Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A nők nagy része miért akarja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők nagy része miért akarja szinte mindenáron belehajszolni a férfit abba, hogy lakást vegyen hitelre? 35 F.

Figyelt kérdés
Ismerkedtem 5 nővel, vagyis annyi volt fent nálam az albérletben és ebből 4 is kikeredett szemmel hallgatta, hogy azt mondtam, hogy 35 évesen bérlem a lakást havi 80 ezerért (vidéki, Kelet-Mo nagyváros). Ugye van 6 millió félretett pénzem, amit albi mellett 8 év alatt tettem félre, mióta komolyabban dolgozom (diplomás átlagkereset, nem gyári meló). De mind a 4 azt mondta, hogy hogyhogy nem vettem lakást, mert az alap lenne. Mondták ezt úgy, hogy egyiknek sem volt (26-33 közöttiek voltak a nők). Én meg mondtam, hogy nem szívesen vennék fel sok hitelt, mert kellene még vagy 9-10 millió, amit sokallok (itt 15-16 millióért szépen felújított kétszobás lakások vannak). Szóval még vagy 3 évig gyűjtenék össze vagy 2 millió ft-ot albiban. Ugye könnyebb úgy, hogy ketten teszitek össze a lakásalapot és ketten törlesztitek a hitelt. De egyedül necces. Az ismerősi körömben van 4 személy is, aki belebukott ebbe, mert vissza 42-45 évesen anyjához vagy ide-oda bérelni ismét. Ebből kettő elvált, kettőnek meg meghalt a felesége (a petefészekrák és a mellrák a 30-as és 40-es nőket terrorizálja és szinte sosincs jó vége). Aztán ott vannak a munkahelyek, nincs 100%-os biztos állásod, csak ha agyonképzett orvos vagy mérnök, infós vagy speciális tudással. De ott is majd az lesz 45 felett, hogy nem nagyon kapkodnak érted, ha úgy van a dolog. Szóval veszélyes dolog a hitel, félek is tőle. De a nők meg elvárják. Azzal nincs baj, ha az várja el, aki örökölt vagy inkább vett saját erőből, de akinek nincs...És nincs pardon, akkor keresnek olyat, akinek van sajátja és ráveszik, hogy odaköltözhessenek hozzá. Sok balek férfi meg örül ha ....lát, és azonnal adja a nő alá a lovat. Bár lehet csak én fogtam ki 5 ből 4 et aki ilyen volt, az az 1 szerencsére normális volt, nem foglalkozott ilyenekkel, ott más okok miatt mentünk szét.
2020. aug. 15. 16:08
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Már nem emelkednek az ingatlanárak az éven, 2-3%-al csökkentek is, őersze jövőre ki tudja mi lesz
2020. aug. 15. 19:12
 32/41 anonim ***** válasza:
16%

"De továbbra se látok semmilyen érvet amellett, hogy miért jó albérletben lakni."

A zsebedben marad az önerő összege és nem adósítod el magad évtizedekre fiatalon, nem te fizeted a javítási vagy felújítási költségeket (ezeket sokan nem számolják bele előre egy saját lakás költségeibe), mobilisabb vagy (pl. külföldi munka esetén), nem ragadsz bele a "csak legyen munkahelyed és lakásod" mókuskerékbe (bár ez már inkább elvontabb gondolat), normális szerződés mellett nem emelhetnek önkényesen vagy dobhatnak ki olyan könnyen és kereshetsz másikat, akár olcsóbbat is, ha megszorulsz - még mindig bőven van kínálat kiadó lakásokból, az igényeidre szabható (egyedülálló fiatalként másfajta lakás kell, más környéken, mint családos emberként, két gyerekkel vagy özvegy nyugdíjasként) stb.

Egyáltalán nem azt akarom kihozni mindebből, hogy lakást venni mindig és minden körülmények között hülyeség és mindenki béreljen, csak zavar, ha emberek az "inkább fizetem a törlesztőt, mert ugyanannyiba kerül, mint a bérleti díj" érv mentén elhamarkodott pénzügyi döntések miatt évtizedekre eladósítják magukat.

