldal eltűnt, mert nem lelem a keresővel. (A címére már nem emlékszem.)

2020. szept. 1. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!