Ha belehajszolnám magam egy betegségbe, mennyi esély mutatkozna arra, hogy a "helikopter" szüleim ne irányítsák az életem?
13 27 vagyok
Lehet, hogy Görögország az államcsőd szélén áll, mégis rengetegen mennek oda animátorkodni, mert a turizmusban akkor is van pénz, ha maga az állam romokban...
És a világgá menésről meg annyit, hogy mint írtam, léteznek olyan melók, ahol elintézik az ellátásodat, ergo nem hagynak éhen halni. Nem azt mondtam, hogy mint a hülye fusson fejjel a falnak, hanem hogy használja ki az igenis létező lehetőségeket. Én most jöttem meg fél évi külföldön tartózkodásból, és bármennyire is szeretem ezt a lúzer országot, ezek után gyanús, hogy egyetem után inkább az ottani minimálbérre neveznék be, mint az ittenire...
Főleg arra reagáltam, hogy azt tanácsolod (legalábbis ez jött le) egy bizonytalan lánynak, hogy hogy a visszajárókból összespórolt 5600 forintján menjen ki külföldre és majd csak lesz valami. Szerintem ennél a mostani helyzete is jobb :)
(OK, persze, sarkítottam, ne ess nekem. :) )
Én ugyanebben a cipőben jártam, aztán hirtelen 180fokot vettem, és most olyan az életem, amit sokan megirigyelnének.
A lényeg, hogy le kell szarni. Nehéz, de le kell. Ha anyád úgy viselkedik veled, ne érdekeljen. Nekem is fafejű. Ha nem tudod megváltoztatni, minek akarod? Nekik akarsz megfelelni, akik semmibe vesznek?
Ha megcsinálsz valamit, úgysem fogják visszahozni. HA kiiratkozol, nem fognak visszavenni. 20 éves vagy, innentől már te felelsz az életedért/ boldogságodért. Találj valami célt. A barátok/ közös érdeklődésűek akkor majd csak jönnek.
Néhány önfejlesztő könyv, ami hasznos lehet neked, és hangoskönyvként, le is tudod tölteni, az:
Brian Tracy - Főnix szeminárium
Csernus - A nő
Csernus - A férfi
Csernus Imre - Titok_elhallgatás_őszinteség
Ha nem tudod letölteni, írj nekem egy email-t és segítek. Üdv. egabor80@freemail.hu
Sajnos valamilyen szinten ismerős a helyzeted, bár én elkerültem már otthonról de kb nekem is ez volt ameddig otthon éltem. Mivel velük élsz napi szinten és folyamatosan kapod a negatív dolgokat, ezen tanácsokkal segíteni nem tudunk, de sokszor nagy segítséget jelent az, ha valakinek kibeszélheted magadból ezeket a dolgokat, könnyebben ellenállsz ha nem kell mindig magadban tartanod a fájdalmadat. Ha gondolod és szeretnél, levelezhetünk, megpróbálok tanácsokat adni ha szeretnéd.
laceesan@freemail.hu
Kedves kérdezó!
Nem tudom, hogy hány éves vagy, és milyen korosztályú. Nagyon megérintett a problémád. Nekem egy 25 éves fiam volt, aki már külön, szép új lakásában élt. Már csak részben írányítottam az életét, jószándékkal, segítően. Nem ez volt a baj. Az apja egész életében megtagadta, nem létezőnek tekintette. A fiam felnőtt korára lett miatta lelki beteg. Szinte belehajszolta magát a betegségébe. Amikor rádöbbent, orvosi, pszichológusi segítséget kért. Azok sajnos hülyére se vették, érdemben nem foglalkoztak vele. Egy este, miközben tudta, hogy kedvenc ételeivel, terített asztallal vacsorára várom és az ablaka alatt a kutyája sírt, a szép barátnője és én is a telefonját csörgette, önkezűleg végett vetett életének.
A mi szomorú történetünk legyen számodra tanúság. A szüleid cselekdetei elé tegyél mindig egy pozítiv jelet, én magamból kiindulva azt mondhatom, hogy a szülők nagy része jót akar gyermekének. Mozdulj ki otthonról, keress barátokat, hasznos elfoglaltságokat.
Tudom neked ajánlani az önkéntes segítő munkát, pl jelentkezz valamelyik állatvédő szervezetnél önkéntes segítő munkára. Én most, a kórház ellen indított peres eljárás eredményére várok, de ha nem lesz eredményes, akkor a meglévő ingatlanaink egyikét értékesítve, gyermekemnek úgy szeretnék emléket állítani, hogy egy kutyamentést segítő alapítványt akarok létesíteni.
Nekem, mint anyának, ennyi feladatom maradt még. Aztán nem tudom, hogyan tovább. Jelenleg még a kutyusával egymást ölelve, tudjuk a keseves napjainkat túlélni.
Pfff, röpködnek ám az e-mail címek! Mi van legények, "prédát" találtatok?
23F -akinek szintén nincs jelenleg barátnője, de nem is a neten keresi :).
Egy ötlet, az egyik föntinek a tovább gondolása:
Ha gondolod, vedd fel velük a kapcsolatot. Itt segítesz rossz sorsú (magyar!) gyerekeken, embereken, mellette csodálatos tájak, tiszta levegő, új ismeretségek... Miközben másokon segítesz, Te is rendbe jössz, hidd el. Addig maradsz amíg akarsz, szállást, ételt adnak, az önkéntes segítségért cserébe.
Tudok olyan embert, akinek itt jött helyre az élete.
Azért nem kell egyből a rosszat feltételezni... bár nyilván mindig gyanús az ilyen.
Kérdező: azért persze vigyázz! Nem biztos, hogy mindenki önzetlenül segít, aki azt mondja. De emiatt azért ne is utasítsd el az esetleges segítséget...
Csak okosan és óvatosan :)
Kiken, a IELTS nyelvvizsga 46 ezer ft.
Bár ezt a szülők lehet, hogy megfinanszírozzák, ha azt mondja, szükség van rá, csak nem mondja el, miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!