Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adnátok esélyt egy 25 éves nőnek, aki most kezdi az orvosit?
Már van egy alap diplomám, amit nem igazán szeretek, de elvégzetem, mert nem mertem abbahagyni. Alapból orvos akartam lenni, de mindenki lebeszélt róla anno, 18 évesen. Így meg se próbáltam jelentkezni.
Mostanra jutottam el arra, hogy elegem van, és azt az életet fogom élni, amit akarok. (Tudom, hogy van, akinek ez hamarabb megtörténik, de van akinek később.. nekem most, vagyis egy éve, amióta készülök az orvosira, felvételiztem, pénzt spóroltam stb).
Elköltözötem otthonról (végre), dolgozom (most kezdtem szeptemberben az orvosit, kevesebbet, de ugyanúgy dolgozom, az utóbbi egy évben pedig raktam félre pénzt, hogy legyen, ha bármi történik).
Nekem tetszik, hogy van merszed ilyen nagyot váltani és azt csinálod amit igazán szeretsz. Én nem értem mi baja van itt mindenkinek. Ahogy te is írtad, akár egyetem közben is tudsz szülni egy babát ha annyira klappolsz a pasival.
másrészt: Ki az a hülye aki nem szeretne magának egy orvosnőt feleségnek?:)
Én már idősebb vagyok, te meg jóval fiatalabb, így inkább a korkülönbség miatt nem lenne esélyünk. De játszunk el a gondolattal, hogyha nagyjából hasonló korúak lennénk, akkor hogyan gondolkodnék a témáról.
Önmagában nálam nem lenne kizáró ok sem az, hogy orvosnak tanulsz, sem az, hogy mindezt 25 évesen teszed. De azért egy kicsit ambivalens érzéseim vannak a leírtak alapján. Egyrészt nagyon becsülöm, hogy megteremtetted a saját egzisztenciád, egyedül eltartod magad, van munkád, komoly terveid vannak az életben, ez határozottan pozitív. Másrészt szerintem túl naiv vagy, szép tervek, de a valóság sajnos ettől nehezebb. Nézzük reálisan, most 25 éves vagy, az orvosi 6 év (+ kb. 5-6 millió tandíj a 4 nem finanszírozott félévre), aztán minimum 3 évig lehetsz rezidens kb. éhbérért rengeteg túlórával, ügyelettel. Tehát legkorábban 34 évesen lehetsz kezdő szakorvos. Addig rengeteg tanulás és munka vár rád, mellette minimális szabadidő, nem csak vizsgaidőszakban. Az orvos tanhallgatók általában minden nap 8-18 között az egyetemen vannak, utána tanulnak, szabadidő nem igazán létezik. Szerintem nagyon alulbecsülöd, hogy mennyi munka, erőfeszítés és kitartás kell ahhoz, hogy szakorvos legyél. Emellett még gyerekvállaláson gondolkozni már túlvállalás, csecsemő mellett nagyon nem egyszerű tanulni, dolgozni, bármi mást is csinálni. Nem csak 1 évig, hanem kb. iskolás koráig. Sokkal célszerűbb lenne már szakorvosi vizsgával a zsebedben gyereket vállalni, 34-35 éves kor még nem késő a gyerekvállaláshoz.
Sok sikert kívánok, szerintem a leírtak alapján nincs akadálya, hogy megtaláld életed párját, akivel együtt megvalósítjátok a terveid, terveiteket. De azért még gondold át a részleteket alaposabban, mert nem lesz egyszerű összehangolni a karriert, magánéletet, gyerekvállalást, komoly áldozatvállalások nélkül nem fog menni.
Én a tenyeremen hordoznek egy orvostanhallgato nőt. (jómagam mérnök vagyok)
Nálam ez inkább előny és szabályosan imadnalak :)
30f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!