Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Adnátok esélyt egy 25 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Adnátok esélyt egy 25 éves nőnek, aki most kezdi az orvosit?

Figyelt kérdés

Már van egy alap diplomám, amit nem igazán szeretek, de elvégzetem, mert nem mertem abbahagyni. Alapból orvos akartam lenni, de mindenki lebeszélt róla anno, 18 évesen. Így meg se próbáltam jelentkezni.

Mostanra jutottam el arra, hogy elegem van, és azt az életet fogom élni, amit akarok. (Tudom, hogy van, akinek ez hamarabb megtörténik, de van akinek később.. nekem most, vagyis egy éve, amióta készülök az orvosira, felvételiztem, pénzt spóroltam stb).

Elköltözötem otthonról (végre), dolgozom (most kezdtem szeptemberben az orvosit, kevesebbet, de ugyanúgy dolgozom, az utóbbi egy évben pedig raktam félre pénzt, hogy legyen, ha bármi történik).

2020. szept. 20. 05:57
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 A kérdező kommentje:

#4. Én is szeretnék gyerekeket, és úgy gondolom, ha minden klappol a pasival, akkor passzivaltatok 1 évet, amíg szülök, pici a baba, aztán folytatom az orvosit. Viszont hozzá kell tenni, hogy a sulitól függetlenül 1-2 év ismeretség után nem vállalnék gyereket senkivel. Vagyis nem tudom elképzelni, hogy bárkiben annyira meg tudnék bízni, hogy be merjem vállalni.

#9. és 10. Van egy vállalkozasom, amit most munka mellett csinálok leginkább hétvégente, hétköznap 1-1 órát. Kb heti 15-20 órám van benne. Szerintem ezt tudom folytatni továbbra is. Nem keresem magam kőgazdagra, de alapnak jó, eltartom vele szűkösen magam. Ha lesz ösztöndíjam, mondjuk az se lenne hátrány. De megértem, amit írtok. Ilyesmik miatt is kérdezem, hogy van-e, akinek a személyiségemtől, kinézetemtől függetlenül gondot okozna ez.

2020. szept. 20. 08:07
 12/69 anonim ***** válasza:
83%

Azért írtam amit, mert ha nem vagy zseni akkor valószínűleg a munka és a tanulás nem fog menni együtt.

Én mérnökin vagyok ami talán "könnyebb" mint az orvosi és van amikor így is kb idegroncs vagyok az anyagtól, úgy hogy nem dolgozom mellette. Nálunk is kevés ember engedheti meg magának, hogy melózzon főleg az 5. héttől felfelé. Ha te az a top 5-10% vagy aki zseni, akkor te melózhatsz, tanulhatsz és még ösztöndíjad is lehet. Viszont, hogy őszinte legyek általában a meló és az ösztöndíj nem szokott együtt meglenni és a meló és a jobb suli együtt sem igazán.

Mostani félévet ne vedd mérvadónak, mert otthonról tanulni, azért elég nagy kedvezmény mindenkinek, főleg ha otthonról ZH-ztok. Illetve vedd figyelembe, hogy ez kb a 2. hét, tehát ez még a minimum minimuma. Majd ha elkezdődnek a házi leadások vagy a számonkérések, akkor fogod igazán érezni a helyzetet. Illetve a vizsgaidőszakban.

2020. szept. 20. 08:16
 13/69 anonim ***** válasza:
78%

Hát nem tudom kérdező... Nekem fiatalabb koromban volt egy "életművész" barátnőm. Mikor összejöttünk én harmadéves voltam az egyetemen, ő pedig akkor végzett középiskolában, csak elcseszte az érettségit és nem vették fel azokra a helyekre, ahová menni akart. Szóval 1 év kimaradt, addig részmunkaidőben dolgozgatott, de ez is olyan hogy kb havi 50et szedett össze. Akkor még az volt az álma, hogy gyógyszerés lesz, emelt kémia érettségire "készült". De amúgy nem igazán... Végül 1 évre rá el se ment érettségizni. Aztán az volt a baja, hogy akkor nem tudja mit csináljon. Én diplomáztam, kaptam egy br. 350es munkát, ami a próbaidő után 450re emelkedett(vidéken, mielőtt jönnek a szokásos nagyarcok, hogy Pesten még a hajléktalan sem kel ki az ágyból bruttó 450ért :D), ő még mindig semmit nem tudott kezdeni magával. Aztán lett a másik nagy ötlete, ruhákat fog tervezni, valami képzésre elment, 1, másfél év volt asszem... De aztán a végére azt is megutálta elmondása szerint. Na itt untam meg, én már haladtam előre, de ő megrekedt a 18 éves szinten. És ez még 20as évim elején volt, most 26 évesen a rossz tapasztalat miatt 99%, hogy még egy ilyet nem vállalnék be.

Te lehet elszánt vagy és megcsinálod, de lehet megunod 2 év múlva, vagy nem fogod bírni. 6 év rohadt hosszú idő. És akkor ebből mire normál fizud lenne, lennénk 30 fölött jóval. se közös ház, se gyerek... Mire beindulna a karriered, pont a gyerekvállalás küszöbén lennél és vagy az lenne, hogy akkor nem akarsz soha gyereket, vagy mehetsz is szülni kb mire belejönnél a szakmába.

