Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Adnátok esélyt egy 25 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Adnátok esélyt egy 25 éves nőnek, aki most kezdi az orvosit?

Figyelt kérdés

Már van egy alap diplomám, amit nem igazán szeretek, de elvégzetem, mert nem mertem abbahagyni. Alapból orvos akartam lenni, de mindenki lebeszélt róla anno, 18 évesen. Így meg se próbáltam jelentkezni.

Mostanra jutottam el arra, hogy elegem van, és azt az életet fogom élni, amit akarok. (Tudom, hogy van, akinek ez hamarabb megtörténik, de van akinek később.. nekem most, vagyis egy éve, amióta készülök az orvosira, felvételiztem, pénzt spóroltam stb).

Elköltözötem otthonról (végre), dolgozom (most kezdtem szeptemberben az orvosit, kevesebbet, de ugyanúgy dolgozom, az utóbbi egy évben pedig raktam félre pénzt, hogy legyen, ha bármi történik).

2020. szept. 20. 05:57
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 A kérdező kommentje:

#19. Nem tudom. Csak érdekel, hogy mit gondolnak a férfiak általában egy ilyen helyzetről. Hogy számukra ez igenis fontos, ezért megfutamodnak, hülyeségnek tartják stb vagy ettől függetlenül adnak esélyt vagy ahogy látom, valakinek tökmindegy.

8 állami févem van még. A vállalkozásom bővíthető, elég könnyedén, inkább a jogi meg könyvelési kérdések merülnek maximum fel. De van könyvelőm, nem magamnak szenvedek ezzel, mert beláttam, hogy ehhez a részéhez nem értek.

Az utóbbi egy évben ezen dolgoztam, hogy felvegyenek (le kellett érettségiznem kémiából, biosz érettségim már volt), és hogy anyagilag igyekezzem magam előkészíteni és függetleníteni a családomtól.

2020. szept. 20. 08:42
 22/69 anonim ***** válasza:
85%

15#

Nem levegőbe beszéltem.Amit leírok,azt végigondoltam,és tudom pontosan miröl van szó.Ugyanis végigcsináltam én is munka mellett.

Pocira voltunk együtt?Pocira lehetsz együtt bárkivel.Semmi garanciád nincs,ebben biztos lehetsz.Több év házasság után,gyerekek után is sokan pocira voltak együtt.Így ennek az egésznek semmi jelentősége nincs.Itt a két ember személyisége a döntő.Nem kell mindenben megfelelni,mert nem is lehet mindenben megfelelni.

Képesnek kell lenni lemondani dolgokról a másikért.A probléma a pocikapcsolatokkal éppen ez.Nem egymásért vannak,hanem önmagukért.Egyoldalú üzleti kapcsolatok ezek.A szlogen mindig ugyanaz:Mennyit nyerek rajta,nem pedig,mennyit nyerünk rajta.

2020. szept. 20. 08:48
 23/69 anonim ***** válasza:
81%
Orvostanhallgatóként én úgy látom, hogy semmivel nincs kevesebb esélyed párt találni, mint bárki másnak. Ha nem jön össze, az nem a korod és nem a tanulmányaid miatt lesz. Én egyből érettségi után jöttem egyetemre, de volt több olyan csoporttársam, aki 24-25 évesen kezdett, ők is találtak maguknak párt. Egészségügyi (pláne orvosi) körökben bőven van esélyed, itt nem nagyon jellemző kora huszonéves korban, hogy valakinek felépített élete és biztos egzisztenciája legyen (hacsak a szülei nem segítették meg ezzel-azzal) és készen álljon a szülésre.
2020. szept. 20. 08:51
 24/69 anonim ***** válasza:
77%

Nem. Rengeteg lemondással jár, már maga az egyetem is. Aztán rengeteg túlóra, minimál pénz, kimerültség, szakmai alá-fölé rendeltségek, kollégákkal lelkizés, és még sorolhatnék rengeteg olyat amit ez az oldal nem bír el. Az érzelmi hullámvasútról már nem is beszélek.

Én nem kezdenék bele egy ilyen kapcsolatba.