2020. aug. 15. 19:23
 33/41 A kérdező kommentje:
Ha te pl kiveszel egy albérletet 2 évre, nincs az a főbérlő aki kidobjon téged. Elég csak megnézni az rtl klubon, volt vagy 10 ilyen eset, hogy mit tettek a bérlők a lakással, leélték, nem emgedték be a főbérlőt, stb, és hiába ment az bíróságra, mindenhová, nem lehetett kitenni az albérlőt, mert szerződése volt.
2020. aug. 15. 19:29
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Azzal, hogy a zsebemben marad az önerő, vitatkoznék. Kifizetsz lakbérre annyival többet, hogy dehogy marad. A törlesztőnek egyszer vége, a lakbérnek soha, ezért nem látom előnynek, hogy nem adósítom el magam. Papíron nem, de valahol mégis, hiszen ugyanúgy kötelezve vagyok arra, hogy x összeget kifizessek havonta.

És ha később nagyobb kell, akkor mi van? Eladod és veszel nagyobbat, pont, ahogy nagyobb albiba költözöl. Sokan csinálják így, nincs ebben semmi rendkívüli. Tehát ugyanúgy az aktuális igényekhez szabható. Ha költözöl mégis, ugyancsak eladhatod.

A normális szerződésről meg annyit, hogy egyik pillanatról a másikra nem rakhat ki, az igaz, van valamennyi türelmi idő. De ez ettől még szívás, ha te nem akartál volna költözni, nem tehetsz semmit, menned kell. Ha meg csak szarabbat találsz, így jártál. Ja, és az albi drágább. Nem is kicsit.

Ettől függetlenül valóban van az az élethelyzet, mikor az a jó megoldás, de a kérdező helyzete nagyon nem az.

2020. aug. 15. 19:37
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
33: aztan lejár a 2 éved, és eddog voltál védve.
2020. aug. 15. 19:38
 36/41 anonim ***** válasza:
83%

Itt két éve 15M-ért nagy, felújított házat tudtál venni. Most ugyanaz 30M.

Lehet, hogy Borsodban csökkentek a lakásárak, de ahol van munka, ott sokan keresnek ingatlant, és csak egyre feljebb mennek az árak. Nagyon kockázatos arra várni, hogy csökkenni fog.

Ahol meg gyorsan csökken, az nem vétlen. Ott te se sokáig tudsz talpon maradni. Nem mindegy, hogy Miskolcon 250-et kap egy mérnök, Győrben 350-et egy gyári melós. A mérnök meg a dupláját.

2020. aug. 15. 21:05
 37/41 anonim ***** válasza:
12%
Itt a sok "okos" csak azt nem számítja bele, hogy rezsi is van, tehát hiába fizeti a 80 ezer hitelt, ahhoz még jön rengeteg rezsi kiadás is. Meg azt sem számolja a sok ész nélkül hitelt felvevő, hogy milyenek az előtörlesztési kondíciók?
2020. aug. 16. 16:47
 38/41 anonim ***** válasza:
100%
37: ja hogy te nem fizetsz albérletben rezsit... Értem
2020. aug. 16. 16:51
 39/41 anonim ***** válasza:
Látom, a banki hitellobbi lepontozgat minden neki nem tetsző választ. 😂
2020. aug. 16. 17:48
 40/41 anonim ***** válasza:

32 es

Nem tudtál meggyőzni. Ha a zsebembe marad az önerő, annál rosszabb helyen nem is lehetne a pénzem. Ha lakásba fektetem, annak az értéke csak nő így nem is lehetne annál jobb helye a penznek.

Az albi csak viszi a pénzt, és nem hozza.

Ellenben a lakásbefektetés elég jó eséllyel profitál. Mert lakni mindig kell valahol.

2020. aug. 16. 17:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!