Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Véleményed szerint mi a baj az ismerkedéssel manapság és mi tette ilyenné?
Már leírtam több válaszban is, de ide is leírom, hogy szerintem mi a baj.
Alapvetően az, hogy a mai nőkbe már az lett belenevelve, nem veltétlen a szüleik, sokkal inkább a média, a különböző netes felületek (instagram, facebook tököm tudja még mi), hogy nekik ALAPBÓL JÁRNAK bizonyos dolgok.
Hogy nőként elég ha nem vagy ocsmány, egy kis smink egy kis ez meg az és már "piacképes" csaj vagy. Cserébe KÜZDJENEK érted, te meg csak várjál türelmesen. Sőt nagyon türelmesnek sem kell lenni mivel úgyis próbálkozni fog 100+ ember, csak válogatni kell. Nőként fel lehet állítani egy elég durva kritériumrendszert, aminek ha valaki megfelel oké, ha nem hát akkor nem.
Már nincs az a helyzet, mint a mai generációk szülei esetében, hogy megismerték egymást, összejöttek, összeázasodtak és felépítettek egy közös életet. Ma már készen kell kapni a dolgokat, a lényeg, hogy a férfi rendelkezzen minden földi jóval. Autó(k), ház, lakás, nyaralásra pénz, memnő ruhákra, éttermezés + mindenféle luxus. Aztán ha ez megvan a mai nő már csak a munka gyümölcsét élvezi.
És lássuk be, amelyik férfi ténylegesen elér egy ilyen szintre az meg már nem fog megállapodni egy nőnél. Mert miért is maradjon 10+ évig a már "kevésbé szép Jucussal", ha levarrhatja a sok huszon éves csajt és már ő, férfiként is megteheti, hogy válogat.
Persze most is van kivétel szép számmal, de egyre inkább egy mesterséges, műanyag világban élünk, ahol az érzelmek is megjátszottak, csak a külsőségek, az anyagi dolgok számítanak. Már nem akarjuk megismerni a másikat, nem akarunk társak lenni. Instant kielégülésre vágyunk, azonnal, mindent meg akarunk kapni. Az egész világ erre állt rá, hogy ha van pénzed mindent megtehetsz, lehetsz szupermenő, szuperszexi, holott lehet amúgy egy teljesen átlagos valaki lennél csak.
Nem lényeg már igazából a belső érték, nincs türelmünk megismerni a másikat, a legkisebb hibák miatt is azonnal továbbállunk s keresünk valaki mást.
Az embereknek igényeik, elvárásaik vannak, de cserébe a felszínes dolgokon kívül a legtöbb semmit sem tud nyújtani.
Ha pl.: lecsupaszítva állnának egy mező közepén és pusztán a személyiségükön, az intellektusukon múlna a túlélésük a legtöbbnek igazából tényleg semmije sem lenne.
Az értelmetlen tárgyaink rabjai vagyunk minden téren. Sajnos a "társ"keresés esetén is.
A mai világban a jó humorú, udvarias és művelt Pistikénél az izomagyú és pénzes (vagy legalábbis annak tűnő) Palika szinte minden esetben jobb választásnak számít a nők szemében. És ismét, tisztelet a kivételnek.
Van egy dal...
Prosectura - Szegény Ember Kézzel Nőz
:)
37-es. Te meg a mai fogyasztói konzumidióta világ ékköve vagy! Az emberi létezés nem az idióta FEJLŐDÉS körül forog, most gondolok a nagy nyugat európai profit és értéknővelő versenyképességre. Képzeld, vannak jó és értékes emberek, akik nem szabó petikén akarnak élni, meg nem az a céljuk hogy hetente 5X konditerembe járjanak, meg 7 nyelven beszéljenek, csak azért, hogy elismerje őket a női nem.
Ne essünk már tévedésbe, a férfiak 99%-a pontosan a nők miatt páváskodik, költ 100EFt körüli összegeket magára. Én sosem tettem, a magam módján fejlődtem, csak és kizárólag olyan dolgokkal foglalkozom amit szeretek, nem járok szépségszalonba(a.k.a. konditerembe), nincs Mercedesem, nem beszélek egyetlen külföldi nyelvet sem. Mégis szeretnek az emberek, nagyon csinos a feleségem, van gyerekünk, van egy rakás ingatlanunk, több mint 20 hektár földterület(nem vagyok paraszt), és annyira élvezem hogy mindezt a saját erőmből értem el. Sosem futottam a mai ideálok után, magasról szrtam le, hogy a férfi az ma 50-es bicepsztől meg a szedett szemöldöktől kezdődik. Én egy kreatív ember vagyok, sosem fogyok ki az ötletekből. Élvezem az életet, és pontosan azért, mert ÉN döntök a saját életemről, nem pedig a profitorientált média a szrjaival. Látom ezt a sok pszichés sérült és beteg embert, aki magát sikeresnek mutatja kifelé, közben meg szeretet sóvárok, gyűlölik önmagukat, gyűlölik a szerepet amit játszanak. Na de ez kell a "sikerhez", meg a lájkok, meg a több ezer "ismerős", meg a 0-24 online létezés.
Sokan arra panaszkodnak hogy nincs nőjük. Hát bammeg add magad, sokkal jobban jársz, mintsem beállsz ebbe az elmebeteg társadalmi activity-be. Mit akarsz fejleszteni magadon ami nem te vagy? Könyörgöm, a hal az úszik, a majom az fára mászik, a gepárd meg fut. Hagyjuk már végre ezt az uniformizálást. Azt ez energiát meg erőt amit arra pazarolsz, hogy eljátszd magadnak hogy márpedig te igenis fejlődni fogsz, azt szánd arra, hogy őszintén azzal foglalkozz, ami boldoggá tesz.