2020. szept. 20. 08:54
 25/69 A kérdező kommentje:
#23. Köszönöm a biztatást. Persze, tudom, hogy nem csak ezen múlik.meg azt is látom, hogy a legtöbben szakmán belül jönnek össze (vagy legalább egészségügyisek, ha nem is mindkét fel orvos).
2020. szept. 20. 09:03
 26/69 A kérdező kommentje:

#22. Mi az a pocikapcsolat?

Ezt leszámítva értem amit mondasz. Ilyenben már én régen nem hiszek, hogy olyan lesz egy kapcsolat, hogy mindkét felet a közös célok hajtanak és végig mindketten ugyanannyit raknak bele.

2020. szept. 20. 09:05
 27/69 anonim ***** válasza:
70%
Ajj már, nem érdekel, mit tanulsz és mikor kezded az egyetemet. A lényeg, hogy kölcsönösen tetszünk egymásnak. Egyébként 25 évesen még előtted az élet, semmi okod aggódni. :)
2020. szept. 20. 09:40
 28/69 anonim ***** válasza:
58%

Nem. 30 felett lesz, mire elvégzi, akkor még a szakvizsga...

Tehát nekem kellene gondoskodnom róla, amíg a következő durván 10 évet tanulással tölti, pénzt annyit keres, mint egy egyetemista (semmit), és ahelyett, hogy a családalapításhoz építenénk a közös jövőt, azt a karriert, aminek a segítségével majd gyerekeink lehetnek, ő elmegy tanulni...

Aztán ha nem jön be mégsem az orvosi, vagy a kapcsolat, akkor ott állok 10 évvel később, én finanszíroztam éveken át az ő életvitelét, és kezdhetek mindent elölről. Igen, elölről, mert nyilván az egyetem alatt ő nem azzal volt elfoglalva, hogy a fél rezsit kifizesse.

2020. szept. 20. 09:46
 29/69 anonim ***** válasza:
65%

A kérdésed és a válaszaid alapján tudatos, értelmes fiatal nő vagy. Külön szimpi, hogy nem ülsz fel a provokáló, bunkó válaszokra. Tudatos vagy, tervezel és ráadásul le mered írni, hogy jártál terápiára. (Tudjuk ez az ország milyen értelmi szinten áll ezen a téren...)

Szerintem tökre nem ezen fog múlni a dolog, mert egy értelmesebb férfinak (és nőnek is) sokkal fontosabb azok a dolgok amik a jellemedhez, karakteredhez, személyiségedhez köthető. No, meg legyen meg a kémia. 😊

tl;dr: Kár ezen izgulni, lesz nagyon sok a korosztályodból aki hasonlóan értelmes és "esélyt fog adni"!

Én megfordítom neked, ne azt kérdezd, hogy más esélyt fog adni-é neked, hanem, hogy TE esélyt adsz annak, hogy elengeded ezeket a gondolatokat és hagyod hadd történjenek a dolgok meg (akivel kell?)? Csak lazán, no stressz! :)

Üdv!

2020. szept. 20. 10:03
 30/69 anonim ***** válasza:
70%

Ha nem csúszol, 32 évesen végzel és még nem szakosodtál. Szakosodás úgy tudom minimum 3 év, azidőalatt az fizetésed sem lesz az egekben.

Aranyos, hogy azt gondolod egy passzív év elég. Persze, arra elég, hogy megszüld a gyereket és fél évig vele legyél. Utána meg pici baba mellől jársz órákra, ülsz bent akár egész nap, onnan mész gyakorlatra, vizsgázni. Hacsak nem vagy tényleg zseni, akkor 1-2 év csúszást még számolj bele, mert ez azokkal is megesik, akiknek csak az egyetem van és nincs mellette férj meg gyerek.

Összefoglalva, vagy egyetem után szülsz 34 körül, akinek belefér a késői baba, az biztos simán lenne veled kapcsolatban. Vagy pedig passziváltatsz egyetem közben és 36-37 éves korodra lesz egy jobban fizető állásod, meg gyereked akit nevelni kell meg pénzbe kerül.

Emellett ne felejtsd el, hogy csúszás nélkül is 5,5 millió forintot fogsz majd kifizetni tandíjra, az eleinte kevéske fizetésedből.

2020. szept. 20. 10:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!