Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha belehajszolnám magam egy...

Ha belehajszolnám magam egy betegségbe, mennyi esély mutatkozna arra, hogy a "helikopter" szüleim ne irányítsák az életem?

Figyelt kérdés
2011. jún. 9. 01:37
1 2 3 4 5
 21/42 anonim válasza:

Nem egyszerű a sorsod. A barátnőm is hasonló gondokkal küzd, és nem tudja megértetni a szüleivel, hogy szeretné, ha nagykorúként kezeljék őt. De ami ideig-óráig működött az az volt, hogy odaállt eléjük és megmondta nekik tökösen, határozottan, hogy ő nem szeretné, hogy folyton pátyolgassák és szeretne a saját feje után menni. Ezt egy darabig elhitték és ennek megfelelően is cselekedtek, de amint látták, hogy 'Ááá, még gyerek, nem tud ezt se azt se..' akkor újra gyerekként viselkedtek vele. Úgyhogy igyekezz felnőttként viselkedni, próbálj meg munkát keresni (én úgy gondolom az írásaidból, hogy szüleid elég gazdagok és nincs otthon semmiből sem hiány). Ha saját kereseted lenne, az szerintem kimozdíthatna. Menj el a mekibe! Tudom, hogy sz*r meló, de legalább van munkád. Jót tesz az embernek, ha dolgozik. Ja és még valami. Mondd el a szüleidnek a szükségleteidet, érzéseidet ne csak a gondolataidat és a véleményedet. Ez nagyon fontos.

22/F

2011. jún. 10. 12:06
 22/42 A kérdező kommentje:

Oh, igaz, nemm szenvedek hiányt semmiből, de nem mondanám magunkat éppenséggel jómóduaknak...

Köszi a tippeket, nyárára megpróbálok valami melót keresni, legalább addig se vagyok itthon. (Persze, ha egyáltalán megengedik, hogy dolgozzak, mert ők ugye, úgy gondolkodnak, hogy csak tengek-lengek megint, meg mindent csinálok, csak nem tanulok).

2011. jún. 10. 13:02
 23/42 glaslo1 válasza:
0%
Addig boldog a gyermek amíg "Igazgatják az útját, az útvesztők labirintusai előtt!!!-LÉGY HÁLÁS!
2011. jún. 12. 07:59
 24/42 A kérdező kommentje:
Kössz, ezek szerint minden probléma forrása én vagyok, mert egy hálátlan dög vagyok, aki nem becsüli meg a szüleit...
2011. jún. 12. 09:20
 25/42 kovpet ***** válasza:
100%

7:59: "Addig boldog a gyermek"

A kérdező 20 éves...

Kérdező: a személyiségeddel van a baj. Túl konfliktuskerülő vagy. Felnőtt emberként nem lehet valakit kényszeríteni. Illetve lehet, de az bűncselekmény.

Gondolom beszélni már megpróbáltál velük. Ha tudsz, menj el. Illetve tudsz, ez nem kérdés, de ezt csak akkor lépd meg, ha már nem bírod. Nem jó "kilépni az életbe", főleg így. De életed végéig terror alatt lenni sem jó. :(

2011. jún. 12. 09:32
 26/42 anonim válasza:

Minek kellene történnie ahhoz, hogy megengedjék az egyetemváltást?

Mit értenek meg? El tudják ismételni, hogy A változattól szenvedsz, B változatban meg szívesen tanulnál sokat és sikeres lennél? Ha megígérnéd, hogy ha úgy ha lesz ahogy te mondod, akkor jó jegyeket vinnél (nekik), büszkék lehetnének rád, ez az ő érdekük, az hat?

Milyen üzletet lehet kötni velük, amiben megkapnak valamit ami fontos nekik (pl. presztízst, büszkeséget, vagy mi a gyengéjük?), és te is jobb pályára állsz? Ha adottak az erőviszonyok, kiszolgáltatottság, önbizalomhiány, akkor vagy radikálisan borítod a játszmát, vagy őket teszed érdekeltté a számodra jó változatban. Ajánlott filmek: Holt költők társasága, A semmi ágán. Ajánlott könyvek: Mérgező szülők, Berne: Sorskönyv.