Egyszerűsítek: foglalkozz azzal ami TE vagy= hitelesség
Ha mások által erőltetett szerepeket akarsz a magadévá tenni, mert az ugye a sikeresség záloga= boldogtalan leszel, és hiteltelenné válsz.
Egy nő a radarjaival 1 perc alatt levágja rólad hogy nincs meg benned az igazi férfi erő (a férfi teremt), így hiába fáradozol tovább, a kudarc borítékolható. Buta, ék egyszerű nőkkel sosem volt dolgom, taszítottuk egymást. Nekik jó Jóskapista a telepről, elég a kamus aranylánc a nyakába, meg a nonfiguratív tetkó. Én az igényes, azaz önmagára igényes nőről beszélek, ahol az számít, hogy ott belül mekkora a tűz benned. Ezt meg a büdös életben sem fogod a bicepsz szériákkal kifejleszteni. Az a baj, hogy a kamu "testépítés" is átjön az éterből. Ha csak a nők miatt edzel, ne is fáraszd magad, vagyis pontosan olyan értékű nőid lesznek.
Az is hiba, hogy egy jó képességű, sikeres ember osztja asz ész a fejlődésről. Nem vagyunk egyformák, ez nem egy verseny, ahol a sántának kell küzdeni az olimpiai aranyérmessel.
"Az biztos, hogy egy zárkózott, morózus, introvertált és neurotikus 25 évesből semmi esély nincs, hogy egy nyílt, kedves, extrovertált és szangvinikus 35 éves legyen. Kis mértékű, lassú változás lehetséges, különösen pszichológus segítségével, de radikális változásra nincs esély."
Szerintem van esély, sok esetben látható hogy előjön az igazi énje, felszabadul ha új környezetbe kerül az ember. Mint pl egy iskolából ahol zaklatják, vagy akár túlságosan szintje alatti emberekkel van, átmegy egy másikba ahol nem, teljesen megváltozik a viselkedése, fellélegzik. Bullyk pedig a családon belül is vannak, vagy akár egy falu vagy egy város közössége is más és más. Vannak lehúzó barátok, lehúzó rokonok, tanárok akár, szokások, amiktől megszabadulva teljesen máshogy érzi magát, vannak felismerések amiktől jó irányba fordul az élete.
"A mai világban a jó humorú, udvarias és művelt Pistikénél az izomagyú és pénzes (vagy legalábbis annak tűnő) Palika szinte minden esetben jobb választásnak számít a nők szemében. És ismét, tisztelet a kivételnek."
Most ezt kicsit azért elemezgessük.
Nem érdekel Pistike "humora", ha az olyan ami nekem nem jön be. pl vicceket mesél, amiket memorizált, vagy akár néha tényleg megnevettet, ok, de nem dumaszínházba jön a nő, hanem egy életre társnak egymáshoz illő embereket keresnek. Nem érdekel ha betanultan "udvarias", de inkább nevezzük udvariaskodónak, ami nem őszinte. Nem érdekel ha lexikon, és bemagolt dolgokat, az érdekel hogy milyen képességei vannak, összeillenek e.
Igen, valamennyi izom viszont szükséges a mindennapokhoz, ezt nem is értem mi ezen a meglepő, a túl sok izom az úgyis kevés nőnek tetszik. (Az más kérdés hogy pont ezeket akarjátok megszerezni...)
Valamennyi fizetés, munka is szükséges a mindennapokhoz, nem lehet egész nap lébecolni sorry.
#47: Értelmetlen szőrszálhasogatás, magyarul kössünk csak bele az élő fába. Neked aztán lejött az idézett hozzászólás lényege. De elemezgessük csak:
- "Nem érdekel Pistike humora..."
Deee, nagyon is érdekel, főleg ha jó humorról van szó. Naná, hogy érdekelni fog, sőt, még reagálni is fogsz rá.
- "... de nem dumaszínházba jön a nő..."
Nektek mégis az a fontos, hogy ki mennyire nagydumás, ki tud nagyobbnál nagyobbakat mondani, mi több, lódítani, hiszen a bugyit csak le kell rólatok varázsolni és mi sem egyszerűbb különféle túlzásokkal, nagyotmondásokkal, kamukkal elérni, mert aki meg nem ilyen, az csak egy sótlan, sivár, unalmas krapek.
- "Nem érdekel ha betanultan udvarias..."
Tehát aki udvarias, az csak valójában udvariaskodó. Még egy érv amellett, hogy inkább a bunkók mellé tennétek le a voksotokat, hiszen aki udvarias, az csak megjátszik egy szerepet.
Fú te, nem is olvaslak tovább, olyan szinten bicskanyitogató volt a reakciód...
Én is azt tapasztaltam, hogy mindenki a tökéletesre hajt. Hiába van az, hogy két ember vonzódik egymáshoz, szimpatikusak egymásnak, vannak közös érdeklődési köreik, hasonló céljaik, az egyik akkoris még ennél is jobbat akar magának. Ahogyan írták, óriási a "piac", és általában simán kiraknak egy 95%-ban tökéletes valakit, azért, mert olyat akarnak találni, akinek még a lélegzetvétele vagy a tüsszentése is tökéletes számukra. Így inkább visszamennek a társkeresőre/szórakozóhelyekre és hajtják azt a maradék 5%-ot...
Nekem többször is volt olyan, hogy azt mondták, hogy nagyon tetszem, nagyon jó velem, de nem tudnák megmondani miért, inkább mégse legyen ebből semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!