Ha belehajszolnám magam egy betegségbe, mennyi esély mutatkozna arra, hogy a "helikopter" szüleim ne irányítsák az életem?
Semennyi. A betegséged miatt még kiszolgáltatottabb, elesettebb, tehetetlenebb lennél, ezért még jobban ők irányítanának.
Ha nagyon a fejedre nőttek a szülők, inkább próbálj munkát keresni, ha még nem dolgozol, ha van lehetőséged költözz kollégiumba, vagy albérletbe, esetleg először csak egy szobát vegyél ki. Irányítsd te az életed, felnőtt ember vagy.
A manipulatív viselkedés visszaüt, ráadásul az ötletet pláne veszélyes rád nézve is.
A betegség helyett inkább acélozd az egódat és merj nemet mondani.
ami ellen menekülsz- szembejön veled...
pont erősítené: naugyeugye mondtuk mi, hogy gondokságra szorul..
valahogy meg kellene értetni: ez a jó, az egészséges, hogy önállóan tudsz dönteni, bár megérted, hogy fájdalommal jár, hogy elvesztik a gyereküket - de cserébe kapnak egy önnállóan, fellősségteljesen gondolkodni képes, egészséges felnőtt embert.
Fogadjanak el úgy.
hát pont az a baj, a betegség, a tragédia, ha nem tud felnőni egy gyerek - és még 30 évesen is úgy kell ápolni, mint egy 3 évest.. örülni kellene, hogy nekik nem ez a tragédia jutott.
A szülőnek ezt kellene megbecsülni, hálásnak lenni.
Próbáld megértetni.
ne hajszold bele magad...ezt nem szabad!csak azért, hogy ne irányítsák életed...ezzel csak te járnál rosszul...
van erre jobb megoldás is, persze úgy, hogy azért ne bántsd meg a szüleidet, mert az irányítást nem azért csinálják, mert téged akarnak piszkálni, hanem mert nagyon aggódnak érted:)
amit feltettél kérdésnek, azt lécci felejtsd el...saját magadért is:)
puszi
Nem értitek...
Ők egyszerűen minden lépésemet irányítani szeretnék, mindenbe belekontárkodnak, semmiben sincs szavam, semmibe vesznek. Az ő általuk választott egyetemre küldtek, hiába könyörgök, hogy én ezt nem szeretem, nem engednek átíratkozni máshová. Most pláne nem engednek sehová sem, de olyan szinten, hogy a szobámból se mehetek ki nagyon, mert tanulni kell, le vagyok maradva a vizsgákkal, de egyszerűen ha nem szeretem a szakomat, alig sikerül valami. Tudom, az én hibám, apám szerint egy léhűtő vagyok. Minden egyes nap megkapom a "fejadagomat" ilyen téren, az, hogy tönkre teszem az életüket, az már teljesen normális, ezt minden nap a fejemhez vágják. Mert rám mennyi pénzt kell költeni... Dehát nem én akartam egyetemre menni... S még sorolhatnám naphosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!