Keress szövetségeseket, barátkozz ezerrel! Ragadj meg minden alkalmat, beszélgess. Másoknak is vannak problémáik, segíts nekik, fogsz találni sokakat, akik támaszt jelentenek neked. Téves gondolat, hogy kinek is kellenél, ezzel gondolatilag meg tudsz küzdeni. Kölcsönösen segítünk egymásnak életünkben, sokaknak kelleni fogsz!

2011. jún. 12. 16:13
 27/42 anonim válasza:

Esetleg egy tipp. Én is ezt csinálom, csak én szülői hozzájárulással. A te esetedben szerintem csak akkor lépd meg, ha nagyon muszáj.

Tegyél le egy engol nyelvvizsgát (IELTS-et ajánlom, azt szinte mindenhol elfogadják) és jelentkezz Skóciába iskolába. Ha jól vettem ki, a szüleid hozzáállása miatt jó érettségid lett, vagyis szinte bármelyik szakra felvesznek. Ezután csak egy repjegyet kell szerezned, amivel kijutsz. Elsőéveseknek biztosítanak kollégiumot, igaz, nem ingyen. De az ottani fizetéssel szerintem ki tudod fizetni azt is. Ha pedig csak egy szobát bérelsz (vagy ketten béreltek egy albit), akkor már sokkal olcsóbb lenne. Ott a diákmunka legalább 3-szorannyit fizet, mint itt. Önellátóvá válhatsz diákként is simán.

Itt a végén azért leírom, azért Skócia, mert ott támogatják az EU-s diákokat és igényelhetsz állami támogatást, ugyanúgy mint itthon. (Csak akkor, ha első szakodat végzed, illetve ha az előző szakjaidat magad fizetted.)

A legrosszabb esetben így távolabb kerülsz a szüleidtől és esélytelen, hogy kényszerítsenek bármire, ezen felül lesz (a magyar diákbérhez képest) normális fizetésed, amiből meg tudsz élni. Ha érdekel, nyugodtan írj, segítek: nagyrichard1989@hotmail.com

2011. jún. 13. 02:23
 28/42 anonim ***** válasza:

Hát, én a helyedben félreteszegetnék szépen valahogy (viszajárókat eltenni, kölcösnkérni, akárhogy) és vennék egy 20 eurós (5600 ft) fapados repjegyet mondjuk Belgiumba vagy akárhova... szétnéznék a [link] oldalon, hogy találok-e valamikülföldi melót...

egy ismerősöm Görögországban animátor, szállást kaját kap, csak az odaútját kellett fizetni és tűrhető fizuja is van.

LELÉPNI!!

egyébként nem muszáj külföldre, főleg nyáron a Balcsi környékére is lehet ilyen melókat találni, hogy ott is lakhatsz...abból meg összekeresed a repijegyed... hagyd azt a sulit a fenébe és lépj le! Kérd a barátaid segítségét, a szüleidnek meg nem kell az egészről semmit tudni, csak amikor elhúzol több hónapra, hagyj nekik egy cetlit az asztalon, hogy ezt azért teszed mert. Címet ne adj nekik...

nagyon drukkolok, hogy sikerültjön kitörnöd, ne hagyd, hogy tönkretegyék az életedet!

2011. jún. 14. 13:27
 29/42 anonim ***** válasza:

előző vagyok:

másik sulis verzió: Dánia, egyetem. Konkrétan eltartanak 1-2 évig, csak a kiutat kell összehozni.

2011. jún. 14. 13:30
 30/42 kovpet ***** válasza:

13:27: Jó terv...

Elmegy vaktában a világba, pár nap múlva kajára sem lesz pénze és csak egy dologból tud majd megélni...

Görögország meg az államcsőd szélén áll. Jobban, mint mi... Oda különösen jó mennie :)

2011. jún. 14. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!