Szóval így azt mondom nem, max ha tényleg valami csodálatosan elbűvölő személyiséged lenne. De amúgy nagyon szurkolok neked, remélem sikerül megvalósítani az álmod!

26F

2020. szept. 20. 08:17
 14/69 anonim ***** válasza:
86%

6# vagyok.

Nem az eltartás a lényeges a számomra.Ugyanis,ha hozzám tartozol,akkor nekem az a dolgom,hogy közösen oldjuk meg az életet,és nem a fizetésedet fogom aggódva számolgatni.Ez nem kérdés.Egymásért ,közösen,nem pedig mindenki oldja meg,és le van xarva.Akkor minek kapcsolat?

Én azt akarom érezni,hogy fontos vagyok az életedben,és nem valami 20ad rangú hétvégi időtöltés.

Ez csak rajtad áll,hogy mennyit fektetsz bele.Azaz mindent megtettél e érte.

Vizsgázni kell,és előadásokra járni.Nem emberfeletti képességeket várok,csak késztetést,a hajlandóságot komoly szándékra.

Az én időm se ér kevesebbet ,mint a tiéd.

2020. szept. 20. 08:18
 15/69 anonim ***** válasza:
73%

"Egymásért ,közösen,nem pedig mindenki oldja meg,és le van xarva.Akkor minek kapcsolat?

Én azt akarom érezni,hogy fontos vagyok az életedben,és nem valami 20ad rangú hétvégi időtöltés."

Csak legyünk őszinték. Ha mondjuk "tartod" 4 évig majd azt mondja, hogy már nem érez semmit akkor így jártál? Mert ez manapság nem ördögtől való, hogy szétmennek az emberek. Akkor pedig pocira voltatok együtt? Mert ne legyen kétséged, lesz ott stressz bőven az egyetem miatt pedig még csak fokozódni fog.

Azt pedig ne gondold, hogy mondjuk te leszel az első, se a lakás. Ha komolyan veszi a tanulás vinni fog mindent, így lesz hogy kimarad a szex, vagy épp nem fogtok együtt főzni 3-4 hónapig, vagy egy hétvégét együtt eltölteni. Úgyhogy azért ezzel legyél tisztában, hogy nem egy könnyű kapcsolat lenne ez, mert idő nem sok lenne az "kapcsolatos" dolgokra.

2020. szept. 20. 08:26
 16/69 A kérdező kommentje:

#14. Ezzel egyetértek. Nyilván megbeszélnénk, hogy mikor érsz rá, én mikor érek rá. Mikor tűnik úgy, hogy csak lustizósabb randi fér bele, mert nagyon el fogok fáradni azon a héten (pl viszgaidőszakban) és akkor csak ilyen otthon ülős, filmet nézős, közösen főzős randi mehet vagy ha ki tudsz rangatni, akkor egy séta vagy ilyesmi, hogy legalább friss levegőn is legyek. De ezt úgy gondolom, hogy kölcsönös kell, hogy legyen. Tehát, ha tudom, hogy neked van nehezebb időszakod, akkor igyekszem én is kedvezni neked.

Nemcsak a karrierem, hanem a párválasztás szempontjából is igyekszem már tudatosabb lenni. Jártam pszichológushoz is, mert mindenkinek meg akartam felelni. Az első diplomám is már az első év után ott akartam hagyni, de végigcsináltam, hogy ne okozzak csalódást a szüleimnek, meg az akkori bántalmazó barátomnak. Mindig azt csináltam, amit mások akartak, de most már szeretném ezt a maradék kb 50-70 évem úgy élni, ahogy én szeretném (feltéve, amire hatásom van).

2020. szept. 20. 08:27
 17/69 anonim ***** válasza:
25%
Max dugni, de kapcsolatot biztosan nem, mert kb soha nem lenne gyerekünk.
2020. szept. 20. 08:28
 18/69 anonim ***** válasza:
33%
Ez tök irreleváns kapcsolat szempontjából, hogy mit tanulsz. Lehetsz bejárónő is akár, ha belédesek és akarlak:D
2020. szept. 20. 08:30
 19/69 Noren1989 ***** válasza:
77%

#15, simàn megtörténik, hidd el.

Kérdező: tulajdonképp most az esélyeidet méred fel?

Ettől függetlenül:suli-pénz témàban: hogy végre elhatàroztad magad, az dícséretes. Úgy en block elmondható, hogy a 18-19évesek java még nem rendelkezik kialakilt jövőképpel; pénz: a vàllalkozàsod bővíthető? Àllami féléved mennyi maradt?

2020. szept. 20. 08:35
 20/69 anonim ***** válasza:
16%

18. vagyok. 1 gyereket szeretnék, kislányt, egy kis angyalkát. De tőlem ráérne 35-40 között is. Mérnök a szakmám, bár most a vírus miatt munkakereséssel szenvedek. 30 vagyok, még otthon élek. Fiatalos vagyok.

Sajnos szerintem az orvosis lányoknak ez kevés. Egyébként én is az akartam lenni eredetileg, csak nem jött össze.

2020. szept. 20. 08:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!