Ha belehajszolnám magam egy betegségbe, mennyi esély mutatkozna arra, hogy a "helikopter" szüleim ne irányítsák az életem?
Nagyon nehéz helyzetben vagy, és megértem, hogy lelkileg már teljesen összetörtél. De nem az a megoldás, hogy választasz valamit, ami még a szüleidnél is jobban korlátozza az életedet.. Tudod, mikor lehetsz boldog? Ha a hátad mögött hagyod őket, és senki és semmi nem szab határt neked, azt csinálsz, amit akarsz! Számomra ez mindent megérne!
A helyedben valószínűleg megpróbálnék elszakadni tőlük: ha az engedélyük nélkül, hát akkor úgy. Felvételiznék az egyetem kollégiumába, odaköltöznék és csak akkor járnék haza, ha kedvem tartja - illetve ha nem tagadtak ki.. Ha tudsz szerezni papírt az önkormányzattól, ami szerint önellátó vagy, nem támogat a családod, akkor elvileg minden esélyed megvan magasabb összegű szociális támogatást kapni, plusz még emellett felveheted a diákhitelt is, annyi elég lehet ahhoz, hogy ne függj tőlük.
Ha fizetős suliba jársz, és úgy döntenek, nem finanszírozzák tovább a tanulmányaidat, az más téma. Akkor is el kell menned, mert mellettük soha nem lesz boldog életed. Esetleg az első adandó pasit megragadod, hogy elmenekülj, de vele sem leszel boldog.. Van olyan szakma, amit szívesen tanulnál? Ha nem egyetem, akkor OKJ vagy felsőfokú szakképzés? Ezekre még elvileg ilyenkor is be lehet kerülni, és az első ingyenes, (persze vannak helyek, ahol fizetős, de azt el kell kerülni..) ráadásul ha felsőfokúra mennél, ott szintén megilletne a diákhitel (nem szerencsés hitelt felvenni, de jobb, mint tönkretenni az életedet azzal, hogy otthon ragadsz). Ha diák vagy, vállalhatsz diákmunkát, és ez a szoctámmal már elég lehet ahhoz, hogy szobatársakkal kivegyél egy albérletet. Mellesleg ha jól tudom 24 éves korodig jár családi pótlék, ameddig tanulsz, ez is téged illet.
Azt javasolnám, mindenképp maradj diák, ameddig meg nem állsz egy picit jobban a lábadon, mert a sulit otthagyhatod, de addig is sok juttatásban és kedvezményben részesülsz, amíg normális melót és szállást találhatsz.
Nem irányíthatja az életedet senki, ha nem hagyod. Úgy gondolják, képtelen vagy a saját lábadra állni, ezért ténylegesen azt tesznek az életeddel, amit akarnak. Ez nincs így.. csak már túlságosan elhitették veled ezt az egészet. Nem vagy butább vagy magatehetetlenebb, mint bármelyik lány a korodban. Ők akarnak erről meggyőzni, hogy ne okozz problémát a lázadásoddal vagy a saját akaratod hangoztatásával.. A legbutább gondolat ez a betegséges ötlet volt, hiszen azzal éppen azt éred el, hogy még inkább uralkodjanak feletted: hiszen már kézzelfogható okuk is lenne rá.. Legyél elég bátor elkezdeni a saját életedet, bármi áron! Van megoldás, csak merned kell meglépni!
Hát ha töketlenkedsz, akkor csak a panaszkodás marad idegeneknek, az csodás életkép.
Állj a sarkadra, húzz el a fenébe, hát ha megharagszanak, megharagszanak, kitérdekel?
Az anyagiakra már kaptál tippeket, meg azért ha nagyon akar az ember munkát is talál. Az egyetemet utálod? Akkor hagyd ott. Vagy keress munkát, vagy egy megfelelő képzést. Koli, albiban egy szoba még mindig jobb.
Tudod, csak azt lehet irányítani, aki hagyja. Amíg nem törsz ki, nem fog csoda történni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!