Tudnátok ajánlani jó történelmi, illetve politikai könyveket?
Régebben sosem érdekelt a történelem és a politika sem, viszont szeretném behozni a lemaradásomat.
Hogy tudnék felzárkózni ebből a két területből? Olvassam át a gimis történelem könyveket?
Nincsenek ilyen politikai gyorstalpaló könyvek, vagy igazából bármi, ami élvezetesen mutatja ezt be?
Köszi mindenkinek.
Szerintem amit keresel, azok Yuval Harari professzor könyvei. Ezek nem szakkönyvek, hanem a nagyközönségnek íródott könyvek. Nekem személyesen a kedvenc könyveim, amit valaha olvastam.
Történelemről: Sapiens
Mai politikai történésekről: 21 lecke a 21. századra
A Sapiens nem úgy mutatja be a történelme, hogy ebben az évben ez a csata volt, és ez a király uralkodott. Inkább a folyamatokat írja le. Iskolában megtanultad az évszámokat meg uralkodókat, de nagyban átlátni a dolgokat szerintem ez a könyv nagyon hiánypótló. Nem az 1600-as éveknél kezdi, hanem az ősembernél, hogy hogy alakult ki a civilizáció, mi is az a civilizáció. De amiket leír arról az időszakról, azt úgy írja le, hogy párhuzamba tudd állítani a mai civilizációval.
Lehagytad a Mein Kampfot a listádról :P
A Könyvtolvaj ( Markus Zusak)
én nagyon imadom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!